Till senaste kommentaren

Ny förpackning för Arla Ko yoghurt

Min butik hade ingen youghurt på grund av förpackningsbytet. Jag vill ha min naturella youghurt. När kommer den till butiken?

Kommentarer

 • Hur kan ni byta ut en bra fungerande förpackning mot denna nya hopplösa?! Den går inte att förvara upp-och-ner (för att innehållet ska blandas innan man öppnar den), en stor del av innehållet blir kvar i förpackningen för den går inte att platta till och tömma ordentligt, den skapar problem vid återvinningen för att den har en plastkork och den tar otrolig plats i soporna eftersom den inte går att vika ihop.  Den är totalt värdelös!
  Pia
 • Det är mycket dåligt att ta bort Brik-förpackningen, som är den enda riktigt miljövänliga förpackningen (bara papper), och byta till en plastförpackning med skruvkork!
  Dessutom går Brik att tömma helt och hållet. Nu försvinner incitamentet att köpa Arlas yoghurt och vi kommer troligen inte längre att köpa den, nu blir alla förpackningar lika dåliga ur miljö- och användarsynpunkt.
  Carl
 • Hej Ulrika,

  Håll ut, idag, senast i morgon, bör du hitta vår yoghurt i butik igen. Hoppas du kommer gilla vår nyaförpackning.

  Vi önskar dig en fin dag!
  Christina Kommunikatör
 • Håller med ovan, hur kan Arla motivera bytet till denna nya förpackning? Jag skulle vilja veta vad som gör den nya förpackningen ”lätt att förvara, hälla, tömma och återvinna”? För mig är den sämre pga går ej att stapla, det blir alltid en massa kvar och att den har plastdelar gör den väl inte enklare att återvinna. En förpackning av ett material borde väl göra det enklare.
  Maja
 • Vad menar ni med att förpackningen är smart? Smart för vem? Inte för miljön - den består av två olika material och det gör den svårare att återvinna. Inte för mig som konsument - Arla förväntar sig att konsumenten ska göra jobbet att separera överdelen av plast från kartongen. Det ställer inte jag upp på och kommer därför välja en annan tillverkare tills Arla återgår till en förpackning helt i kartong.


  Christina f.d. kund
 • AVBRYT detta omedelbart! Kan bara instämma i tidigare kommentarer. Brik-förpackningen är den optimala förpackningen: Du får ut ALLT innehåll (till skillnad från dessa idiotiska förpackningar). Som innehåller totalt onödig plast. Där du måste klippa och fixa för att återvinna någorlunda vettigt. Brik-förpackningen är optimal och enbart i papper = superlätt att återvinna. Igen: AVBRYT omedelbart denna idioti. Vad har ni för pantskallar i er konsumentpanel?!? Jag själv kommer att sluta köpa denna produkt och köpa annan yoghurt, förpackad i miljövänligare förpackningar, där jag kan få ut hela volymen yoghurt som finns i den återvinningsbara förpackningen. Utan idiotisk plast.
  Karin
 • Nu har det inte funnits naturell yoghurt på en vecka! Idag skrev vi 2019-02-11.
  Byta till något miljövidrigare och mer opraktiskt samtidigt som ni söker ny teknisk personal till er anläggning i Linköping!
  Dålig PR
  Vi får se hur snabbt det går att få igång yoghurtkulturen igen. Under senaste året har ju yoghurten varit riktigt bra. Produktionen i Jönköping av den ekologiska varianten var ju ganska ojämn. Vid bytet av produktionen så tog det relativt lång tid innan vi slapp en lös och vasslig produkt.

  Tyvärr för oss konsumenter är Arla ensamma om Naturell yoghurt.  Philip
 • Snart blir jag tokig! När jordens människor är skakade över klimatet och vi alla uppmanas att ta mer ansvar - DÅ byter Arla förpackningen på mild lättyoghurt till den helt omöjliga nya förpackningen. Som signaturerna Pia och Carl skriver:  plastförpackning med skruvkork, nästan omöjlig att tömma, går inte att vika ihop och tar mycket utrymme i soptunnan.

  Vad tänker ni egentligen på? Finns det ingen på Arla spm reagerar inifrån företaget på denna vansinniga idé? Som jag uppfattat saken är vänner, bekanta och bekantas bekanta betydligt mer klimatmedvetna nu! Men inte Arla - ni kunde ju faktiskt vara ett riktigt bra föredöme för alla. Men det är ni inte!
  Eivor
 • Hej!
  Håller helt med Carl. Hur är det möjligt att byta en väldigt bra förpackning i dessa tider när alla börjar fatta att vi ska tänka på klimatet och plastbanta?!!!

  Eva-Britt
 • Hej och tack för alla kommentarer!

  Ta gärna del av mer information kring val av ny förpackning via bifogade länkar.

  Varför ny förpackning med mer plast till Yoghurt?
  Hur får man ur all yoghurt ur förpackningen?
  Går det att återvinna en förpackning som innehåller både plast och kartong?

