Varför berikas inte längre mjölk med A-vitamin?
Den halt som behövs för en frivillig berikning är för hög för att vara lämplig för mjölk. Vi har därför valt att ta bort berikningen med A-vitamin i all mjölk.
Bakgrund
Ny EU-lagstiftning har gjort att det inte längre är tillåtet att på frivillig basis berika mjölk med den halt A-vitamin som vi tidigare har haft, trots att Livsmedelsverket fortsatt har rekommenderat den berikningen.
Följ inlägget
2
följare
Är det samma mängd A-vitamin i alla era mjölkprodukter oavsett fetthalt?
Enligt livsmedelsverkets livsmedelsdatabas är det följande:
*RE är en förkortning för retionlekvivalenter vilket är så man mäter vitamin A mängden.
Då A-vitamin är en fettlöslig vitamin följer det fettet och därmed är det mindre av det ju lägre fetthalten i mjölken är.
Vänliga hälsningar
A-vitamin som vi berikar Bregott med är helt syntetiskt framställt.
Vänliga hälsningar