Till senaste kommentaren

Den ekologiska mjölken blir ännu grönare med ny förpackning

September 2017

Nu tar vi ytterligare ett steg mot ännu grönare förpackningar på våra ekologiska mejeriprodukter. Genom att bland annat ta bort ett materialskikt minskas kartongens klimatpåverkan med hela 24 %. Det medför också att den klassiska vita ekoförpackningen nu blir brun.

Läs gärna mer om våra nya förpackningar på arla.se

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej.
  Det är ju jättebra men varför i hela friden begränsa det till de ekologiska produkterna? Det är väl för miljöns skull ni/vi gör allt inte bara för syns skull...
  Att det inte finns tillräckligt med bönder för att producera enbart ekologiskt är en sak men förpackningarna kan ju för den skull vara klimatsmarta.
  Charlotte
 • Hej,

  Du har en poäng i det du skriver. Det krävs mycket arbete och resurser i samband med ett projekt som det här. Vi kommer fortsätta arbeta för att förbättra miljöstandarden på våra förpackningar. Det kändes naturligt att vi började med de ekologiska produkterna.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Sanna
 • Jag är inte en anhängare av eko-ideologin, och förstår inte varför Arla kör vidare med denna kvasivetenskapliga propaganda. Dricker bara en skvätt mjölk till frukostkaffet.
  På min Hemköpsbutik i N:a Djurgårdsstaden (STHLM) kostar 3 dl ARLA mellanmjölk 4:95 för "vanlig" mjölk och 6:95 för EKO. Kom igen?
  Jag har rätt god insikt i jordbruksfrågor och förundras över denna EKO-religion.
  I övrigt är allt toppen!
  Hans
 • Hej, och tack för att du skriver till oss!

  Alla tycker inte om allt vi gör, men vi försöker tillgodose de flesta konsumenternas önskemål och behov. Så länge konsumenter önskar ekologiska proukter så kommer vi erbjuda det.

  Ekologiska produkter är, precis som du skriver, är oftast dyrare än konventionella. Slutpriset till konsument sätter butikerna, varför det kan variera en del mellan olika butiker. Läs gärna mer på bifogad länk nedan.
  Kostar det mer för bonden att producera ekomjölk än vanlig mjölk?

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Tycker som föregående, helt FÖRKASTLIGT att endast de ekologiska mjölkpaketen är miljöanpassade!!!
  Det är något ni verkligen kan ändra  på !?
  Cecilia
 • Hej, jag tycker att nya förpackningen är kanon, MEN måste ni göra så små skillnader. Nu hällde jag A-fil i kaffet igen 🙁

  Fredrik
 • Hej,

  Vad kul att höra att du gillar de nya förpackningarna och du har en poäng i det du säger. Dina synpunkter är viktiga för oss och vi tar dem givetvis vidare in i företaget till produktansvariga.

  Önskar dig en fin dag!
  Sanna
 • Hej,
  Varför måste dom nya förpackningarna,
  På 1L EKO mjölk vara så hala?
  Ganska svårt att få bra grepp,
  Om man inte vill få mjölk över bordet...
  Sven-Olov
 • Hej
  Är bra med miljömedvetenhet men det verkar som ni gjort avkall på kvaliteten.
  De nya förpackningarna läcker betydligt oftare än de gamla.
  mats
 • Hej och tack för att ni skriver till oss!

  Förpackningarna ska vara både enkla att greppa, och de ska givetvis hålla tätt. Era synpunkter är viktiga och vi förmedlar dem givetvis vidare till våra medarbetare som jobbar med förpackningar.

  Med vänlig hälsning
  Christina Kommunikatör
 • Hej, det hade känts ännu mer miljövänligt om ni skippade skruvkorken helt. Blir bara mer sortering och så. De flesta har nog inte problem att öppna en förpackning som den var utan kork!
  Daniel
 • Hej, tack för din synpunkt!

  På hemsidan har du frågor och svar angående förpackningar/skruvkork. Jag bifogar länken.
  förpackningar

  Vänliga hälsningar


  Nickolina Kommunikatör
 • Hej!
  Jag håller med alla ovan: självklart ska alla förpackningar ska vara mer miljövänliga, inte bara eko-produkterna. Hoppas att Arla jobbar för det!
  Ulrika
 • Hej
  Vi är storkonsumenter av mjölk (ca 8l/vecka) och har köpt eko så länge jag minns, men först kom de läckande skruvkorkarna (vilket ni sedan åtgärdade) och nu kommer läckande paket igen! Varför provar ni inte mer innan lansering?
  Vi har nu gått över till vanlig mjölk igen då det blir för slaffsigt på hyllan i kylen med de nya, säg gärna till när ni löst problemet så skall vi återgå till eko igen.
  Ps. Varför finns det inget ”glad ko”-märke? Känns som högre prio än att de inte får medicin och det övriga ”kraffset” eko reglerar. Bryr mig eg mer om att kossorna har ett bra liv än att det är ekologiskt.
  Max
 • Hej, och tack för att du skriver till oss!

  Det är viktigt att våra förpackningar är hela och inte läcker. När det blir läckge vill vi att du gör en reklamation, så vi får möjlighet att utreda vad som hänt och åtgärda fel.

  Vi har valt att följa KRAV:s regler för våra ekologiska produkter, de reglerna innefattar även djurhålling. Alla Arlabönder, oavsett om de driver ekologisk eller konventionell mjölkproduktion, följer också kvalitetsprogrammet  Arla Gården.

  Vi önskar dig en fin dag!

