Till senaste kommentaren

Vad händer när kon inte längre producerar någon mjölk?

Om kon är dräktig har hon uppehåll i sin mjölkproduktion under ca 2 månader före nästa kalvning. Om kon slutar ge mjölk tidigare blir sinperioden lite längre. Vid nästa kalvning börjar kon ge mjölk igen. Pengarna för mjölken är bondens lön. Bonden har inte råd att ha kor som inte ger någon mjölk. Om kon inte är dräktig så slaktas hon och ersätts av en yngre ko.

Hälsningar
Ewa Arlabonde (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Vad händer med hanarna? De producerar ju ingen mjölk.
 • Hej!
  På vår gård föder vi upp tjurarna (så heter hanarna) till slakt då vi har plats för det. Det vill säga när de väger runt 600 kg levandevikt så går de till slakt och blir kött som säljs till konsumenter.
  Sen finns det andra mjölkgårdar där man säljer tjurkalvarna vidare redan när de är 3-12 veckor gamla. Då säljer man kalvarna till bönder som har specialiserat sig på att föda upp nötboskap till slakt.
  Ha en trevlig helg!
  Ewa Arlabonde

 • Hallå!! Jag är utlänning, så min svenska är inte så bra, jag använde google translate... Jag gillar inte köttkor som slaktas i en så ung ålder. Var hittar jag kontakt för att beställa kött från mjölkkor? Detta är det enda köttet som fortfarande odlas till en sund ålder innan det dör.
 • Hej!
  Jag kan inte ge några kontaktuppgifter till våra mjölkbönder. Men hör av dig till ett slakteri/styckeri i närheten och hör om du får köpa kokött.
  Ha en bra dag!
  Ewa Arlabonde

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.