Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför sätter man skruvkork på förpackningar med ekologisk mjölk?

6 av 10 konsumenter som köper ekologisk mjölk föredrar skruvkork även om den är av vanlig plast. Är skruvkorken av förnybart material blir man än mer positiv.(Källa Yougov undersökning juni 2013).

Vi tar till oss av det och tillmötesgår konsumenternas önskemål och sätter skruvkork gjord på förnybar råvara på våra ekologiska mjölkrodukter. Vi går även ett steg längre och inför skruvkorkar gjord på förnybar råvara på all konventionell mjölk och på ekologisk och konventionell fil.

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Jag vill inte ha skruvkork!
  Det försvårar ännu mer att få ut all vara ur förpackningarna :-(
  Gerd
 • Hej Gerd,

  Tack för att du kontaktar oss, alla synpunkter är viktiga för oss.

  Det är många faktorer som man ska ta hänsyn till när man beslutar om vilken förpackning som är den mest lämpliga. Många konsumenter har länge efterfrågat en förpackning som är lätt att använda och går att återförsluta och som står sig väl miljömässigt jämfört med den gamla tegelstensförpackningen.

  Önskar dig en fin dag!
  Nickolina Kommunikatör
 • Många konsumenter skriver du :-(
  Jasså?
  Jag vill ha gräddförpackningar 3 dl EKO utan skruvkork!
  Jag vill slippa så mycket plast som möjligt!
  Räkans mina åsikter?
  Gerd
 • Hej igen,

  Allas synpunkter räknas, vi tar dina önskemål vidare till produktansvarig.

  Vänliga hälsningar
  Nickolina Kommunikatör
 • Hej!

  Jag håller med ovan! Ekologiska produkter och plast på förpackningen är en paradox. Snälla, ta bort detta snarast!
  Och informera gärna också på paketen så är jag säker på att opinionen skulle svänga. ("Bästa kund! Arla tar ansvar för miljön och har nu beslutat att ta bort plastkorkarna på våra förpackningar. Vi är medvetna att många av er tycker att dessa har varit praktiska, men vi tror också att ni har förståelse för att vi behöver minska plastanvändningen i världen och att denna ändring därför är både nödvändig och acceptabel.")


  Maria
 • Hej,

  Jag skulle också önska att kunne köpa mjölkprodukt utan skruvkork av plast.
  Jag deltog inte i undersökningen som ni hänvisar till.

  mvh Maria
  maria
 • -Ska vi plastbanta eller inte?? På DOFILUS-förpackningen är dessutom toppen under korken gjord av plast. Den går ej att få loss på ett enkelt sätt och när man klämmer ur det sista blir det massor av yoghurt kvar! Gör en förpackning utan plast snälla ni! Skickar bild på en BRA förpackning Mvh Ewa
  Ewa
 • Håller helt med alla angående plastkorkarna, det är helt vansinnigt och borde inte finnas på varken ekoprodukter eller andra. Går inte att få ur all yoghurt och är ett dåligt material. Vanliga förpackningar kan man enkelt tömma och har ingen plast. Varför ens fundera på huruvida man ska ta bort det eller inte, från ALLA förpackningar. Innan dessa korkar gick det hur bra som helst ändå. Vi är skyldiga våra barn och barnbarn att sopa igen så mycket vi kan av det vansinniga vi ställt till med. Att ta bort plastkorkarna är väl inte ett dugg svårt!
  Ronja
 • Hej!
  Jag skulle önska att det gick att köpa laktosfrimjölk utan skruvkork av plats.
  Hälsningar
  Josefin
  Josefin
 • Hej Joserfin och tack för att du skriver till oss,

  Vi tar ditt önskemål vidare in i företaget.

  Önskar dig en fin höst!
  Johannes
 • Tetraförpackningar är ju en gång gjorda på ett så smart sätt att de går att öppna och stänga på ett enkelt sätt. Att då förstöra dem med ett plastlock är i mitt tycke helt idiotiskt. Det går ju dessutom åt en massa kartong helt i onödan. Villman tvunget ha skruvkork borde väl förpackningarna se helt annorlunda ut, utan den smarta vikta toppen.
  Anna
 • Håller med om att det är helt paradoxalt med plastkork på ekoförpackningarna! Det tar emot varje gång man kartong-återvinner något som delvis är av plast. Jag skulle vilja slå ett slag för återgång till de gamla "tegelstenarna"! Så svåra var de inte att öppna.
  Lukas
 • Hej!

  Även jag önskar att ni tar bort plastkorken på era mjölkförpackningar, i synnerhet de ekologiska. Det är resursslöseri att producera korken som egentligen inte behövs för att livsmedlet ska hålla längre, dessutom utgör plasten en miljörisk då den är mycket svårnedbrytbar. Gör om gör rätt Arla! Ta ert ansvar för vår framtid! 