  Vänliga hälsningar
  Arla Konsumentkontakt
 • 1,75 liter mjölk per vecka dricker vi enligt Arlas hemsida. Säg 100 enliters-förpackningar per år och person. Antag 1 gram plast per förpackning extra för skruvkorken. Det blir 100 gram extra plast per person och år. Vi är tio miljoner medborgare i Sverige. Det blir en miljon kilo plast extra, eller 1000 ton.
  Men jag kanske har antagit fel? En tydlig redovisning av förändring i material- och energiåtgång som visar att den nya plastförpackningen är mindre klimatbelastande totalt sätt än den gamla vore mycket intressant.
  Patrik
 • Även jag önskar mig en tydlig redovisning av vad denna nya förpackning innebär i fråga om klimatbelastning, även om förpackningen är en s k övergångsförpackning. Med tanke på Arlas svar bör det inte vara någon svårighet att få fram dessa värden! Väj inte undan nu, Arla, den här förpackningen vill inte många av oss konsumenter ha!
  Eivor
 • Utomordentligt dåligt att byta förpackning för yoghurt. Den nya är svår att tömma, tar mer plats i kylen. Den gamla kunde stå upp och ner för att slippa att yoghurten vasslade sig osv osv. Bara negativt. Förhoppningsvis finns annan leverantör som har bric kvar. Att den nya är svår att tömma tjänar förstås Arla på, dåhoppas man väl sälja fler förpackningar eftersom matsvinnet ökar. Nu är ju investeringarna i nya maskiner gjorda, så man kan väl inte hoppas att få de gamla förpackningarna tillbaka.
  Göran
 • Jag tycker som fler andra att den nya förpackningen är sämre. Jag antar att det inte är på grund av kundnöjdhet som Arla har bytt förpackningar. Den gamla förpackningen ställdes upp och ner innan paketet öppnades och den behövde inte skakas. Det var lätt att få ut det sista ur förpackningen, då man öppnade botten och toppen och kunde verkligen klämma ut det mesta. Det är en väldigt miljöförstöring att slänga 0,5-1 dl youghurt i varje paket för att det inte går att klämma ut. Detta tas upp av Naturvårdsverket. Hoppas ni byter tillbaks till gamla förpackningen.
  Ulrika
 • Idiotiskt att byta yoghurtförpackning. Plast! när vi måste minska användningen av detta material. Hur ska den återvinnas?Går ej att ställa upp och ner - alltså blir innehållet i lättyogurten väldigt vattnigt när man öppnar en ny förpackning. Går ej att tömma. Hur mycket får vi betala för denna idioti? Produktavveckla!
  Kommer omgående att köpa från annan producent som har brick-förpackningar!
  Birgit
 • Jag gillar verkligen inta att ni byter ut en utmärkt förpackning, som är ekonomisk att transportera och lätt att tömma och återvinna. Den nya är knappast billigare heller med skruvkork och plast.
  Lena
 • Den nya förpackningen är totalt USEL!
  Jag är helt för miljövänliga förpackningar man kan inte se hur det kan bli mer miljövänligt att tillföra plast!

  Jag vill gärna ha en tydlig jämförelse där det framgår exakt hur mycket mer miljövänlig denna "nya" förpackning är jämfört med den gamla.

  Den tidigare förpackningen tog även betydligt mindre plats vid transport vilket torde påverka mycket eftersom transporterna till butikerna är en stor del av den negativa påverkan på miljön.

  Det känns som att Arla går BAKÅT istället för framåt!!!!
  Emelie
 • Kan bara instämma med tidigare  inlägg, varför har ni bytt förpackning?? Dåligt på alla sätt och vis, när den var så bra och praktisk. Men det var väl för att kunna passa på att höja priset i samma stund. Ändra inte på nåt som fungerar bra!!
  Maja
 • Har Ni på ARLA verkligen bytt förpackning för yoghurt för att så många efterfrågade denna helt värdelösa förpackning...... Ni som ska framstå som
  så miljövänliga. Jag överväger starkt att bojkotta Era produkter!!  Lillemor
 • Nu börjar mina brikpak ta slut i kylen hemma, så Arla måste genast återgå till brikpak om jag ska köpa Arlas yoghurt igen.
  Nackdelar med nya förpackningen:
  -Skrymmer mer i kylskåp och transport, vilket drar mer energi.
  -Går inte att ställa uppochner i kylen för jämnare konsistens.
  -Svårare att tömma förpackningen helt.
  Så skynda er att byta tillbaka, tack!
  Bengt
 • Arla är en gås, allt vatten rinner av.  Eller kanske en struts, som står med huvudet långt ner i sanden. Blinda och döva för omvärlden. Härligt att se att så många av Arlas konsumenter är långt klokare än producenten som i dess tider när jorden håller på att dränkas av smältvatten från polerna, byter ut material i förpackningar till mer PLAST!! Se er om - vi lever i en värld. TA ANSVAR!

  Karin
 • Vad innebär det att Arla klimatkompenserar? Betalar en avgift, dvs köper sig fri? Dålig variant att köpa sig ett ”gott samvete”.
  Göran
 • Hur kompenserar ni för matsvinnet? Slut med att köpa Arlas alla produkter.
  Carl
 • För oss kunder betyder väl detta i sammanfattning:
  Gamla förpackningen: 25 g koldioxidekvivalenter/förp
  Nya  förpackningen: 47 g koldioxidekvivalenter/förp dvs dubbelt  så mycket men med klimatkompensering i rättvisans namn. Jag har ansvar för mina mjölkförpackningar men inte för Arlas klimatkompensering.
  Är detta en bra utveckling? Det tycker inte jag.
  Direkt kränkande tycker jag det är när det kommer ett tips om att vi kan hälla en skvätt mjölk i den omöjliga förpackningen för att skölja ur den och på detta sätt få en ny god dryck! Visste faktiskt inte om jag skulle skratta eller gråta. 


  Eivor
 • Funderar på allvar att sluta med Lätt yoghurt naturell p.g. a. den nya förpackningen. Hur kan ni göra något så dumt som att byta förpackning? Plast. Håller med  föregående kommentarer. Hu vad arg jag blir!!

