Syrad grädde - Vad är skillnaden mot crème fraiche?
Syrad grädde är hällbar och därför lättare att använda/tillsätta i till exempel grytor.
Den är lättare att blanda in i en gryta eller soppa. Crème fraiche kan bli något klumpig.
Syrad grädde ger bra konsistens i såser och pannrätter, det blir inte stabbigt.
Syrad grädde har inte samma smakprofil som crème fraiche på grund av annan mjölksyrakultur och process.
Crème fraiche har en tydlig ”crème fraiche-arom” medan syrad grädde har en frisk syrlig, gräddig smak.
Prova gärna Pasta carbonara med syrad grädde.
Matglada hälsningar👩🍳
Följ inlägget
2
följare
Processen för syrade grädde påminner i stort om hur vi gör våra andra syrade produkter.
Först blandar vi grädde och mjölk till den fetthalt som önskas och syrningskulturen sätts till och blandningen får stå vid den temperatur som är bestämd.
Själva syrningstiden styrs av det slut-pH som ska uppnås. Syrningskulturen är speciellt utvalt för att produkten skall få de egenskaper som vi önskar med hänsyn till smak, konsistens och funktion.
Vi önskar dig en fin sommar!
Vår affär är för liten för att ha syradgrädde hemma. Kan man frysa den?
Vi rekommenderar inte att man fryser syrad grädde, då kvalitén kan försämras.
Trevlig helg!
Är syrad grädde samma som ’buttermilk’ från USA mfl?
Nej, syrad grädde är inte samma sak som "buttermilk". Däremot kan buttermilk bytas ut mot vanlig filmjölk.
Matglada hälsningar och fin dag till dig!
Det är olika fetthalter och syrningskulter till yoghurt och syrad grädde, vilket ger dom olika smak och egensakper.
Vänliga hälsningar
Finns syrad grädde laktosfri?
Om inte, vilket är bäst att använda i en fisk gryta?
Laktosfri grädde eller kokbar crème fraiche?
Nej, vi har ingen laktosfri syrad grädde att erbjuda.
Det fungerar fint att göra fiskgryta med både grädde och creme fraiche. Det är helt enhelt en smaksak vilket man föredrar. Bifogar två recept som du kan hämta inspiration ifrån. En gryta är baserad på creme fraiche och en på grädde.
Fiskgryta med sparris
Fiskgryta med musslor
Vänliga hälsningar
Tror inte det fungerar så bra att använda grädde med 5% fetthalt. Vi rekommenderar dig att istället ta vanlig vispgrädde med fetthalt 40%.
Vänliga hälsningar
Gräddfil är inte värmestabil och fungerar därför inte lika bra vid varm matlagning. Gräddfil fungerar bättre som bas i kalla såser och dressingar.
Vänliga hälsningar
Det är många år sedan vi upphörde med produktionen av Krongrädde. Istället erbjuder vi nu Kelda Kaffegrädde 10% . 👍
Trevlig fredag! 😊
Mvh/Ola
Det är ingen jag känner igen, förutom att fetthalten ändrats från 34% till 32% tillverkas den på samma sätt. Är du ute efter något syrligare kanske gräddfilen faller dig bättre i smaken. 🙂
Vänliga hälsningar