Varför tillverkar Arla inte kvarg i Sverige?
Våra mejerier i Uphal och Hobro har en större och mer modern produktionslinje för kvarg.
Betalningen till Arlabönderna är den samlade vinsten för alla produkter på alla Arlas marknader. Köper man en Arla-produkt så stöttar man alltså de svenska bönderna, även om produkterna har ett annat ursprung än Sverige.
Följ inlägget
3
följare
Vår kvarg tillverkas i Uphal och Hobro, dvs Tyskland och Danmark.
I hela Arla, där Tyskland och Danmark ingår, gäller kvalitetsprogrammet Arlagården. Vi har alla samma regler för antibiotika, det vill säga att ingen antibiotika accepteras i mjölken, oavsett land. För att säkerhetsställa det har vi noggranna kontroller.
Mjölken som kommer in till mejeriet testas innan den går in i produktion. Skulle testet på mejeriet påvisa antibiotika så kasseras mjölken.
Önskar dig en fortsatt fin Lucia! 😊✨
Jag har glada nyheter till dig! Vi planerar att bygga en ny produktionslinje för kvarg vid vårt mejeri i Linköping för att och möta den växande efterfrågan på kvarg och stärka svensk matproduktion!
Den nya kvarglinjen planeras att tas i drift 2028. 😀
Vänliga hälsningar
Är det för att Arlas huvudkontor ligger i Danmark som man koncentrerar produktionen mer och mer till DK och även Tyskland, och bara i undantagsfall lägger någon ny produktion i Sverige?
Cirka 90% av allt vi säljer i Sverige är gjort på svensk mjölk från svenska Arlagårdar.
Vänliga hälsningar