Vad är skillnaden mellan Kvarg och Färskost?
Arlas Färskost och Kvarg består inte av samma ingredienser.
- Arla Färskost består av grädde, mjölk, salt, syrningskultur.
- Kvarg består av skummjölk, syrningskulur
- Färskost är det svenska ordet för det som i folkmun kallas Cream Cheese.
- Färskost är inte bara ett ord för Cream Cheese, utan även ett samlingsnamn för färska ostar, alltså ostar som inte har lagrats.
- Bland ostar som inte har lagrats finns till exempel de mjuka ostarna fetaost, mozzarella och cream cheese, samt de nästan rinnande ostarna cotttage cheese och kvarg.
Följ inlägget
0
följare
För att det ska bli färskost behövs väl också löpe eller ystenzym? Jag undrar om er färskost är tillverkad med ystenzym, och om ystenzymet i så fall är tillverkat med aspergillus niger eller någon annan mögelsvamp.
Inget ystenzym (eller löpe) används i tillverkningen av färskost.
Vi önskar dig en fin vecka!