Varför har man inte kallpressad rapsolja i Bregott?
Vi har testat att använda olika kallpressade oljor (raps, solros med flera) i våra produkter men de har alla haft en relativt stark bismak och har ändrat karaktären hos Bregott, de tar över smörsmaken.
Det är mycket viktigt för oss att behålla den smakkaraktär som Bregott har med mycket smörsmak.
Vi jobbar kontinuerligt med utveckling av både nya och befintliga produkter så på sikt kanske det kan bli möjligt med kallpressad rapsolja i Bregott.
Det är mycket viktigt för oss att behålla den smakkaraktär som Bregott har med mycket smörsmak.
Vi jobbar kontinuerligt med utveckling av både nya och befintliga produkter så på sikt kanske det kan bli möjligt med kallpressad rapsolja i Bregott.
Följ inlägget
5
följare
Utan palmolja,vad finns att välja på?
Både Smör och Bregott går utmärkt att baka på, och innehåller ingen palmolja.
Vänliga hälsningar
Jag frågar därför att det är hemskt gott men jag har läst i en vad jag kan bedöma pålitlig källa att varmpressning föranleder mindre trevlig behandling av produkten.
Har ni invändningar mot det får ni gärna beskriva hur processen ser ut hos er vid varmpressad rapsolja.
Härligt att du gillar Bregott Brynt!
Rapsoljan i samtliga sorter av Bregott pressas vid en temperatur på 90-100 grader och klassas som skonsamt varmpressad.
Lösningsmedelsextraktion används inte. En allmän användningsprocess som vi aktivt har beslutat att undvika är extraktion med organiska lösningsmedel, vilket innebär att rapsolja i Bregott aldrig har varit i kontakt med organiska lösningsmedel.
Du kan med andra ord tryggt fortsätta njuta av Bregott brynt.
Vi önskar dig en fin helg!
Här kommer en fråga från ännu en Bregottälskare.
Jag insåg för ett drygt halvår sedan att jag inte tål mögelsvampen Aspergillus niger som används vid framställning av citronsyra, och har därför undvikit det sedan dess och mått mycket bättre. På senare tid har jag dock återfått milda symptom och försöker härleda vad de kommer ifrån. Jag har läst att det vid raffineringen av oljor ofta används citronsyra i processen och min fråga är alltså om citronsyra används vid tillverkningen av rapsoljan i Bregott.
Vänliga hälsningar
Rapsoljan i Bregott har inte varit i kontakt med citronsyra under processen.
Vi önskar dig en fin december!
Kika gärna in vår produktskola på Arla.se där du bland annat kan se hur smör och Bregott tillverkas. 😊
- Så tillverkas våra produkter
Vänliga hälsningarI filmen nämns bara kort att man tillsätter rapsolja, inte hur processen går till som jag frågade ovan, så jag tycker inte att filmen gav svar.
Mvh Emma
Vänliga häsningar