Till senaste kommentaren

Varför är det olika hållbarhet på Filmjölk 1,5 liter vs Filmjölk 1,0 liter?

När vi tillverkar filmjölk i 1500g så använder vi en liten annan metod (process). Vi syrar vid en annan temperatur och vi kyler produkten långsammare för att den ska få en aning krämigare konsistens, och dessutom en lite längre hållbarhet.

Receptet är detsamma på båda produkterna, och därmed även ingredienser och näringsvärden. Samma sak gäller för Mellanfil.
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej!
    Kan ni inte skriva ut på förpackningen hur lång hållbarhet det är på produkten när den är öppnad.

  • Hej,

    Svaret är att det varierar. Ofta håller produkterna mycket längre än man tror, när de förvarats väl kylda. Oavsett vilket datum det står på förpackningen, och om förpackningen har varit öppnad eller inte.

    Det viktiga är att lita på sina sinnen!
    Det är absolut ingen fara att konsumera mejeriprodukter så länge de smakar gott och luktar fräscht.

    Vi önskar dig en fin sommar!

    Christina Kommunikatör
  • Jag har två följdfrågor;
    Vid vilken temperatur sker högpastöriseringen för 1000 g-produkten resp. 1500 g-produkten? Hur stor är skillnaden i kylningstid mellan produkterna?
    Dessutom, medför 1500 g-produktens längre hållbarhet för filen att det ställs andra (högre) krav på förpackningsmaterialet?
    Henrik
  • Hej Henrik och tack för dina frågor,

    Vi berättar inte exakt vilka temperaturer och tider vi valt, det är våra "recepthemligheter".

    Däremot ställer vi lika höga krav på förpackningsmaterialen till både 1000g och 1500g förpackningar.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.