Till senaste kommentaren

Varför förpackar ni inte era ostar i ostkupa?

En engångs-ostkupa är ett steg i fel riktning då det ökar mängden förpackningsmaterial, plast. Generellt vet vi att det är bättre ur ett hållbarhetsperspektiv med en mjukplastpåse till ost än en förpackning i hårdplast, vilket generellt kräver/innehåller mer plast.

Det som talar för en mjukpåse till ostförvaring istället för en hård plast är att en mjukare förpackning:
 • Tar mindre plats och därmed lättare att hantera, det vill säga mer flexibel vid kassering (ostkupa tar plats i sophanteringen).
 • Behöver generellt mindre plast för att tillverka jämfört med hård plast/ostkupa och därmed minskas mängden oljebaserat material, vilket ger mindre materialförbrukning.
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,funderar på det här med förpackning till ost.Hos oss går det till så att man öppnar förpackningen,tar några skivor,kastar förpackningen och tar sedan fram en plastpåse och lägger osten i och sedan in i kylskåpet.Hade det inte varit bättre att ha en förslutningsbar förpackning för att minska förbrukningen av plastpåsar som man ju sedan också slänger,inte minst ur miljösynpunkt.Kanske nånting för Arla att tänka på i dessa tider då vi ju alla vill värna miljön.
 • Hej, och tack för att du skriver till oss!

  Du har absolut en poäng i det du skriver.

  Våra ostar under varumärket Wästgöta Kloster förpackar vi i återförslutningsbara förpackningar. På sikt är det möjligt att vi kommer välja det fler av våra ostar.

  Dina synpunkter är viktiga och vi föremedlar dom givetvis vidare in i företaget.

  Vi önskar dig en fin helg!
  Christina Kommunikatör
 • Hej,tack för ditt svar.Ser fram emot när alla Arlas ostar ligger i återförslutningsbara förpackningar inte minst som en föregångare för miljön.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.