Till senaste kommentaren

Vikinstruktioner för tomma mjölk-och filförpackningar

Mjölk- och filpaketen görs av helt ny kartong. När du sedan lämnar dem till återvinning kan kartongfibrerna återvinnas och användas i bland annat tvättmedels- och flingpaket.

Tips på hur du viker tomma förpackningar:

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej! Hur mycket ska man skölja ur paketen speciellt  yoghurtpaketen som är så kladdiga?
  Görel
 • Hej Görel,

  Med hänsyn till återvinningen behöver förpackningarna inte sköljas ur så noga. Men sköljs de inte ur blir det lätt ofräscht i kärlen på återvinningsstationerna.

  Vänliga hälsningar
  Christina Kommunikatör
 • Jag har helt slutat köpa Arlas mjölkprodukter sedan de bytte till dessa ogörliga förpackningar. De bästa förpackningarna var de utan plastkork som fanns förr i tiden. De tog ingen plats i kylen, var lätta att stapla liggande, och man kunde enkelt klämma ut allt innehåll utan att behöva klippa upp paketen och gräva med sked och slickepott.


  Fred
 • Hej Fred och tack för att du hör av dig till oss!

  Maskinerna för Tetra Brik tillverkas inte längre och vi kom till en punkt då vi var tvugna att hitta en ny förpackningslösning, och de flesta konsumenter önskar faktiskt en återförslutningsbar förpackning.

  Läs gärna mer om våra förpackningar på vår hemsida

  Vänliga hälsningar
  Johan Kommunikatör
 • "De flesta konsumenter önskar faktiskt en återförslutningsbar förpackning" - Vad finns det för dokumentation för detta påstående? Skicka gärna en länk till denna undersökning.

  Jag hör ofta att dessa nya förpackningar upplevs som krångliga och omöjliga att få ut allt innehåll ur. Tetra Brik förslöts enkelt med en klädnypa eller liknande.

  De gamla Tetra Brik förpackningarna fungerade utmärkt i runt 50 år och vad jag kan se på Tetra Paks webbplats finns de fortfarande kvar i sortimentet. Se bifogad bild.
  https://productxplorer.tetrapak.com/packaging/package-type/tetra-brik
  Fred F
 • Hej igen,

  Det viktiga för oss vad gäller förpackningar är att de ska vara enkla att öppna, återförsluta samt klara av transporter.

  Innan beslut tas så görs det flertalet tester och undersökningar. Skruvkorken är viktig då det är enkelt att återförsluta förpackningen, vilket framförallt gör att hållbarheten förbättras men även att man kan ha förpackningen liggandes och ståendes i kylen eller transport.

  Vi får både ris & ros om förpackningarna och tycker givetvis att det är tråkigt att du inte tycker om de nya med skruvkork.

  Vi framför dina synpunkter vidare inom företaget!

  Vänliga hälsningar
  Michaela Kommunikatör
 • För mig är det viktigaste innehållet i förpackningen inte korken. Om 15 procent av exempelvis yoghurten stannar kvar i förpackningen blir det en dålig affär för köparen i längden.

  Tetra Brik klarade dessa transporter och förvaring i kylskåp i ca 50 år utan problem.
  I ditt tidigare meddelande var orsaken att "maskinerna för Tetra Brik inte tillverkades längre". Men en snabb koll på Tetra Paks webbplats visar att Tetra Brik fortfarande finns kvar i sortimentet.

  Jag bad om få ta del av dessa undersökningar och en länk till dessa. Att du skriver om "ris & ros" och diverse tester och undersökningar betyder faktiskt ingenting så länge du inte kan hänvisa till dessa, svart på vitt.
  Fred F
 • Bättre om plasten i skruvkorken kan brytas loss.
  Det kan man inte på yogi.
  Bregott har ni löst tack.
  Nils

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.