  Christel
 • Hade det inte varit bättre att behålla den gamla förpackningen och samtidigt klimatkompensera? Vilka stora vinster det hade gjort. Fler träd och nöjda kunder (som slipper byta yoghurtmärke)
  Nina
 • Men vad är syftet/vinsten med att byta förpackning om man dessutom måste kompensera för ökade utsläpp?? Håller med alla tidigare i att förpackningen är helt sämst gällande, få ur allt innehåll, förvaring i kylskåp, packning i matkassar, återvinning och sortering... Beskriv gärna vad som ni ser är bättre med den nya förpackningen, då jag inte själv kan se det. Den gamla är ju magisk i jämförelse!
  Björn
 • Så med andra ord är den nya förpackningen MER miljöovänlig!
  Och då har ni inte ens räknat in de ökade transporterna!

  Detta gör det hela ännu mer obegripligt!!!
  Emelie
 • Avlatsbrev hette det en gång i tiden. Vi är vid vägs ände nu och vi kommer att få acceptera att förlora de i sig fina egenskaper plast har i kartonger för förvaring av vätskor. Det går inte att sprida mer plast, vi måste helt enkelt finna annat sätt att leva än att köra på som vanligt och hoppas att ett gäng planterade träd skall lösa problemet åt oss. Hela affärsmodellen för förpackning är vid slutstationen. Det kommer att få avsevärda effekter när det gäller vårt samhälle i stort och speciellt för mjölkbönder och företag inom denna näring. Nu är det lokalproducerat, minskad konsumtion och havregrynsgröt som gäller.
  Patrik
 • Hur tänkte man när man i dessa tider går över till en förpackning med mycket plast? Den gamla tegelstenen är ju tusen gånger bättre. Dels är den gjord av bara kartong och sen kan man tömma den helt genom att platta till paketen och pressa ut den sista yoghurten. Dessutom brukar jag förvara oöppnade paket upp och ner för att inte det ska bli för mycket vassle i tallriken när paketet är nyöppnat. Vilken försämring detta är!!!!
  Kerstin
 • Vilket nonsens!
  Plantera träd kan ni göra ändå. Vi lämnar Arlas produkter. Hittade Fjällfil i brickförpackning på Coop.
  Eva-Britt

  Eva-Britt
 • Det var det värsta! Byta från en bra förpackning till en som orsakar mer utsläpp!
  Om ni vill plantera träd, kan ni göra det ändå!
  En fråga, varför finns inte Naturell yoghurt som EKO?
  Eva-Lena
 • Ni kan plantera träd ändå! Men denna skitförpackning kan ni behålla själva! Jag letar efter en ny yoghurt med miljövänlig förpackning, annars får jag börja äta gröt igen! Tur att vi har lokala Halländska mjölkproducenter som har bättre klimatvett.
  Dåligt Arla!
  Lotta
 • Hej!

  Varför byter ni till en youghurtförpackning som är så mycket sämre för miljön?

  Det spelar ingen roll om ni klimatkompenserar, för utsläppet blir detsamma och lika dåligt. Kul att ni planterar träd men det hjälper inte - så dålig strategi att byta till en förpackning som är sämre för miljön.

  Det får mig att byta till Skånemejerier som har miljövänligare förpackningar än Arla. Tyvärr måste jag då avstå från Passionsyoughurt, men det är det värt.

  Vore mycket bättre om ni som stor kund till förpackningar drev på förpackningsföretagen att ta fram miljövänligar produkter i stället för tvärtom och supporta förpackningsföretagen med sina för miljön sämre förpackningar.

  Jag kommer att kräva att min lokala butik avstår från Arla som leverantör så länge som ni håller fast vid att byta till för miljön sämre alternativ när det dessutom finns miljövänligare alternativ.

  Vad det så här som era ägare bönderna vill driva fram ett "miljövänligare" Sverige?

  Riktigt uselt Arla.
  Lennart
 • Hur kan ni införa en yoghurtförpackning som innebär ökad miljöpåverkan?? Både genom mer plast men även genom att vara omöjlig att tömma, vilket faktiskt gick med den gamla.
  Mikael
 • Bästa som skett, nya förpackningen på lättyoghurt. Blev jätteglad.
  Evy
 • Hej!

  Really hard to understand how you can change from a more or less enviromentally friendly box to one containing plastic. What were you thinking? At least you are compensating for it but even better would have been to avoid plastic.

  We will change to another brand now who use "kartong" for their packaging.


  Reza
 • På riktigt så här ni ökat från 25 till 47 och har valt att klimatkompensera?? Ni är fan sämst!! Vilka jävla hycklare ni är som påstår er verka för att minska plastanvändning!! Ni tappade precis mitt förtroende. Synd att vissa produkter måstehandlas utav er.. Hoppas ni skäms!
  Simon
 • Den här nya förpackningen är helt värdelös! Det går inte att trycka bort överdelen som det så smidigt verkar utan man måste använda en kniv för att få isär överdelen av plast från kartongdelen. Oerhört dum lösning - det ska väl vara lätt att sortera. Jag förstår inte varför man väljer att krångla till det för konsumenterna och jag kan tänka mig att många kommer att slänga hela förpackningen i kartongåtervinningen.
  Gör om - gör rätt!


  Ylva
 • Hur kompenserar ni för matsvinnet? Vi kommer troligen inte att köpa Arlas produkter framöver.
  Carl
 • Hej!
  Håller fullständigt med tidigare insändare om att den nya förpackningen är urdålig.
  Har köpt Arlas fil i många år men nu kommer vi att se oss om efter något annat.
  Hoppas att det visar sig på försäljningsvolymen att ni har gjort ett misstag för jag
  förmodar att till syvende och sist så är det pengar ni räknar.
  Ni kanske hade räknat med att få sälja mer med nya förpackningar eftersom det
  inte går att tömma på ett bra sätt utan mycket hamnar i soporna.
  Vad det gäller motiveringen ovan så måste ni nog komma med en bättre förklaring för att vi skall förstå, för det ser ju ut som ni drar på er extra kostnader som alls inte hade behövts.
  Jag hoppas att ni gör om och gör rätt annars förbir hyllan med Arla produkter stående full i min butik i framtiden.


