Till senaste kommentaren

Den klassiska gräddfilsförpackningen utgår

I närmare 40 år har Arlas gräddfil sålts över hela landet i den klassiska tegelstensförpackningen för tre deciliter. Nu är det dags att ta farväl av tegelstenen och säga hej till bägaren😊Vår förpackningslinje för Tetra Brik 3 dl är mycket gammal och stöds inte längre av Tetra Pak som både är leverantör av linjen och emballaget. För att säkra att vi fortsättningsvis ska kunna leverera Gräddfil var vi tvungna att välja en annan förpackning och då föll valet på vår befintliga fiberbägare som vi redan använder för Laktosfri gräddfil 3dl och många andra artiklar.

Bägaren och oblatet består av FSC-märkt pappersfiber från nordisk skog. Då gräddfil är vätska behöver vi förstärka insidan med plast (polypropen & polyeten). Det återförslutningsbara plastlocket består av PET där över 50% är återvunnen PET.

Ta gärna del av mer information kring förpackningsbytet här.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Men varför den nya gräddfilförpackningen? Tar större plats i kylen, går inte att hälla ut en mindre mängd. Och så plastlock ! Skulle vi inte minska på plast ? Det dröjer innan jag kommer att köpa gräddfil.
  Gunnel
 • Har några år köpt er tetra gräddfil av den anledningen att den tar mindre plats i kylen. Men nu kan jag lika gärna köpa andra märken som har liknande runda förpackning. Så tråkigt ni övergav tetra formatet.
  A-C.
 • Tråkigt att Tetra Pak skiter i miljön och att ni inte står upp emot dom tillräckligt. Det borde finnas andra leverantörer om inte annat.
  Johan
 • Sorgligt, så dålig förpackning. Med plastlock 😡
  Viktor
 • Ja, då är vi fler, som inte gillar den nya gräddfils förpackningen.
  Gunnel
 • Åh nej, nu krävs det ytterligare en sked till fredagstacosen!
  R
 • Snälla återgå till de gamla tetra förpackningarna för gräddfil, de nya tar för stor plats i kylskåpet och exponerar större yta mot luft etc när den är öppnad (jag är van att använda en klämma på den gamla), dessutom måste man använda en sked för att bara ta en klick ur den (den gamla var det bara att klämma fram lite ur öppningen).

  Inbillar mig att den nya inte är i transporthänseende lika klimatsmart då den inte går att transportera lika tätt utan luft mellan förpackningarna som den gamla.

  Tror säkert att TetraPak kan ändra sig och fixa till så gamla kan fortsätta att användas om protester och påtryckningar blir stora.
  Micke
 • Varför ändra på denna perfekta förpackning?

  Mycket mer praktiskt med en liten tetra som man kan ställa direkt på bordet och få ut lagom mycket.

  Dessutom har nånting hänt med den goda smaken.
  Nu smakar gräddfilen beskt. Inte alls den goda smaken som den hade förut.
  Den får någon slags bismak av förpackningen.

  Har alltid köpt arlas gräddfil för den är godast... men inte nu längre.. :-(

  Ta tillbaks den gamla förpackningen!
  Emelie
 • Helt värdelöst, ni väljer en förpackning som är sämre ur miljösynpunkt, tar mer plats både i kyl och under transport. Dessutom jobbigare att hantera vid middagsbordet.
  Ställ hårdare krav på Tetrapak eller byt leverantör! Tetrapak är för stora ändå...
  Tänk om och gör rätt. Tillsvidare får jag handla från ngt annat mejeri!
  Patrik

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.