Till senaste kommentaren

Vad är skillnaden mellan Kvarg och Färskost?

Arlas Färskost och Kvarg består inte av samma ingredienser.

  • Arla Färskost består av grädde, mjölk, salt, syrningskultur. 
  • Kvarg består av skummjölk, syrningskulur 
  • Färskost är det svenska ordet för det som i folkmun kallas Cream Cheese. 
  • Färskost är inte bara ett ord för Cream Cheese, utan även ett samlingsnamn för färska ostar, alltså ostar som inte har lagrats. 
  • Bland ostar som inte har lagrats finns till exempel de mjuka ostarna fetaost, mozzarella och cream cheese, samt de nästan rinnande ostarna cotttage cheese och kvarg.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej!

    För att det ska bli färskost behövs väl också löpe eller ystenzym? Jag undrar om er färskost är tillverkad med ystenzym, och om ystenzymet i så fall är tillverkat med aspergillus niger eller någon annan mögelsvamp.


    Jenny
  • Hej Jenny och tack för din fråga,

    Inget ystenzym (eller löpe) används i tillverkningen av färskost.

    Vi önskar dig en fin vecka!
    Johan Kommunikatör
  • Reagerar häftigt på majs som ju är inblandat i processen m veg ystenzym! Fler o fler blir allergiska mot majs trol beroende på att det i olika former numera finns i princip all slags mat!
    Gun-Britt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.