Finns hel Stureost att köpa?

Vi har slutat sälja Stureost i storleken 2 kg.

Däremot finns Stureost i de mindre storlekarna 1 kg och 500 g kvar, så ni har möjlighet att fortsätta njuta av den goda Stureosten.

Önskar ni större vaxade helostar hänvisar vi till Kvibille Cheddar. De finns i de större storlekarna 1,4kg , 2,7kg, samt ända upp till 4,5kg.
Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Varför har ni slutat vaxa Stureost? Köper 1 kg men nu kan man inte hyvla i botten utan får kasta den sista biten.
  Vänliga hälsningar

  Barbro
 • Hej Barbro och tack för att du skriver till oss,

  Följ bifogad länk för att få svar på din fråga.
  Varför har man tagit bort vaxet på Stureost?

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • ATT KIÖPA HEL STUREOST ÄR BRA FÖR SMAKEN. DEN KAN LAGRAS OCH FÅ ÄNNU BÄTTRE SMAK!½
  KENNETH
 • Hej Kenneth,

  Du kan även lagra 1 kg och 0,5 kg Stureost i obruten förapckning.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Undrar också varför ni valt att sluta sälja Stureosten i 2 kg? Tycker som sagt att det blir mycket ost som går till spillo, vilket inte känns så bra ur miljöperspektiv!
  Osten är fortfarande en favorit hos oss, vi har prövat oss fram för att hitta någon annan ost som kan ta den platsen men inte hittat någon. Kan också hålla med om att osten till en viss del förändras. Det känns också mindre bra att den görs i Danmark vill gärna köpa svenska varor...
  Så snälla börja sälja den i 2 kg storlek igen, tänk på storfamiljer, ostälskare och miljön!!!

  MVH
  Anneli
 • Hej Anneli,

  Det är försäljningsvolymerna som bland annat styr hur många olika förpackningsstorlekar vi kan erbjuda av en produkt.

  Vi önskar dig en fin höst!🍂
  Johan Kommunikatör
 • Jag sökte på Internet efter Stureosten, just för att kolla läget med vaxet. Jag har köpt, och älskat, osten de senaste 35-40 åren (egentligen längre men då var det inte jag som köpte ost, det var mina föräldrar). Nu drabbas jag ofta av att kanterna efter alldeles för kort tid täcks av vitt mögel. Kanter som tidigare var vaxade. Förr köpte jag alltid hel ost vilket inte finns som alternativ längre och det är kanske tur eftersom den möglar.
  Är svaret från Arla alltså att vi som vill ha Sture med vax ska leta efter en annan ost istället?
  Johan
 • Hej Johan,

  Anledningen till borttagandet av vax på Sture grundas på flera orsaker. Vi har lyssnat på konsumentåsikter och funnit att många inte vill ha vax, då de upplever att det ger oönskad smak på osten och behöver skäras bort.

  Vax i sig ger dessutom en klimatpåverkan både vid tillverkning, transport och själva vaxningsförfarandet.

  Vi för självklart vidare dina synpunkter till ansvariga för Stureost. Önskar du en ost med vax rekommenderar vi Kvibille Cheddar.

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Jag tackar för svaret, även om det kanske inte är det svar jag skulle vilja ha. Jag tycker förstås också att möglet ger en oönskad smak på osten och behöver skäras bort.

  Jag tror kanske inte att Cheddar uppfyller alla mina önskemål. Som gratängost tror jag den blir sämre. Stureost har funkat bra för detta plus varit god påläggsost.
  Johan
 • Hej Johan,

  Vi har genom tester säkrat ostens hållbarhet och kvalitet innan vi tog beslut om förändringen.

  Borttaget av vaxet minimerar riskerna för att det utvecklas mögel på ostarna, då de nu förpackas direkt i plastförpackningen efter produktion.

  Upplever du att en ost möglar inom en kort tid efter förpackningen öppnats ber vi dig göra en reklamation. Då får vi möjlighet att reda ut vad som hänt, samt kompensera dig för osten.

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Jag tycker att den faller sönder enklare nu och har mycket lättade för att mögla än när den var vaxad. Osten är svårare att hantera men visst, Arla sparar ju en hacka pengar istället. Ni kan väl "klimatkompensera" vaxet?

  Ingen orkar skicka in osten då den faller sönder eller om den möglar mycket tidigare, för då skulle man vara tvungen att skicka in den _varje_ gång.
  Parman
 • Hej Parman,


  Vi tycker det är tråkigt att du upplever att Stureosten blivit sämre. Väljer du att reklamera behöver du inte skicka osten i retur till oss. Däremot är vi mycket angelägna om att få information om ostens vikt, bäst före datum, klockslag och ystnummer. All information hittar du på förpackningen.

  Väniga hälsningar


  Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.