  Lars-Åke
 • Klimatkompensera?? Det är ju ett skämt. Varför inte göra rätt från början för att inte öka utsläppen istället? Det är verkligen en dålig ursäkt !! Varför är Arla inte istället ledande och visar både för Arla internt, konkurrenter och konsumenter att hållbara förpackningar med kraftigt minskat platsinnehåll är det enda rätta? Att inte ens skapa ny plast är bättre än att klimatkompensera. På er "nya" förpackning står det att vi konsumenter vill ha denna förpackning gjord på en undersökning från 2017, mycket har hänt på den tiden i plastdebatten.
  Att det inte går att förvara den på ett bra sätt i kylskåpet är bara en del som vi konsumenter klagar på, men allvarligare är plastinställningen som Arla har.
  Vad som gör er till "inte så trovärdiga i er miljösatsning", är när ni samtidigt marknadsför en ny miljövänlig förpackning för Creme fraiche med minskad plast, det Arla blir väldigt motsägelsefullt.
  Är det en maskindel som är för dyr att köpa in och laga den gamla förpackningsmaskinen eller vad är det frågan om??
  Med den nya förpackningen har ni nästan fördubblat er koldioxidavtryck,från 25g till 47g koldioxidekvivalenter/förpackning. Är det verkligen något att sträva efter när debatten går het om att minska på plasten? Skäms på er Arla!!
  Byt genast tillbaka till den miljövänligare brikpak-förpackning och ta ert ANSVAR.
  Karin
 • Alternativa fakta!
  Det är vad som presenteras från Arlas sida.
  Om man jämför den mängd plastat papper som används i de bägge förpackningarna är den på någon kvadrat cm lika. Till det ska sedan läggas plastdelen på den nya förpackningen.
  Att den nya förpackningen tar större utrymme vid transport verkar inte heller bekymra Arla.
  Dessutom klimatkompensera är inte det samma som att motverka utsläpp av koldioxid - motverka gör man genom att minska utsläppen inte öka.

  Mer användning av fossil plast och fler transporter är resultatet av denna nya förpackning. Är det effekten av ett aktivt miljöarbete och en hållbar verksamhet, i så fall har Arla verkligen missat målet.

  Göran
 • Skäms Arla, vilken usel förpackning! Era motiveringar för förpackningsbytet är inte hållbara. Byt förpackning! Tills dess slutar jag att köpa yoghurten (20 l/vecka).
  Marie
 • Fullständigt otidsenligt att införa plastkork! Plastavfallet måste minska, inte öka som det gör nu och har gjort under lång tid. Nu kommer vi i vår familj försöka hitta alternativ även om svårt då de flesta leverantörer har infört plastkork. Klimatkompensation är väldigt tveksamt.
  Mvh
  Filip
  Arbetar på Chalmers med klimatfrågan
  Filip
 • Varför ändra förpackningar när den förra i kartong fungerade alldeles utmärkt?  Detta framgår inte i er förklaring.
  Varför ha en förpackning som man vet är sämre för miljön och sen lägga pengar på att miljökompensera? Hur tänker ni då?
  Ni borde ju istället haft kvar er gamla förpackning och klimatkompenserat för den. Det hade varit att göra en insats för miljön.

  Fy skäms Arla!
  Karolina
 • Helt vansinnigt att ändra ett "vinnande lag". Dvs Youghurtförpackning. Bara nackdelar med nya. Och blir väl dyrare efter klimatkompensering. För att få en homogen konsistens då man häller upp så ställer vi alltid förpackningen upp-och-ned i kylen innnan den öpnnas fösta gången. Försök med detta nu??
  Gör om - gör rätt! Tillbaka till Brick!! Annars söker vi alternativ.


  TorvaldC
 • Farväl ARLA! Den nya Top-förpackningen är idiotisk, och inget av ARLAs argument håller. Brik var överlägsen: stapelbar, vändbar före öppning, lätt att tömma, materialsnål med minimal materialblandning.

  Argumentet att maskinerna var omoderna beror naturligtvis på att Tetra Paks kunder (varav ARLA är en betydande del) inte efterfrågar Brik. Gällande att drygt hälften av kunderna skulle föredra skruvkork gäller "som man frågar får man svar". Plast är plast, och även om brasilianska sockerrör är mindre dåligt än fossil råvara är de långt sämre än lokalt odlad gran till papp, enligt ARLA själva en dubblering räknat i CO2-ekvivalenter. Att EU numera därför begränsar användningen av plastpåsar, även de ofta tillverkade av sockerrör, motverkas alltså av ARLAs otidsenliga förpackningsfilosofi.

  Med ARLAs egen matematik är den största miljöboven att förpackningen med rimlig insats inte längre går att tömma. Hittills har jag gärna betalat extra för ARLAs yoghurt i Brik-förpackning. Framöver kommer jag göra som med mjölk och grädde, välja betydligt billigare konkurrenter som erbjuder naturell yoghurt av svensk mjölk i takås-förpackning. Den är visserligen klart sämre än Brik, men långt ifrån så dum som Top som behöver demonteras med verktyg för att tömmas, och förutom kork även har topp av plast.
  Jonas
 • Vår familj är uppenbarligen inte den enda som kommer att välja annan yoghurt än Arlas efter bytet av förpackning. Huvudskälen för vår del är svinnet, svårt få ut allt innehåll, svårt att göra ren inför återvinning och den större mängden plast i förpackningen. Den gamla förpackningen var dessutom lättare att packa i kassarna och i kylskåpet.
  Anna
 • Jag tror inte jag behöver upprepa alla argument mot den nya yogurtförpackningen. Motståndet är totalt men lösningen mycket enkel:
  Byt tillbaka direkt, medan ni fortfarande har kunder!
  Ert argument om att maskinerna till Brikförpackningen är gamla och inte tillverkas längre är bara nonsens. Ni är en så stor och viktig kund att ni säkert kan beställa nya maskiner/delar!
  Byt tillbaka omgående!
  Magnus
 • Det är med avsmak jag noterar att ni nu bytt till den värdelösa förpackningen på ännu fler yoghurtprodukter. Känns obegripligt att ni med berått mod väljer att öka plastförbrukningen i världen.

