Ystenzym eller löpe i våra hårdostar?
Ystenzym är mikrobiellt framtaget och är identiskt med animaliskt löpe som produceras i kalvmagen.
Ystenzym framställs med hjälp av mikroorganismen Aspergillus niger. I osten finns det sedan inga som helst spår kvar av mikroorganismen.
Det finns flera anledningar till att vi går över till att använda ystenzym istället för löpe:
På vår hemsida kan man enkelt se om osten innehåller löpe eller ystenzym, då vi alltid deklarerar det under ingrediensförteckningen 😊🧀
Ystenzym framställs med hjälp av mikroorganismen Aspergillus niger. I osten finns det sedan inga som helst spår kvar av mikroorganismen.
Det finns flera anledningar till att vi går över till att använda ystenzym istället för löpe:
- Tillgången på animaliskt löpe varierar
- Kvalitén på enzymet är jämnare vilket i sin tur ger jämnare kvalité på osten
- Gör det möjligt för fler att äta våra hårdostar, exempelvis om man föredrar en vegetarisk kost
På vår hemsida kan man enkelt se om osten innehåller löpe eller ystenzym, då vi alltid deklarerar det under ingrediensförteckningen 😊🧀
Följ inlägget
4
följare
Jag har fått till mig att det inte bara är Ystenzym som läggs till vid utbyte av löpe utan att även en form av svartmögel tillsätts. Stämmer detta??
Som vi skriver ovan så framställs ystenzym av med hjälp av Aspergillus Niger (mögelsvamp). Det finns sedan inga som helst spår kvar av mikroorganismerna i enzymet och därmed inte heller i våra ostar.
Vänliga hälsningar
Då det i osten inte finns några spår kvar av mikroorganismen kan vi tyvärr inte svara på vad du reagerar.
Vänliga hälsningar
De stammar av aspergillus niger vi och andra företag använder sig av är godkända och innehåller inga gifter. Ta gärna del på Livsmedelsverkets rapport också med intressant information:
- Livsmedelsverket - rapport om Överkänslighet mot tillsatser och organiska syror i mat
Vänliga hälsningarUnder ingrediensförteckningen ser man om osten innehåller löpe eller ystenzym. Vi har bytt ut på i princip alla våra ostar nu förutom Svecia 😊
Vänliga hälsningar
Nej, det enzym som vi använder är inte genmodifierat, det är identiskt med det som produceras i kalvmagen (löpe) och framställs med hjälp av mikroorganismer.
Det är mikroorganismerna som tagits fram med hjälp av genteknik, enzymet som tillsätts i osten är alltså inte genmodifierat, och det finns inga spår av mikroorganismerna kvar i osten.
Vänliga hälsningar
BBetyder"det finns inga spår" att det finns mätmetoder för detta som visar tydliga svar eller saknas det effektiva mätmetoder?
Helena
Varför ska vi "tvingas" äta genmodifierad mat??
Varför inte det naturliga som har fungerat i hur många år som helst innan?
Att Ni gör någon enstaka ost för de människor som sliter mer på vår jord än vi som äter en blandad kost och inte alltid måste skrika om att vi är veganer/vegetarianer osv köper jag.
Men att tvinga oss andra att äta genmodifierat är bedrägeri!
OCH, jag tycker att NI tydligt ska ändra märkningen på Era ostar och tala om vilka som har ett naturligt enzym och ett genmodifierat.
Jag tror att många människor inte vet om denna bluff då man inte hela tiden orkar läsa på alla förpackningar hela tiden
Det MÅSTE ligga på ER som producent att tydligt märka upp vad det är och om produkten ändras
Detta kan inte läggas på konsumenten för att göra det lätt för Er.
Vänliga hälsningar