Till senaste kommentaren

Varför har man inte kallpressad rapsolja i Bregott?

Vi har testat att använda olika kallpressade oljor (raps, solros med flera) i våra produkter men de har alla haft en relativt stark bismak och har ändrat karaktären hos Bregott, de tar över smörsmaken.

Det är mycket viktigt för oss att behålla den smakkaraktär som Bregott har med mycket smörsmak.

Vi jobbar kontinuerligt med utveckling av både nya och befintliga produkter så på sikt kanske det kan bli möjligt med kallpressad rapsolja i Bregott.
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Jag vill också baka kakor å bröd med matfett
    Utan palmolja,vad finns att välja på?
  • Hej!

    Både Smör och Bregott går utmärkt att baka på, och innehåller ingen palmolja.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Gäller detta även för ert brynta smör? Dvs även den oljan är varmpressad?

    Jag frågar därför att det är hemskt gott men jag har läst i en vad jag kan bedöma pålitlig källa att varmpressning föranleder mindre trevlig behandling av produkten.

    Har ni invändningar mot det får ni gärna beskriva hur processen ser ut hos er vid varmpressad rapsolja.
  • Hej Elias,
    Härligt att du gillar Bregott Brynt!

    Rapsoljan i samtliga sorter av Bregott pressas vid en temperatur på 90-100 grader och klassas som skonsamt varmpressad.

    Lösningsmedelsextraktion används inte. En allmän användningsprocess som vi aktivt har beslutat att undvika är extraktion med organiska lösningsmedel, vilket innebär att rapsolja i Bregott aldrig har varit i kontakt med organiska lösningsmedel.

    Du kan med andra ord tryggt fortsätta njuta av Bregott brynt.

    Vi önskar dig en fin helg!

    Christina Kommunikatör
  • Hej!

    Här kommer en fråga från ännu en Bregottälskare.

    Jag insåg för ett drygt halvår sedan att jag inte tål mögelsvampen Aspergillus niger som används vid framställning av citronsyra, och har därför undvikit det sedan dess och mått mycket bättre. På senare tid har jag dock återfått milda symptom och försöker härleda vad de kommer ifrån. Jag har läst att det vid raffineringen av oljor ofta används citronsyra i processen och min fråga är alltså om citronsyra används vid tillverkningen av rapsoljan i Bregott.

    Vänliga hälsningar
    Jenny
  • Hej Jenny och tack för din fråga,

    Rapsoljan i Bregott har inte varit i kontakt med citronsyra under processen.

    Vi önskar dig en fin december!
    Johan Kommunikatör
  • Å, så bra!! Tack! Härligt att kunna fortsätta äta Bregott!
    Jenny
  • När jag gör sk hemlagad Bregott med kallpressad rapsolja, smör, vatten och salt får jag enligt mitt tycke ingen bismak utan en tydlig smörsmak och det går lätt att breda ut.

    Britt-Mari

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.