Till senaste kommentaren

Varför anses kor vara så roliga?

i flera berättelser och folkvisor anses kor vara ganska kul och sånt, men jag har aldrig hört talas om en ko som gör något kul. Kräver ett rimligt svar

Kommentarer

 • Hej!

  Varför man just gjort berättelser om kor kanske beror på att förr i tiden, när de flesta bodde på landet, var kon oerhört viktig för människors överlevnad. Många levde nära korna.

  Kor är väldigt läraktiga. De ser på en gång om det står en grind öppen som normalt inte står öppen. Vi har kor som lärt sig att öppna grindar som inte är låsta utan bara stängda med en fjäder eller liknande.
  De märker direkt när vi börjar släppa ut korna på bete. Våra kor mjölkas av en mjölkningsrobot och när det är betessäsong blir korna tvingade att gå ut efter en lyckad mjölkning i roboten. Det innebär att vi släpper ut en ko åt gången och de övriga korna, som vet var det handlar om, märker det på en gång och vill komma ut de med.

  När korna släpps ut på bete blir de väldigt spralliga och hoppar och en del stångas med varandra. Det ser ganska roligt ut! Har du inte varit på ett kosläpp tycker jag du borde åka och titta i vår, när vi har våra kosläpp. Gå in på Arlas hemsida, lite senare i vår, och titta var det finns ett kosläpp nära dig.

  När man jobbar med kor, som jag gör, så märker man att korna är rätt påhittiga så jag förstår att det kan vara lätt att göra olika berättelser om kor som gör roliga saker. Många gånger kan det vara småsaker som är svåra att förklara.
  Ha en fortsatt bra dag!

  Ewa Arlabonde

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.