Till senaste kommentaren

Var är engångsskedarna i mellanmålsprodukterna?

Europaparlamentets beslut:
Från den 3 juli 2021 är det förbjudet med engångsartiklar i plast.

Under sommaren 2021 blev därför Arlas mellanmålsprodukter 21 ton plast lättare, när närmare 7 miljoner engångsskedar togs bort. Plastreduceringen skedde för:
 • KESO® Cottage Cheese mellanmål
 • Yoggi® madagaskar vanilj  med topping
 • Arla Ko® Grekisk yoghurt med musli
I dagsläget kommer produkterna vara helt utan sked då vi inte har hittat ett bra alternativ som är användarvänligt och säkert. Mer information hittar du här.
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Det här blev en otrevlig överraskning…
  Jakob
 • Inte alls bra. Nu försvann det smidiga med denna produkt! Vänligen hitta en annan alternativ lösning asap.
  Kim
 • Det skjuter bara problemet åt ett annat håll, sked behöver man ju och kommer således att skaffa sig i plast där förpackningen säljs (eller som idag - bli förbaskad på sin lunchrast när man sittande på ett icke-sked-ställe noterar att den vanliga skeden i locket saknas.

  Förpackningen använder jag bara när jag är på ställen där jag inte har tillgång till bestick. Om ni skulle tänka miljö OCH kundnöjdhet - gör hela förpackningen komposterbar och återinsätt en sked!
  Kalle D
 • Fixa detta omedelbums
  Maston
 • Det är ju lätt löst genom att lägga i en sked av trä istället - problem solved! 😀 

  Anette
 • Hej,

  Vi har testat olika typer av skedar i trä, som av olika skäl inte föll väl ut i våra tester.

  Vänliga hälsningar


  Christina Kommunikatör
  (Uppdaterad )
 • Jag hade önskat att ni hade märkt produkten med en varningstriangel och en tydlig text, typ "VARNING! Nu, dessvärre, utan sked" så man kunde förbereda sig mentalt. Papaya-varianten är ju som crack, en aning knepig smak i början men ganska snart helt livsnödvändigt. Jag har ätit minst en varje arbetspass senaste två månaderna. Helt plötsligt fanns ingen sked när jag hade hoppat in i bilen och skulle bota min kesoabstinens på väg ut på jobb. Jag övervägde att sleva i mig keson med fingrarna som en sjuk person innan min kollega stoppade mig och genom en kreativ omväg lyckades stjäla en sked i stål, så vi löste uppgiften.

  Sen, inte för att vara den som är den, men är inte mängden plast i själva förpackningen uppskattningsvis fyratusen gånger större än i skeden, liksom aluminiumfolien rimligen dödar fler sköldpaddor per år än skeden och asken tillsammans? Kan man inte använda typ mjölkpaketsmaterial el ngt för förpackningen och sån där trendigt majsstärkelse-bionedbrytbar plastliknande material för en sked? Utlys en tävling eller nåt. Men för guds skull, se till att fixa engångsskedar omedelbums så man kan fortsätta konsumera denna fantastiska produkt på ett bekvämt sätt!
  Ambulanssjuksköterskan
 • Och som diabetiker satt man där idag och dippade men kunde inte få i sig keson 😢
  Kv
 • Skeden har varit anledningen att jag köpt denna produkt i alla år! Så bekvämt och enkelt. Väntar på lösningen....och har tyvärr slutat köpt den nu...
  Maria
 • Favoritmellanmålet som alltid inköps när man är på resande fot. Klöste denna gång frenetiskt efter skeden i locket, ack förgäves 🤪 Däremot var det noll problem att göra en sked utav foliet som jag vek fyra gånger och böjde till. Man tager vad man haver och kommer fortsätta så! Själv är jag inget fan av träkonsistensen i munnen som en träsked ger🙈
  Anna
 • Det säljs på alla kiosker för pendlare, dessa Keso mellanmål. Produkten är skapad ”on the
  Go” och har varit en favorit sedan den kom ut. Jag konsumerar 2-3 om dagen! Det är det perfekta mellanmålet och finns oftast tillgänglig samt att man aldrig behöver sked som till yoghurt. Men vad hände med skeden? Varför har ni slutat att leverera produkten utan sked?
  Detta medför att jag måste byta mitt mellanmål då jag gärna inte har en sked i väskan som jag ätit med.
  Stefania
 • Vi har köpt mängder av dessa fantastiska nyttiga mellanmål! Nu köper vi ej längre (tills sked återinförs) då det inte fungerar som enkelt mellis utan sked. /småbarnsföräldern
  Hanna
 • Håller med alla föregående inlägg - fixa en annan lösning! Och sätt en infolapp på förpackningen att den inte har sked längre, man ser inte det förrän man står där o ska äta den och inser att det inte går. Man är oftast rätt hangry när man i farten ska slänga i sig en sån här, extra frustrerande!
  Thilde
 • Jag tänker inte köpa produkten förrän den återigen kommer med sked. Produkten saknar sitt värde utan sked!
  Robin
 • Känns lite märkligt att ta bort hela "finessen" med produkten. Vem går runt hela tiden med en sked i fickan? Varför ta bort något som fungerar inte man har en alternativ lösning på plats. Inte så att biltillverkarna tog bort förbränningsmotorer innan nya alternativ fanns på plats. Först gick man till el-hybrider och därefter till el-bilar. Visst är detta problem annorlunda men Arla som stort företag borde kunna bättre.
  Daniel
 • Fint, då kan ni vänligen betala mitt inköp tillbaka, då märkning om att sked saknas inte fanns på produkten. Det går nämligen under en annan regel om att inte lura kunder i butik. Oerhört dålig idé att utelämna den upplysningen! Jag hade ingen sked i väskan och blev utan lunch.
  Katarina
 • Köpte nyss för att äta på tåget och då det inte finns någon text någonstans som påpekar att sked inte medföljer åkte den direkt i sopan. Sista gången jag köper denna produkt, hälsa ert marknadsteam att de har gjort ett bra jobb! 😀
  Ludvig
 • Tack för era kommentarer, all återkoppling är bra återkoppling!

  Eftersom vi just nu inte har mer information, än det som redan har skrivits om i tråden, väljer vi nu att låsa den.

  Vänliga hälsningar
  Arla Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.