Varför tillverkar Arla inte kvarg i Sverige?
Våra mejerier i Uphal och Hobro har en större och mer modern produktionslinje för kvarg. Det är mer rationellt ur ett produktionsperspektiv att samla vår kompetens kring kvargtillverkning på få mejerier.
Betalningen till Arlabönderna är den samlade vinsten för alla produkter på alla Arlas marknader. Köper man en Arla-produkt så stöttar man alltså de svenska bönderna, även om produkterna har ett annat ursprung än Sverige.
Följ inlägget
1
följare
Vår kvarg tillverkas i Uphal och Hobro, dvs Tyskland och Danmark.
I hela Arla, där Tyskland och Danmark ingår, gäller kvalitetsprogrammet Arlagården. Vi har alla samma regler för antibiotika, det vill säga att ingen antibiotika accepteras i mjölken, oavsett land. För att säkerhetsställa det har vi noggranna kontroller.
Mjölken som kommer in till mejeriet testas innan den går in i produktion. Skulle testet på mejeriet påvisa antibiotika så kasseras mjölken.
Önskar dig en fortsatt fin Lucia! 😊✨