  Förpackningen är också svår att tömma och det krävs både långa naglar och hårda nypor för att separera plast och kartong. Ni ställer dessutom stora krav på och stor tilltro till konsumenten att återvinna. Det hade känts mer rimligt att ni som stort företag tagit ert ansvar.

  Ser att ni bortförklarar de ökade koldioxidutsläppen med att ni klimatkompenserar men ni glömmer en "liten detalj" - oljan som plasten framställs av. Detta hjälper inte den ändliga resurs som oljan faktiskt är!
  Anna
 • Snälla Arla....ni hade kunnat fortsätta att använda den gamla förpackningen och plantera träd. Win win....
  Ni har den absolut godaste yoghurten och jag vill så gärna fortsätta äta den. Men idag när jag skulle köpa hem mer så fick jag nästan ett utbrott när jag såg den nya förpackningen. Behöver inte upprepa allt bra som redan sagts utan bara beklaga hur ni på Arla både tänker och går åt fel håll!
  Det blev kassörskan som fick ta emot mitt klagomål och jag hoppas hon vidarbefodrar till butiksägaren vad jag sa.
  Gör om och gör rätt!
  Maud
 • Jag ogillar verkligen den nya förackningen. Det är väldigt svårt att tömma 1-liter-förpackningen. Ännu svårare är det för 1,5-liter-förpackningen. Och sedan den onödiga plastkorken. Och dubbla klimatutsläpp jämfört med den gamla förpackningen. Jag förstår verkligen inte. Byt tillbaka, tack!
  Bernhard
 • Den nya förpackningen orsakar alltså nästan dubbelt så stort koldioxidavtryck! Dåligt! Ni utvecklar åt fel håll!
  Lena
 • Sorgligt att höra.
  Det går inte att klimatkompensera oljeuttag ur backen med att plantera träd som visserligen samlar på sig koldioxid under sin livstid, men som sedan avger alltihop när det dör. Det närmaste man kan komma att kompensera för uppgrävd olja är att gräva ner biokol i marken. Det bryts ner under väldigt lång tid.
  En ouppgrävd liter olja är den bästa
  Peo
 • Det är mycket svårt att separera plasttoppen från pappersdelen på er nya yoghurtförpackningen.  Som jag ser det finns det bara fördelar med den gamla förpackningen. Arla skriver att det är lättare att hälla ur den nya men min upplevelse är att det är lika lätt i den nya som den gamla.
  Jag kommer sluta köpa er yoghurt om det ska vara så här komplicerat och svårt att separera innan man kan återvinna.
  Jag lyckas inte trycka där det står "tryck här", inget händer, jag får separera plasttoppen med en sax.
  Det känns inte heller bra att konsumera mer plast.
  Ta tillbaka den gamla förpackningen!
  Kerstin
 • Instämmer med alla ovanstående kommentarer om ökat matsvinn och klimatpåverkan från plasten. För min del blir dessutom matsvinnet 100 % eftersom jag inte ens tar mig in i den nya förpackningen. Har ni några planer på att ta fram en förpackning som passar även för handikappade, barn och äldre, och som kan öppnas med de hjälpmedel som finns på marknaden? Denna nya, större plastkork är ju inte kompatibel med hjälpmedlen eftersom korken är för stor. Eller är yoghurt numera en exklusiv produkt som bara vissa människor får tillgång till?
  Karin
 • Idiotisk😡!!!! Nu blir det bara yoghurt när det finns Roslagsdito i butiken😡 Arla har hittat på en ÄNNU sämre förpackning. Från ”bara” kass och onödig plastkork är nu hela överdelen i plast. Dessutom med en kork som är för stor för handikappöppnaren!!! Hur kan man hitta på NYA plastförpackningar när vi jobbar som små illrar för att minska plastanvändandet på jorden?!? Så dåligt av ARLA. 

  Jenny
 • Min fru och jag är lite klena "i greppet" p.g.a. artros. korken på den nya förpackningen är väldigt svår att få loss.
  Men med hjälp av nötknäckare eller polygrip så går det bra.
  I vår mening är både innehåll och förpackning i övrigt helt ok.
  Anders
 • Håller med alla andra här om att detta är en riktig skitförpackning. När innehållet (eko Mild Yoghurt Naturell) dessutom var surare än den varit tidigare (nytt mejeri?) så blir det ju ganska lätt att motivera sig att leta efter konkurrerande sorter. Redan tidigare har jag varit skeptisk till Arlas företagsledning men nu är ju alla tvivel undanröjda.
  Pär
 • Arla, Tänk tanken förpackning med lägre klimatpåverkan OCH klimatkompensera. Då hade ni varit på rätt spår. Hur tror ni att ni kan behålla era kunder genom att tillföra mer plast till naturen?
  Carin
 • Kommunikatörens "förklaringar" är bara att avfärda. Irrelevanta. Snömos. "Klimatkompensera" – jo pyttsan, det låter det! Hur vore det om Arla konsumentkompenserade istället? I detta sammanhang kan man bara instämma i alla som säger att detta förpackningsbyte är helt och hållet rena vansinnet. BRIK är den ultimata förpackningen ur hanterings- transport- och lagringssynpunkt. Den kan staplas, den utnyttjar exponerings-, last- och lagringsutrymme optimalt. OCH den kan tömmas helt och hållet.
  Inse att detta var ett felgrepp och återgå till BRIK-packen.

