Till senaste kommentaren

Varför är det ingen pant på Puckoburkarna?

Anledningen till att det inte är pant på Puckoburkarna är för att produkten innehåller mjölk. Returpack tillåter inte pant om en produkt innehåller mer än 50% mjölk.

Vårt mål är att ännu fler förpackningar ska kunna återvinnas till nytt material. Därför har vi under 2019 tillsammans med Returpack AB gjort tester med återvinning av mejeriförpackningar i pantautomater i olika butiker.

Resultaten har ännu inte varit tillräckligt bra och vi genomför nu förfinade butikstester i egen regi. Målet är att inom kort kunna presentera våra resultat för Returpack AB och för våra kunder inom svensk dagligvaruhandel i syfte att få igenom pant på Puckoburkarna.

Vi gör allt vi kan för att Returpack ska godkänna våra förpackningar, vilket krävs för att dessa ska kunna återvinnas. Till dess kan alla våra förpackningar återvinnas via de återvinningsstationer som finns i ditt närområde.
Hitta en återvinningsstation
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Tack för informationen - att ni arbetar seriöst med detta ökar min tilltro till ert varumärke Arla
  Kristina
 • Löfbergs latte produkter i kyldisken har en pappers förpackning, har ni en kommentar varför den inte fungerar för er miljö strategi?

  Mikael
 • Hej Mikael,


  Vår produktionsprocess för värmebehandling och sterilisering av aluminiumburkar och glasflaskor kan tyvärr inte användas för ett pappersförpackningsformat.
  På samma sätt som CartoCan kan återvinnas genom pappersåtervinningen, kan burkarna också återvinnas genom metallåtervinningssystemet.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.