  Mvh
  Sofia
  Sofia
 • Hej,
  Tacksam om ni ser till att åtminstone en del av ert sortiment inte har plastkork så att vi som värnar om miljön kan fortsätta att handla från Arla. Nu är det Roslagsmjölk istället - och ibland har Coop någon egen variant som inte har plaskork.
  Ni skriver att 6 av 10 gillar korken - men ni har ju så många varianter och storlekar så ni kan väl ta hand om os 4 av 10 också. Exempelvis se till att den stora förpackningen inte har korken - den är ju mest miljövänlig.
  Birgitta
 • Skippa plastkorkarna! Man klarar sig galant ändå!
  Viktoria
 • Jag väljer konstant bort mjölkförpackningar med plastkork. Köper därför ej Arla längre utan har gått över till garanti ekomjölk på 1.5 liter som inte har kork.
  Pär
 • Ta initiativ, spara pengar och hypa upp att ni räddar planeten. Det finns inget mellanrum för ni är en konglomerat, antingen räddar ni planeten, eller så dödar ni den. Ni har bara två val.
  David
 • Bort med plastkorkarna, Arla! Bökigt att få ut yoghurt och fil och dessutom galenskap att öka på plastberget. Ju färre olika material en förpackning har desto större chans att den hamnar i rätt återvinningskärl. 
  Mvh
  Agneta
  Agneta
 • Ta bort plastkorkarna på förpackningarna!! De är fullständigt onödiga och riktigt miljövidriga. Vi står inför ett fullständigt klimatkaos om vi inte förändrar våra levnadsvanor radikalt väldigt snart. Att byta ut plastkorkarna är verkligen det minsta ni kan göra Arla.
  Emy
 • Fråga: hur mycket plast utgör  filmen på insidan av kartongen o hur mycket jämfört med korken? Fiskeby pappersbruk som återvinner hittar ingen  köpare till plasten så de bränner årskilliga ton. Kan ni användare av förpackningerna hitta avsättning för plastresterna?
  Olle
 • Jag vill inte ha skruvkork på förpackningar, dels är det svårt att få ut det sista ur förpackningen och sen med all kunskap vi har i dag känns ju plast lite paradoxalt på en ekologiskt produkt. Om det inte handlar om hållbarhet utan enbart bekvämlighet känns det väldigt kortsiktigt och inte särskilt medvetet.
  Josefin
 • Jag är konsument och jag vill inte alls ha plastkork. Funkade alldeles utmärkt i alla år som man tex rev av pappfliken.

  Undrar också hur många som verkligen skruvar av dem och återvinner som plast.

  Ta ert ansvar och ta bort dem! Ni kam bara få goodwill på det.
  Erik
 • Jag vill gärna ha förpackningar som inte innehåller någon plast! Jag vill gärna dricka era produkter men kan inte just nu då jag kör plast-fritt. Så utan plast vore toppen
  Natali
 • Hej! Förstår smidigheten med en skruvkork, men föredrar det plastfria alternativet! Mvh Karin
  Karin
 • Jag önskar att plastkorkarna tas bort från förpackningarna. De är helt och hållet onödiga! Förr satte man på ett löst plastlock över hela ovansidan om man ville försluta mjölken, som gick att diska och använda om och om igen! Varför inte utveckla det konceptet. Nu ökar ju engångsplast-användandet. Helt i onödan!
  LillLisa
 • Jag vill inte ha skruvkork av plast, oavsett hur den är gjord.
  Josefine
 • Inga skruvkorkar eller annat material av plast, tack!
  Lene
 • Hej hej.

  Mjölk/grädde/filmjölk utan plast tack 💚
  Ia
 • vill inte ha plastkork - köper på willys ist utan plast
  Tove
 • Hej,
  Jag önskar också förpackningar helt utan plast.

  Sofia
 • Vill inte ha skruvkork. Har börjat köpa mjölk från Norrmejerier nu. De har utan.
  Anders
 • Hej

  Som flera andra tycker jag att det känns konstigt med plastkork, särskilt på era ekologiska produkter. Dessutom fungerar det alldeles utmärkt så som de fungerade innan. Tycker ni kan gå i bräschen och plocka bort alla plast i era förpackningar.