  Mats
 • Men ååå är detta verkligen smart? Ni släpper ut nästan dubbelt så mycket koldioxid... och planterar träd för att kompensera? Men skiten är ju redan utsläppt? Finner ingen rimlighet i detta resonemang alls. Nej snälla ni byt tillbaka till den praktiska pappersförpackningen och kompensera ändå. Jag älskar yoghurten men kommer inte köpa en enda till innan den tidigare förpackningen är tillbaka.
  Please.....
  Katarina
 • Hej Arla!
  Men oj, vad ni är i otakt med tiden! Mer plast i era förpackningar istället för mindre plast, år 2019 - känns tondövt. Vi köper inte er mjölk pga plastkorken och nu yogurten.. Blir svårare att ersätta, men jag hoppas vi kan hitta någon annan producent som paketerar yoghurt utan plastkork.

  Anna
 • Det är verkligen tråkigt att Arla tagit ett så dåligt beslut! Ni skriver själva att den nya förpackningen orsakar 47g koldioxidutsläpp per förpackning, jämfört med 25g för den gamla. Nästan en fördubbling!!! Och dessutom blir matsvinnet större eftersom det inte går att tömma den helt. Ni skriver att ni klimatkompenserar - men vi behöver MINSKA våra totala utsläpp OCH plantera skog, absolut inte öka utsläppen!
  Gör om och gör rätt!
  Camilla
 • Förutom den nya värdelösa förpackning som tidigare inslag vittnat om ifrågasätter jag om "Eko naturlig yoghurt" är samma produkt som i brikförpackningen. Den har inte den goda krämiga konsistens som tidigare. Har produkten gjorts om så att den ska gå att hälla ur den nya värdelösa förpackningen?

  LE
 • Världen drunknar i plastavfall och så inför Arla komplexa förpackningar med ändå mer plast som är svåra att återvinna, inte går att förvara på ett vettigt sätt, det är omöjligt att få ut allt ur förpackning, den är liten och genererar större koldioxid belastning. Hur tänker ni ?

  Utmaning till Arla: ta fram en större förpackning med mer produkt i förhållande till förpackningsmaterial och där det smidigt går att få ut all yoghurt och där ni MINSKAR koldioxid belastningen.
  Antar ni utmaningen ?
  John
 • Enligt förpackningen skall det vara enkelt att separera plastöverdelen genom att trycka på förpackningen, Detta har jag inte kunnat få att fungera så plastöverdelen
  går tillsammans med resten ut i soptunnan ,återvinningen av plast blir inget av med.
  Således blir miljöpåverkan betyudligt större nu än med brickförpackningen.
  Återgå till brickförpackningen snarast.
  Erling
 • Osmart menar ni väll? Blandade material=svårare att återvinna. Arla förväntar sig att konsumenten ska göra jobbet att separera överdelen av plast från kartongen. Ni producenter behöver underlätta för att återvinning ska ske på ett rätt och riktigt sätt ENKELT. Jag kommer välja en annan tillverkare tills Arla återgår till en förpackning helt i kartong.
  Hannah
 • Arla - vill ni vara seriösa i klimatarbetet gör ni era egna förpackningar så bra som möjligt, inte försämrar dem och klimatkompenserar för försämringen ... Det funkar inte så att vi kan öka vår användning av fossila bränslen, och kompensera det med att plantera träd. Vi behöver minska användningen.

  Dessutom ökar medvetenheten om både användning av plast och om matsvinn, och att i det läget öka andelen plast i en förpackning som är svår att tömma är att vara tondöv.

  Behöver man göra en speciell sida om hur man ska tömma förpackningen är det inte en bra förpackning. En bråkdel kommer att läsa den, resten kommer att slänga bort mat i onödan.
  Mats
 • Hej Arla
  Vi håller med om alla kritiska synpunkter på den nya yoghurtförpackningen. Den är svår att tömma helt (era tips ger vi inte mycket för, onödigt pill och merarbete) och den går inte att förvara upp och ner i kylskåpet (utom i dörrfacken och där behöver vi plats för annat). Och varför i hela friden lägga till en onödig och miljövidrig plastkork. I dessa tider när allt fler pratar om att plastbanta och välja andra material så långt möjligt, gör Arla precis tvärtom! Vi har aldrig känt något behov av att kunna återförsluta förpackningen. En liter yoghurt går ju åt fort...
  Den gamla förpackningen fungerade utmärkt. Om det inte går att fortsätta med just den så borde det inte vara några problem att utveckla en maskin som klara av att tillverka en som uppfyller moderna krav när det gäller både användning/tömning, förvaring och miljö.
  Tills vidare kommer vi att sluta köpa Arlas yoghurt (tyvärr, för vi tycker den är god).

  Tina
 • Så många kloka åsikter som redan är skrivna om denna värdelösa, nya förpackning. Kommer att leta efter annat i kyldisken än  Arlas produkter. Vilket matsvinn det blir när det inte går att tömma allt innehåll.
  Lena
 • Idag lyckades jag med möda bryta upp förpackningen vid det markerade greppet. Inget bra resultat. Mycket slabbigt blev det på bordet och på händerna. Nej, nej inte det heller är bra.
  Göran
 • håller med fullständigt att detta byte var tokigt. Vilka har tid att fördela en del plast och en del till kartong, bara vi pensionärer, barnfamiljer har inte tid för detta.
  Återgå omgående till den gamla förpackningen.
  Lennart
 • Alla dessa kloka insändare har samma uppfattning jag! Den nya förpackningen är helt värdelös i så många avseenden, på en och samma gång. Hur tänkte Arla?
  En ytterligare fråga skulle jag vilja få svar på: Varför överge liter-måttet och istället tillhandahålla 1000g? Även där känner man sig lite lurad.

