Till senaste kommentaren

Varför har man tagit bort vaxet på Stureost?

Vi har valt att permanent ta bort vaxet på stureosten eftersom det minskar vår klimatpåverkan, vilket är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete.

Borrtaget av vaxet minimerar även riskerna för att det utvecklas mögel på ostarna, då de nu förpackas direkt i plastförpackningen efter produktion.

Vi har genom tester säkrat ostens hållbarhet och kvalitet innan vi tog beslut om förändringen.
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Synd! Stureosten var tidigare med stor marginal den godaste osten, efter borttagande av vax så smakar den tamt ungefär som hushållsosten. Den är även mycket mjukare nu, känns knappt lagrad alls.
  Smak
 • Superbra, att ta bort vaxet är det bästa som hänt på länge 😉. Klart den godaste osten 🧀
  Jonas
 • Bättre med vax!!!
  Slipper plast som går in i osten!
  Lotte
 • Hej Lotte,

  Plasten som vi förpackar oatsen i går inte in i osten på något sätt.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Enligt forskare läcker all plast! Räcker att se den glansiga ytan på ost i plastförpackningar!
  Hoppas ni åter sätter vax påStureosten!
  Charlotte
 • Hej,

  Samtliga Arlas förpackningarleverantörer garanterar att alla förpackningar uppfyller gällande lagar och förordningar vilket betyder att gränsvärden för migration av kemiska ämnen till produkt alltid uppfylls det vill säga att gränsvärden aldrig överskrids.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej! Jag håller med inlägget Smak, nu är Stureosten mer som tråkig hushållsost.
  Vad gäller hållbarheten så har vi nog tidigare inte haft någon möglig Stureost, nu blir det relativt snart bruna fläckar på den och smaken snabbt förändrad negativt. Från att tidigare ha köpt en halv ost köper vi numera bara en fjärdedel så vi hinner göra slut på den innan den försämras, men vi kommer att välja en annan favoritost i fortsättningen.

  Hälsn.
  Claes
 • Ni har nog missat att produktionen flyttat till Danmark. Den stora kvalitetsförsämringen vad gäller smaken har sin förklaring i att danskarna inte kan göra Stureost. Sen blir det ju inte bättre av att man ändrat drastiskt på tillverkningsprocessen också. Detta var en förändring som konsumenterna aldrig fick möjlighet att säga sitt om. Talet om mindre klimatpåverkan och mindre problem med mögel, är svepskäl för att man förbilligar tillverkningen genom att ta bort viktiga tillverkningssteg. Jag sörjer också Stureostens hädanfärd.

  Rasmus
 • Jag upplever också att osten håller mycket sämre sedan vaxet togs bort. Dessutom att den är så sladdrig nu att man inte kan skiva de sista centimeterna. Det kunde man förut, då använde man hela osten. Det blir verkligen slöseri!
  Veronica

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.