Till senaste kommentaren

Arla Cultura - Ny design för Kefir, Onaka och Dofilus

Nu flyttar Kefir, Onaka och Dofilus in under vårt nya varumärket Arla Cultura. Samma goda innehåll men med en ny design! 😃


Arla Cultura är ett nytt varumärke som gör det lätt att hitta produkter som innehåller olika goda bakterier, vitaminer och kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion.
Arla Konsumentkontakt

Kommentarer

  • Hur tänkte ni med en äcklig mage på nya ONAKA, brukade köpa Onaka till min far som har problem med att äta behöver bra mat och nu vill han inte längre äta Onaka för den vidriga designen. Tänk till, gör om designen och gör rätt och rädda liv.
    Den gamla designen var mycket stilren och smakfull.
    Tom
  • Hej, brukar inte ge feedback men denna gång tycker jag ni misslyckat med designen på Onaka, den godaste filmjölken på marknaden. Den nya förpackningen är tråkig, rörig och rätt ful (gäller förresten för hela serien). Fick leta ganska länge innan jag hitta den. 
    Var är wow faktorn, den enkla, läckra designen som gör att man vill testa den? Det borde alla göra, såå god är den😉
    Susan
  • Hej!

    Vad tråkigt att höra att ni inte gillar designen. 😔 Vi för självklart era synpunkter vidare till produktansvariga här hos oss.

    I och med det stora utbudet som finns i butik har förpackningen en viktig roll genom att särskilja sig och sticka ut i hyllan för att bli vald. Designen för Arla Cultura har vi valt för göra det enklare för de som söker alternativ som är extra bra för magen och en hälsosam livsstil.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Katastrof-ful förpackning för Onaka. Hittade den inte när jag skulle handla heller. Bort med "Cultura" och sätt Onaka högst upp, och ta bort den fula illustrationen.
    Henke
  • Hej, designen kan kvitta för mig men visst har ni även ändrat innehåll på kefiren? Jag saknar tyvärr den lite mer syrliga smaken som är borta. 

    Hälsningar från Stina
    Stina
  • Hej,
    Jag skulle köpa Kefir i affären. Det har inte varit lätt på sista tiden, oftast tomt på hyllan. Nu fanns det Kefir, ytterligare en gång i en ny förpackning på kort tid, men bara i laktosfri utgåva. Antog att det var en annan sort än den vanliga Kefiren och det fick bli någon annan filmjölk istället. Nu ser jag här att det med största sannolikhet numera finns bara laktosfri Kefir från Arla. Varför är Kefiren laktosfri? Eller har den alltid varit laktosfri?
    Eric
  • Hej Stina,

    Det är exakt samma innehåll som tidigare, bara en ny förpackning. 🙂

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Hej Camilla,

    Tack för svar, men jag blev dessvärre inte klokare då pressmeddelandet du länkar till gäller Onaka och inte Kefir.
    Efter lite sökningar på nätet har jag fått ihop att Arlas Kefir är laktosfri sedan ca september 2021. Det har stått så på förpackningen i sina senaste två tidigare utgåvor med magsäck, med och utan ryska lökformiga kupoler. Vi hade bara inte uppmärksammat det själva. Med andra ord bör det inte vara någon skillnad mellan nuvarande Kefiren och den i den tidigare förpackningen.
    Eric
  • Jag läste lite för snabbt. 😅 Vår Kefir har som du skriver vart laktosfri sedan flera år tillbaka, så det är ingen skillnad i innehåll från tidigare förpackning.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Brukar sällan kommentera, men kan bara hålla med tidigare kommentarer om att designen har blivit väldigt mycket fulare.
    Emelie
  • En stor miss, färgen på förpackningen , svår att läsa med färgad bakgrund återgå till ljus bakgrund.  Birgitta
    Birgitta
  • Jag har varit en trogen konsument av er produkt Onaka under flera år, främst på grund av dess karakteristiska, lätt kolsyrade och bubblande smak. Nyligen observerade jag att produktförpackningen har genomgått en designförändring.

    I samband med detta köpte jag två förpackningar av den nya designen från Willys förra veckan. Till min förvåning noterade jag en betydande skillnad i smaken jämfört med tidigare. Den nya produkten saknar den distinkta bubbliga karaktären och smakar nu mer likt vanlig filmjölk.

