Vilka av Arlas produkter är ohomogeniserade?
I mjölk finns det fettkulor som efter ett tag flyter upp på till ytan och lägger sig som ett gräddskikt. Genom homogenisering finfördelar man fettkulorna i mjölken, vilket ger mjölken en jämnare konsistens.
Följande produkter är ohomogeniserade:
Ekologisk Lantmjölk
Vispgrädde 40 %
Smör
Bregott
Hårdost
Ädelost
All filmjölk och yoghurt är homogeniserad för att säkerställa jämn och bra konsistens på produkten.
Följ inlägget
0
följare
Tack för din fråga. Vill vill säkerställa en jämn och bra konsistens på produkten.
Önskar dig en fin dag!
Vi vill såklart tillgodose konsumenternas olika önskemål och behov och jobbar för att så ska ske, i den mån det är möjligt. Våra medarbetare som jobbar med utveckling av både nya och befintliga produkter kommer få ta del även av ditt önskemål.
Vänliga hälsningar
- Laktosfri mjölk är homogeniserad.
- Laktosfri vispgrädde är däremot inte homogenierad.
Homogeniserar vi grädde går den inte att vispa.Vi önskar dig en fin dag!
Vispgrädde är inte homogeniserad. Enligt lag får vi inte sälja grädde som inte är pastöriserad. Läs gärna mer om det via bifogad länk
Vad innebär pastörisering?
Vänliga hälsningar
Är ekologisk keso (cottage cheese) homogeniserad ?? Och vilken keso produkt som är homogeniserad ?
Tack för svaret
Då dressingen som tillsätts ostmassan är homogeniserad, så är hela produkten KESO att betrakta som homogeniserad.
Vi önskar dig en fin sommar!
Hälsningar
Just nu finns inget beslut om lansering av laktosfria, ohomogeniserade produkter, men vi framför givtevis ditt önskemål vidare in i företaget.
Vänliga hälsningar
Samtliga sorter av Arla Färskost tilverkas på homogeniserad mjölk.
Vänliga hälsningar
Nej, vi har ingen ohomogeniserad Creme Fraiche.
Vänliga hälsningar
Jag personligen tror på att efterfrågan är större än Ni tror.
Som vi tidigare nämnt homogeniserar vi för att säkertsälla produkternas kvalitet, framför allt med hänsyn till utseende och konsistens.
Vänliga hälsningar
Det finfördelade fettet i homogeniserad mejerivaror ger både mig och mina söner klåda i ansikte, hårbotten och bröst mm.
All filmjölk och yoghurt är homogeniserad för att säkerställa jämn och bra konsistens på produkten.
Vänliga hälsningar
Eftersom det är samma typ av frågor och synpunkter som kommer in och som vi redan svarat på, väljer vi nu att låsa tråden för ytterligare kommentarer.
Vill du ändå skicka din fråga eller synpunkt så går det alldeles utmärkt i ett nytt inlägg här i forumet.