  Ni kör fossilfria lastbilar och lyfter fram era ekologiska produkter. Känns naturligt att plocka bort plasten också.
  Sophia
 • Hej!
  Jag vill inte ha skruvkork. Jag får inte ut det sista av filen och mjölkförpackningen blir svårare att återvinna och blir svår att platta till.
  Tack!
  Ingrid
 • Vi har hittills handlat Coops egen mjölk enbart för att de inte hade skruvkork. De förpackningarna är sååå mycket lättare både att använda och att vika ihop för återvinning. Men nu har även de börjat med kork. Please ta bort korken åtminstone på eko-produkter. Hela konstruktionen bygger ju på att man ska kunna öppna upp och få ut det sista ( mkt praktiskt för yougurten), och sedan platta till. Tack för ordet.
  Maja
 • Hej! Jag önskar också att plastlocken från alla förpackningar försvann, det är hög tid att tänka på miljön på alla sätt nu, och eftersom plasten inte är nödvändig på de här förpackningarna egentligen så vore det toppen om vi kunde slippa den!
  Hilda
 • Ja, bort med plastkorken. Blir ju en enklare produkt att göra, och renare, tydlig sortering och sannolikt kan priset sänkas.
  Ta ert ansvar! Så kommer vi konsumenter att vilja köpa era produkter! Vi vill inte ha plast längre.
  Magnus
 • Håller med ovanstående - bort med plastkorken! Vi måste ta hand om vår miljö, alldeles för mycket av den plast vi använder hamnar i havet och slutligen i vår mat som mikroplast. Då måste vi ta bort all onödig plast, vilket er kork är. Det är inte ens bekvämt att ha den, eftersom det är mycket svårare att få ut allt innehåll med den, nu måste jag klippa upp förpackningen för att få ut det sista. Yougov är dessutom en dålig källa eftersom det statistiska urvalet inte är balanserat, det är en sida där folk går in frivilligt och fyller i undersökningar, ingen hänsyn till att få ett representativt urval. Bort med plastkorken!
  Kattis
 • Jag skulle uppskatta om plastkorkarna försvann. De gör det svårare att få ut det sista ur förpackningen och gör återvinningen krångligare. Jag tycker inte att de tillför något positivt alls.

  Lisa
 • Jag vill inte heller ha skruvkork på mjölkförpackningarna. Dels av miljöskäl, men också att jag börjar bli svag i händerna. Innan skruvkorken kom var det lätt att klippa upp en flik.  Vill man absolut stänga förpackningen gör man det med en klädnypa. Grädde har ett större lock, gillar de gamla förpackningarna bättre, miljövänligare utan plast. Recyclad plast är ändå plast.
  Margaretha
 • Snälla Arla, ta bort plastkorkarna från mejeriförpackningarna! Även om plasten är återvunnen så är den lika svår att bryta ner som ny plast. Om ni tar bort plastkorkarna och samtidigt förklarar tydligt varför, så kommer konsumenterna att förstå. Vi väljer framtiden! 

  Tellervo
 • Hej! Det hänvisas till en konsumentundersökning (2013) som visar att konsumenterna önskar skruvkork av plast. Jag föreslår att ni mot bakgrund till att fler och fler försöker plastbanta gör en ny undersökning. Jag föreslår också att ni tillgängliggör fakta kring resursförbrukning/materialåtgång mellan de två alternativen så att man kan ta in klimatpåverkan i sin bedömning.
  Åsa
 • Håller med ovan att skruvkork i plast känns mycket onödigt. En väldigt liten uppoffring i bekvämlighet till förmån för miljön och framtiden. Ju mindre plast, desto bättre.
  Jessica
 • Hej, jag får erkänna att jag själv har köpt förpackningarna med plastkork och tyckt att de varit praktiska. Nu kommer jag dock sluta med det av miljöskäl. Ett försök till att leva plastfritt står på listan över nyårslöften, även om jag inser att det inte kommer att bli lätt! Om ni tar bort plastkorken och är tydliga med att det är av miljöskäl tror jag att många konsumenter kommer att uppmuntra initiativet!!
  Emma
 • Känns konstigt att vi 2018 har massor av olika paket med platskorkar. Bör helt klart bort. Och det spelar ingen roll om plasten är återvunnen, det är ändå inte bra och en onödighet.
  Veronika
 • Föredrar? Den behövs inte. Snälla Arla, jag vill att ni tar hänsyn till vår planet och därmed skippar plastkorken, Tack!
  Veronica
 • Ta bort plastkorkarna!

  Urbota dumt och onödigt tillägg på tetraförpacknkngarna.