  Björn
 • Håller med många andra kommentarer. Varför införa mer plast? Jag har dessutom svårt att skruva upp den nya korken och får be om hjälp. Med den gamla förpackningen kunde man ta hjälp av en sax.
  Bibi
 • Hej!

  Precis som väldigt många andra tycker jag att det är ytterst märkligt att ni samma år som resten av Sverige pratar om hur vi kan minska plastanvändningen och plast i haven BÖRJAR använda plast i era yoghurtförpackningar. Har aldrig haft några som helst problem att klämma ur all yoghurt ur den tidigare förpackningen.

  Om ni byter förpackning p.g.a. att det inte finns reservdelar kvar till gamla maskiner - säg det istället! Låtsas inte som att det beror på önskemål från konsumenterna för det verkar inte som att det är förklaringen (´titta bara på kommentarerna i denna tråd). Vi konsumenter vill INTE ha mer plast och förpackningar som är svåra att återvinna.

  By the way - 25 % minskat klimatpåverkan 2005-2020. Det är inte en bra takt. Det måste gå snabbare. Som ni nog vet så fungerar inte klimatkompensation särskilt bra. Vid plantering av skog tar det 50-70 år innan skogen tar upp motsvarande mängd koldioxid som kompenserats för.

  Skärp er!
  Hanna
 • Ingen bra förpackning alls. Man blir kladdig om fingrarna och ibland
  hele handen när man ska separera ovandelen.
  tommy
 • Såg Christina    Kommunikatör kommentar om klimatkompensering som görs pga det ökade klimat belastningen som den nya förpackning för Yoghurt ger.  Redan utgångsläget att konstruera en förpackning som ger större påverkan på klimatet förefaller helt bakvänt. Nya saker bör istället spara på klimat och miljö.
  Inget av detta är väl heller gratis.
  Varför inte behålla den gamla förpackningen so är mycket bra och lätthanterlig på alla sätt. Arla kan ju i alla fall plantera träd då blir det bara positiva effekter.

  bengt
 • Så många bra och riktiga kommentarer om denna helt bakvända försök till nytänkning och effektivisering. Jag ser som de flesta redan har kommenterat att det bara är negativa resultat och effekter av detta. Klimatpåverkan är kanske den viktigaste. Det praktiska resultatet för konsumenten kommmer på många sätt:
  större förpackning, sämre att stapla, går inte att ställa upp och ner i kylskåpet, ytterligare ett material i förpackning, hopplös att dela på lock och nederdel. Skulle vilja se den Arlatumme som lyckas trycka in hörnet, behöver kniv för att kunna få bort locket. Problemet kanske dock löser sig själv genom att det blir färre som köper denna produkt. Får se vad vi kan hitta som alternativ. Skärp er och gå tillbaka till den gamla förpackningen som är lätt att hantera, lätt att öppna, lätt att tömma, lätt att skälja ut, lätt att sopsortera, GÖR OM GÖR RÄTT.
  bengt
 • Ni kan välja att plantera hur många träd som helst, men det kan aldrig någonsin kompensera för ökat plastavfall.

  Har ni räknat på hur mycket extra koldioxid transporterna släpper ut? Jag har svårt att tänka mig något effektivare sätt ur transport - och miljösynpunkt än att använda de gamla bric-förpackningarna.

  Handen på hjärtat, Arla, är ni verkligen stolta över det här?
  Simon
 • Helt värdelös förpackning. Försökte just ta av överdelen, den satt stenhårt och man blev kladdig = hela förpackningen till brännbart. Byt tillbaka till den gamla omedelbart.
  Tomas
 • Uselt
  Korken hade så hård försegling attjag fick använda polygrip för att ens komma in i förpackningen. Plasttoppen kan inte av mej, som är stark i nyporna, tas bort enligt Arlas anvisning. Att klämma ihop själva förpackningen gick ganska enkelt, men totalt sett är det en förpackning som Arla bör skrota snarast.
  Går över till annan mjölkleverantör med omedelbar verkan. Ni missar våra mjölkinköp av 10-12 liter/vecka, gäller både mellanmjölk såväl som naturell Yoghurt.
  Tack för oss
  Christer
 • Hej!

  Den nya förpackningen är mycket dålig på alla sätt. Det är dåligt miljötänk med plast. Det är svårt att få ut yoghurten och mycket blir ytterligare matsvinn. Den lilla fliken i sidan är obegriplig och leder bara till kladd. Min dotter hällde upp yoghurt och fick sedan byta både byxor och tröja för allt kladd som blev på kläderna och även på bordet. Jag tittade genast efter alternativ till denna produkt sedan ni bytt förpackning till en så osmart och irriterande som denna men det finns ju inga alternativ till er naturella yoghurt. Jag tror dock att vi får sluta äta yoghurt med nuvarande idiotiska förpackning. Jag gissar att ni lagt ner mycket pengar på att utforma ny förpackning och det är synd att ni tog er besväret att byta från standard brik tetra till denna dumhet.