    För att undersöka detta närmare köpte jag även hem kefir och jämförde smaken med den nya Onakan. Jag fann att det knappt var någon märkbar skillnad mellan dessa två produkter.

    Med anledning av detta undrar jag:

    1. Har det skett några förändringar i Onakas innehåll eller produktionsprocess i samband med den nya förpackningsdesignen?
    2. Om inga förändringar har gjorts, hur kan ni förklara den markanta smakskillnaden?
    3. Vilka åtgärder planerar ni att vidta för att säkerställa att produkten behåller sin ursprungliga, uppskattade karaktär?

    Jag ser fram emot ert svar och hoppas att vi kan finna en lösning som säkerställer att Onaka förblir den unika produkt jag har kommit att uppskatta.
    Adam
  • Hej Adam,

    Samtliga tillverkas på exakt samma sätt som tidigare och efter samma recept. 🙂

    Om du upplever att onakan smakar avvikande ber vi dig göra en reklamation. På så sätt får vi möjlighet att informera ansvarigt mejeri, samt kompensera dig för produkt som inte höll måttet.

    Önskar dig en fortsatt fin dag! 🍂
    Camilla Kommunikatör
  • Är det inte tänkt att man ska kunna läsa vad som ingår i Onaka. Helt värdelöst att ha så färgad bakgrund på förpackningen så att man inte kan läsa texten. Byt till ljus bakgrund. Mvh Birgitta
    Birgitta
  • Varför ändrar man förpackning på en bra och inarbetad produkt som Onaka, den gamla signalerade Japan och bra kultur för magen. Onaka har var min favorit i många år , alltid köpt den. Nu blir jag bara irriterad och får lust att sluta, dessutom förväxlar man den med andra röda förpackningar i kylskåpet som tranbärsjuice jokk.
    Hur tänker man som ansvarig för ett kanonvarumärke när man förstör det genom att byta förpackning?Gå tillbaks till det enkla!
    Monika
  • Har ni ändrat på Kefiren? Har inte längre den lätt syrliga smaken som jag gillade.
    Susanne
  • Nej, innehållet är fortfarande detsamma. 🙂

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Hej!

    Innehåller Onaka l. paracasei eller l. casei? Det står olika på gamla och nya förpackningar. Den senare, som står angiven nu på förpackningen, producerar mycket histamin och det försöker jag att undvika.
    Kristin
  • Hej Kerstin,

    Onaka innehåller precis som tidigare en kombination av tre bakteriekulturer: Bifidobacterium lactis BB-12®, Lactobacillus acidophilus LA-5® och Lactobacillus casei F-19®.

    Trevlig fredag!
    Camilla Kommunikatör
  • Tycker inte kefir grön smakar samma blir nog att byta mot annat märke varför har ni gjort om den
    Christina
  • Hej Christina,

    Innehållet är exakt samma som tidigare, endast designen har ändrats. 

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Tack snälla för snabbt svar🌸
    Christina
  • Den nya designen blev verkligen inte bra och skillnaden mellan Kefir och Onaka är så liten att det är svårt att hitta i hyllan. Hela serien är anonym i hyllan nu.

    De japanska tecknen på Onaka kommunicerade ju att detta var den ”japanska filen” tydligt.

    Att ni fick ta bort de ryska bilderna på kefiren förstår jag fullt och stödjer. Men där skulle ni kunna arbetat med andra bilder och lyfta fram namnet kefir tydligare.

    Kefir har ju en särskild (god) och lite bubblig smak som skiljer sig från både Onaka och vanlig fil.

    Gör om - gör rätt!

    Andreas
  • Det kan inte vara en slump att så många tycker att Kefir nu smakar annorlunda, jag är ytterligare en person som inte känner igen smaken. Bra om ni kan ta tag i detta, inte bara svara att det är lika innehåll.  
    För något ÄR annorlunda med smaken.
    Karin
  • Kommer det att finnas vanlig Kefir med laktos.
    Den laktosfria smakar ingenting.
    Vladimir
  • Hej Vladimir,

    Nej, vi valde 2021 att göra all vår Kefir laktosfri för att på så sätt nå ut till ännu fler konsumenter.

    Trevlig fredag! 🍂
    Camilla Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.