  Andy
 • Hej! Jag skulle gärna vilja att ni slutade ha plastkork på alla era förpackningar. Tack på förhand!
  Jessica
 • Hej!
  Jag har ända sedan starten varit kritisk till plastkorkarna. De gamla tegelstensförpackningarna var perfekta. Jag har aldrig märkt av dålig hållbarhet, utan mjölken höll många dagar efter bäst före redan med de tidigare förpackningarna. Nej, ta bort all plast från mjölkprodukterna nu!
  Anneli
 • Hej! Jag vill inte heller ha plastkork eller plastförpackningar överhuvudtaget. Hoppas ni ändrar era förpackningar! Med vänlig hälsning, Anna
  Anna
 • Jag önskar också att ni tar bort plastkorkarna. De blir svårare att återvinna och är slöseri med resurser. Det gör snarare att jag skippar att köpa era produkter.
  Andrea
 • Bort med korkarna på både konventionella och ekologiska produkter! Onödigt skräp är vad det är. Mvh Moa
  Moa H
 • Hej,
  Jag vill inte ha skruvkork alls. Bort med plasten helt röstar jag för.
  Hoppas ni lyssnar på oss konsumenter.
  Med vänlig hälsning,
  Emma
  Emma
 • Hej! Sällar mig till skaran, som gärna avstår plastkorken på en f ö övrigt väl fungerande förpackning.
  Ann
 • Jag vill inte platskorken på ekoförpackningarna!
  Marianne
 • Snart mer plast i havet än fisk. Snälla Arla ta bort plastkorken på förpackningara och minska vårt plastavfall! Europas plaståtervinning exporteras till länder långt bort i världen - samma länder som ligger högst på listan över de som släpper ut mest plast i haven.
  Carin
 • Hej! Jag önskar att ni tänker mer på miljön och skippar plastkorken. Jag tror kunderna kommer att förstå om ni förklarar varför. Dessutom borde ju produkterna bli billigare att producera utan kork och då kan ni ju sänka priset. Det brukar kunderna gilla! 😊 👍
  Maria
 • Hej,
  Jag skulle också gärna se förpackningar utan plast. Många bäckar små liksom, nog så vi måste tänka om vi ska klara det här. Och jag tror att Arla skulle vinna PR-mässigt på att gå ut med: ”Nu slopar vi plastkorken för miljöns skull” 😉

  Det skulle nog kunna locka kunder i förhållande till konkurrenterna.

  Vh Saskia
  Saskia
 • Ingen extra plast i någon förpackning när det kan undvikas tack. Ta ansvar för miljön.
  Susanne
 • Why not go back to the old fashioned squeeze and rip solution (ie with no plastic top)? We've already decreased milk consumption -- maybe this plastic top is the last straw (pun intended) and another reason to stop buying Arla milk altogether?
  Patricia
 • Hej! Jag köper inte plast om jag kan undvika det. Jag tror att ni borde se nya statistiken och inte bara luta sig på 2013 källa. Nu lägge är akut. Gör eran egna enkät och fråga kunder "vill du köpa plast i ditt mat? om du kan välja mellan tetra pack och plast för grädde, creme fraishe, keso vilken ska du köpa?
  det är so här, jag köper inte vätska som kommer i plast.
  Mauricio
 • Jag har minskat min mjölkkonsumtion ordentligt sedan det blev omöjligt att köpa mjölk utan plastkork. Väljer i första hand alltid förpackning utan plastkork, oavsett märke så länge det är svensk mjölk, och ofta struntar jag i mjölken helt och hållet eftersom det inte finns miljövänliga förpackningar. Snälla Arla, återinför förpackning utan plastkork!
  Moa
 • Hej!
  Jag skulle uppskatta att Arla var ett företag som tänkte på miljön och tog bort plastkorkarna från era produkter. Det skulle visa att ni är ett företag som är med i tiden och en del av den omställning vi alla behöver göra för en bättre framtid.


  Milla
 • Sammanfattningen är kort och gott att vi tillmötesgår konsumenternas önskemål om skuvkork, även på förpackningar med ekologiska produkter.

  Vi tycker det är fantastiskt att så många tar sig tid att skriva till oss, och vi vill tacka alla för ert engagemang kring våra skruvkorkar.

  All typ av återkoppling är bra återkoppling!

  Fakta om vår skruvkork som är gjord på förnybar råvara:
  • Polyeten har historiskt tillverkats av, och tillverkas även idag, av råvaror med fossilt ursprung till exempel olja eller naturgas.
  • Förnybar polyeten är det namn man använder för polyeten som har sitt ursprung i en förnybar råvara. I vårt fall är den förnybara råvaran sockerrör från Sydamerika, Brasilien.
  • Det forskas och görs studier även på andra alternativ av förnybar råvara som till exempel  cellulosa, från skogen, och alger.
  • Förnybar polyeten har samma egenskaper som ordinarie/fossil polyeten och kan därmed användas i samma typ av applikationer.
  • Förnybar polyeten är inte bionedbrytbar/komposterbar men den är återvinningsbar.
  Vänliga hälsningar
  Arla Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.