Till senaste kommentaren

Varför tillverkar Arla inte kvarg i Sverige?

Våra mejerier i Uphal och Hobro har en större och mer modern produktionslinje för kvarg.


Betalningen till Arlabönderna är den samlade vinsten för alla produkter på alla Arlas marknader. Köper man en Arla-produkt så stöttar man alltså de svenska bönderna, även om produkterna har ett annat ursprung än Sverige.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Är kvargen alltid från Tyskland? Tyskland använder väldigt mycket antibiotika till sina djur.
    Daniel
  • Hej Daniel,

    Vår kvarg tillverkas i Uphal och Hobro, dvs Tyskland och Danmark.

    I hela Arla, där Tyskland och Danmark ingår, gäller kvalitetsprogrammet Arlagården. Vi har alla samma regler för antibiotika, det vill säga att ingen antibiotika accepteras i mjölken, oavsett land. För att säkerhetsställa det har vi noggranna kontroller.

    Mjölken som kommer in till mejeriet testas innan den går in i produktion. Skulle testet på mejeriet påvisa antibiotika så kasseras mjölken.

    Önskar dig en fortsatt fin Lucia! 😊✨
    Camilla Kommunikatör
  • Tråkigt att ni inte tillverkar den i Sverige med svensk mjölk. På förpackningen står att den tillverkas DE o DK. Varifrån mjölken kommer är er oklart. ”Mjölk från EU”. Det är otydligt. Djurhållningen i Sverige är klart mycket bättre. Här hålls inte inne hela tiden
    Thomas
  • Hej Thomas,

    Jag har glada nyheter till dig! Vi planerar att bygga en ny produktionslinje för kvarg vid vårt mejeri i Linköping för att och möta den växande efterfrågan på kvarg och stärka svensk matproduktion!

    Den nya kvarglinjen planeras att tas i drift 2028. 😀

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.