Till senaste kommentaren

Varför sätter man skruvkork på förpackningar med ekologisk mjölk?

6 av 10 konsumenter som köper ekologisk mjölk föredrar skruvkork även om den är av vanlig plast. Är skruvkorken av förnybart material blir man än mer positiv.(Källa Yougov undersökning juni 2013).

Vi tar till oss av det och tillmötesgår konsumenternas önskemål och sätter skruvkork gjord på förnybar råvara på våra ekologiska mjölkrodukter. Vi går även ett steg längre och inför skruvkorkar gjord på förnybar råvara på all konventionell mjölk och på ekologisk och konventionell fil.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Jag vill inte ha skruvkork!
  Det försvårar ännu mer att få ut all vara ur förpackningarna :-(
 • Hej,
  Tack för att du kontaktar oss, alla synpunkter är viktiga för oss.

  Det är många faktorer som man ska ta hänsyn till när man beslutar om vilken förpackning som är den mest lämpliga. Många konsumenter har länge efterfrågat en förpackning som är lätt att använda och går att återförsluta och som står sig väl miljömässigt jämfört med den gamla tegelstensförpackningen.

  Önskar dig en fin dag!
  Nickolina Kommunikatör
 • Hej!

  Jag håller med ovan! Ekologiska produkter och plast på förpackningen är en paradox. Snälla, ta bort detta snarast!
  Och informera gärna också på paketen så är jag säker på att opinionen skulle svänga. ("Bästa kund! Arla tar ansvar för miljön och har nu beslutat att ta bort plastkorkarna på våra förpackningar. Vi är medvetna att många av er tycker att dessa har varit praktiska, men vi tror också att ni har förståelse för att vi behöver minska plastanvändningen i världen och att denna ändring därför är både nödvändig och acceptabel.")


  Maria
 • Håller helt med alla angående plastkorkarna, det är helt vansinnigt och borde inte finnas på varken ekoprodukter eller andra. Går inte att få ur all yoghurt och är ett dåligt material. Vanliga förpackningar kan man enkelt tömma och har ingen plast. Varför ens fundera på huruvida man ska ta bort det eller inte, från ALLA förpackningar. Innan dessa korkar gick det hur bra som helst ändå. Vi är skyldiga våra barn och barnbarn att sopa igen så mycket vi kan av det vansinniga vi ställt till med. Att ta bort plastkorkarna är väl inte ett dugg svårt!
  Ronja
 • Hej!

  Även jag önskar att ni tar bort plastkorken på era mjölkförpackningar, i synnerhet de ekologiska. Det är resursslöseri att producera korken som egentligen inte behövs för att livsmedlet ska hålla längre, dessutom utgör plasten en miljörisk då den är mycket svårnedbrytbar. Gör om gör rätt Arla! Ta ert ansvar för vår framtid!

  Sofia
 • Hej! Förstår smidigheten med en skruvkork, men föredrar det plastfria alternativet!
  Karin
 • Jag skulle uppskatta om plastkorkarna försvann. De gör det svårare att få ut det sista ur förpackningen och gör återvinningen krångligare. Jag tycker inte att de tillför något positivt alls.

  Lisa
 • Jag vill inte heller ha skruvkork på mjölkförpackningarna. Dels av miljöskäl, men också att jag börjar bli svag i händerna. Innan skruvkorken kom var det lätt att klippa upp en flik.  Vill man absolut stänga förpackningen gör man det med en klädnypa. Grädde har ett större lock, gillar de gamla förpackningarna bättre, miljövänligare utan plast. Recyclad plast är ändå plast.
  Margaretha
 • Håller med ovan att skruvkork i plast känns mycket onödigt. En väldigt liten uppoffring i bekvämlighet till förmån för miljön och framtiden. Ju mindre plast, desto bättre.
  Jessica
 • Hej, jag får erkänna att jag själv har köpt förpackningarna med plastkork och tyckt att de varit praktiska. Nu kommer jag dock sluta med det av miljöskäl. Ett försök till att leva plastfritt står på listan över nyårslöften, även om jag inser att det inte kommer att bli lätt! Om ni tar bort plastkorken och är tydliga med att det är av miljöskäl tror jag att många konsumenter kommer att uppmuntra initiativet!!
  Emma
 • Hej! Jag skulle gärna vilja att ni slutade ha plastkork på alla era förpackningar. Tack på förhand!
  Jessica
 • Hej! Jag vill inte heller ha plastkork eller plastförpackningar överhuvudtaget. Hoppas ni ändrar era förpackningar! Med vänlig hälsning, Anna
  Anna
 • Hej,
  Jag vill inte ha skruvkork alls. Bort med plasten helt röstar jag för.
  Hoppas ni lyssnar på oss konsumenter.

  Emma
 • Hej! Sällar mig till skaran, som gärna avstår plastkorken på en f ö övrigt väl fungerande förpackning.
  Ann
 • Hej! Jag önskar att ni tänker mer på miljön och skippar plastkorken. Jag tror kunderna kommer att förstå om ni förklarar varför. Dessutom borde ju produkterna bli billigare att producera utan kork och då kan ni ju sänka priset. Det brukar kunderna gilla! 😊 👍
  Maria
 • Hej!
  Jag skulle uppskatta att Arla var ett företag som tänkte på miljön och tog bort plastkorkarna från era produkter. Det skulle visa att ni är ett företag som är med i tiden och en del av den omställning vi alla behöver göra för en bättre framtid.


  Milla
 • Sammanfattningen är kort och gott att vi tillmötesgår konsumenternas önskemål om skuvkork, även på förpackningar med ekologiska produkter.

  Vi tycker det är fantastiskt att så många tar sig tid att skriva till oss, och vi vill tacka alla för ert engagemang kring våra skruvkorkar.

  All typ av återkoppling är bra återkoppling!

  Fakta om vår skruvkork som är gjord på förnybar råvara:
  • Polyeten har historiskt tillverkats av, och tillverkas även idag, av råvaror med fossilt ursprung till exempel olja eller naturgas.
  • Förnybar polyeten är det namn man använder för polyeten som har sitt ursprung i en förnybar råvara. I vårt fall är den förnybara råvaran sockerrör från Sydamerika, Brasilien.
  • Det forskas och görs studier även på andra alternativ av förnybar råvara som till exempel  cellulosa, från skogen, och alger.
  • Förnybar polyeten har samma egenskaper som ordinarie/fossil polyeten och kan därmed användas i samma typ av applikationer.
  • Förnybar polyeten är inte bionedbrytbar/komposterbar men den är återvinningsbar.
  Vänliga hälsningar
  Arla Konsumentkontakt
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.