  Christina Kommunikatör
 • Instänmmer helt med synpunkterna ovan om den sk. minskningen av miljöpåverkan. Är det sant med denna minskning ni beskriver som 24 procent (undrar av vad då egentligen men det är väl en annan fråga) är det något bra ska naturligtvis alla mjölkköpare få del av det, även dem som föredrar den icke-ekologiska mjölken. Jag undrar också över den konstiga sk. klimatkompenseringen för plastkorken - hur i hela fridens dar är den bra för lägre miljöpåverkan?
  Hälsningar Ingegerd
  P.S. Jag känner mjölkbönder som inte kan bli eko-bönder eftersom de inte hela året alltid kan få tag på ekofoder. Korna är ute och betar och lever ett gott koliv,utan  medicinsk stimulans etc. men, som sagt, vissa tider på året kan det vara svårt att få köpa eko-foder när deras egna eko-producerade inte räcker till. Därför köper jag helst vanlig mjölk, jag tycker de har slitsamt nog med sin mjölkproduktion till lägre priser från er.
  ingegerd
 • Hej,

  Ta gärna del av Elopaks rapport, där kan du läsa om hur de har kommit fram till just 24%.
  Vi klimatpomenserar inte för den nya plastkorken. däremot tillverkas den av förnybar råvara, sockerrör. Ett träd eller ett sockerrör är exempel på förnybara råvaror det vill saga att de förnyas över en överskådlig framtid. Olja och gas är däremot inte, enligt definitionen, förnybara eftersom det tar flera miljoner år för dem att bildas.

  Trevlig helg!

  Christina Kommunikatör
 • Tyvärr tar mjölken smak av den nya förpackningen,  iallafall minimjölk... 🙁
  Catharina
 • Hej,

  Det är viktigt att våra förpackningarna är av god kvalitet så mjölken smakar både gott och fräscht. Vi har inga indikationer på det du beskriver från vår egen kontroll. Fortsätter problemet vill vi gärna att du återkommer med en reklamation, så vi får möjlighet att uteda vad bismaken beror på.

  Vi önskar dig en riktigt god jul!
  Christina Kommunikatör
 • Hur kommer det sig att 1,5liters-förpackningarna av eko-mjölk inte fått den nya bruna förpackningen?
  Hampus
 • Hej,

  Det krävs mycket arbete och resurser i samband med ett projekt som det här. Vi kommer fortsätta arbeta för att förbättra miljöstandarden på våra förpackningar. Det kändes naturligt att vi började med de ekologiska produkterna.

  Önskar dig en bra dag!

  Kristina Kommunikatör
 • Hej Arla
  Nu har det gått mer än 1 år sedan ni började berätta hur duktiga ni är med er nya bruna miljövänliga förpackning.
  Som det nu ser ut visar det bara att ni inte alls är så duktiga och miljömedvetna, eftersom det fortfarande bara är EKO produkter som har denna miljövänligare förpackning.
  När gör ni vad ni kan för miljön, när får vi se hela produktsortimentet ta hänsyn till miljön?
  Micke
 • Hej!

  När vi gör förändringar likt den här är det viktigt att först ser att konsument faktiskt väljer den förändrade förpackningen innan vi implemementerar över större delen av vårt sortiment. Der är oerhört viktigt att försäljningen av produkten inte minskar, och helst ökar, för böndernas mjölkpris skull.

  • Tillgång på förnybar råvara för att göra plasten är än så länge begränsad, vi behöver mycket mer plastråvara till förpackningar för all konventionell mjölk.
  • Vi letar även efter miljövänliga alternativa förpackningar till konventionella mjölken för att kunna särskilja ekologiska och konventionella produkter, som inte ser likadana ut, bruna, men som har samma miljöprestanda.
  • Med den begränsade tillgången på förnybar råvara så påverkas också priset på emballaget och vi behöver hitta en balans mellan kostnad och positiv volympåverkan.
  Med det som underlag finns det ännu inget belsut om ny, miljövänlig förpackning för övrigt sortiment.

  Att minska vår miljö- och klimatpåverkan är ett ständigt pågående arbete för oss som stor livsmedelstillverkare.

  Vänliga hälsningar

  Christina Kommunikatör
 • Varifrån kommer massan till den nya kartongen, och är den hundra procent tillverkad av svenska råvaror och producerad i sverige, om så inte är fallet vilka andra länder bidrar till förpackningen.
  Torbjörn
 • Hej,

  Tillverkningen av den nya kartongen sker i Karlstad, Sverige, kartongen är gjord på svensk och norsk skog.

  Gran, tall och björk används i lite olika blandningar för att få de egenskaper vi önskar i kartongen. Egenskaper = styrka, ytskikt/tryckbarhet, struktur med mera. Det som varierar mellan de olika träslagen är fiberlängderna och i olika kombinationer ger det då de olika egenskaperna.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Jag har funderat på varför ni sätter plastkork på era förpackningar då jag tänker på miljöpåverkan. Jag går in här och läser mängder med personer som inte heller vill ha plastkork på förpackningarna, hur är det möjligt att ni inte lyssnar på konsumenterna. Jag tycker att valet borde vara lätt då miljöpåverkan blir lägre utan plastkork, ta ert ansvar för miljön. Själv kommer jag att leta mig vidare efter mjölkföroackningar utan skruvkork och återkommer till Arla om skruvkorkarna försvinner.
  Pernilla
 • Hej Pernilla,

  Följ bifogad länk för att få svar på dina funderingar.
  Varför sätter man skruvkork på förpackningar med ekologisk mjölk?

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Hej, då tycker jag att ni ska göra en ny konsumentundersökning. Vad jag förstår var er undersökning gjort 2013 och medvetenheten om miljön tror jag har ökat sedan dess. Jag avstår som sagt från att köpa era produkter tills ni har tagit ansvar för era förpackningar och plockat bort plastkorken.
  Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.