  Anna
 • Jag hoppas ni omedellbart återgår till tetrabrik i kartong. Jag kommer inte köpa er yoghurt mer annars. Hur är det möjligt att införa plast år 2019?
  Anna-Karin
 • "Vi har valt att klimatkompensera för skillnaden i koldioxidavtryck mellan den nya och gamla förpackningen, vilket betyder att vi har beräknat de ökade utsläppen från den nya förpackningen och planterar träd som binder in motsvarande mängd koldioxid."
  Klimatkompensera gärna i form av trädplanetering, men ta också bort denna vansinniga förpackning som aldrig borde ha blivit till. Kunde ingen konsult eller strateg någonstans på vägen ha hindrat er?
  Anna-Karin
 • Gjorde som Göran m.fl. ovan och försökte separera plast och kartong. Så illa det gick! Yogurtslabb över hela händerna och diskbänken. Utveckling? Nej knappast!
  Se mitt foto ovan där en Tetrabrik med Fjällfil från annat mejeri praktiskt taget förintas samtidigt som den töms totalt på sitt innehåll. Det kan man aldrig uppnå med Arlas nya där alltså en hel del innehåll går till spillo även om man lyckas få av plasttoppen.
  Nej ÅTERGÅ TILL TETRABRIK! Den ultimata dryckesförpackningen ur transport-, förvarings- och hanteringssynpunkt!
  Mats
 • Återvinning ska vara enkelt för konsumenterna. Denna nya förpackning gör det betydligt mera omständligt! Innebär sannolikt att plasten hamnar bland pappersförpackningar, dessutom med mycket yoghurt kvar. Matsvinn!
  På Tetra  Paks hemsida presenteras Tetra Brik (alltså den tidigare förpackningen) som ”den smarta förpackningen”, ”en av världens mest effektiva dryckesbehållare”, ”rektangulära formen staplas enkelt på lastpallar, containrar, på butikshyllor och i kylen hemma”. Den (alltså den tidigare förpackningen) borde alltså var det bästa transportekonomiska alternativet. Tetra Pak nämner inget om att denna förpackning är på väg ur produktion.
  Göran
 • Very, very, very unhappy with the new yoghurt packaging. Why did you add PLASTIC to what was one of the best containers around??? As PLASTIC fills our oceans, clogs our streams, is NOT recycled as it should be, I want to buy products that are not in packaging that is full of PLASTIC.

  I am now going to have to find an alternative yoghurt, WITHOUT PLASTIC, unless you can see that what ARLA has done is made their products WORSE FOR THE ENVIRONMENT. Var vänligt och tänk om! Vi vill inte ha mer plast!!
  Christine
 • Håller med i alla kommentarer om en sämre förpackning
  Miljövänligare och svårt att få av plastdelen, jag klarade det inte utan verktyg, och kladdig blev man. Buuuu!
  Anneli
 • Den nya förpackningen är nog det kladdigaste jag har använt av förpackningar. Man får yoghurt på händerna och det skvätter. I morse fick jag byta skjorta efter att försökt vara duktig och få ur allt ur förpackning. Nä Arla, gå tillbaka till den gamla förpackningen. detta var ingen förbättring utan en försämring.
  Bosse
 • Tack och ajö till er nya förpackning. Det var en lätt beslut att sluta köpa era produkter.   /.  Lars
  Lars
 • Förpackningen har blivit så himla mycket sämre! Svårare att få ur all yoghurt och sämre att packa! Dessutom misstänker jag att det inte är bättre för miljön med mer plast i omlopp. Nu byter vi yoghurt!
  Björn
 • Åh, inte bara jag som reagerat starkt negativt på nya förpackningen! Bra.

  Den är desdutom sämre i miljösynpunkt!!!

  Jag har alltid varit trogen Arlakund men nu tappar ni mig. Vi är en familj som köper ca 7 lit yog/vecka, och lika mycket mjölk.

  Hej då.
  Therese
 • Jag håller med alla som tycker att införandet av denna nya, värdelösa förpackning är ett MYCKET dåligt beslut! Kommer inte att köpa den igen, eftersom både funktion och materialval är under all kritik.
  Ebba
 • Den nya förpackningen är ju helt sjuk. För att kunna separera plasttoppen från resten av förpackningen måste man ha kraft i nyporna. Att man dessutom grisar ner sig själv och diskbänken är verkligen inget plus. Den gamla Brik förpackningen gick betydligt lättare att tömma. Den fick dessutom bättre plats i kylskåpet.
  Det är ofattbart att ni tillför plast till en utmärkt fungerande pappersförpackning. Har det gått er helt spårlöst förbi att vi har problem med plast i naturen?
  Förpackningen med skruvkork tillför ingenting positivt. Jag kommer i fortsättningen att köpa från andra tillverkare som har en vettigare och miljövänligare förpackning.
  Anders
 • Vill ha tillbaka den gamla, praktiska brick-förpackningen till yoghurt!!! Efter mycket letande hittar jag en minimal text på den nya "tryck in, dra och vrid försiktigt". Jaha?!? Sen hittar jag en liten flik upp i en hörn under plasten med en tumme. Ah, trycka här? Ingenting händer. Tar till slut till saxen, sur och arg och med yoghurt upp till armhålorna. Och ändå anser jag mig vara normalt seende, fortfarande utan krokiga, svaga, reumatiska händer. Hur tänker ni på Arla?!?
  Mette
 • Den nya förpackningen är mycket sämre än brick. Det är svårt och kladdigt att få ut det sista. Förpackningen är dessutom är svår att stapla i kassar och i kylskåpet. När ni frågade folk om de vill ha skruvkork eller inte borde ni samtidigt ha frågat om de på köpet vill få en förpackning som är svår att tömma och göra ren för återvinning.
  Fredrik
 • Hej, de nya förpackningarna är svåra för mina barn att öppna (hur är det då för äldre?). Tar plats i återvinningen eftersom jag aldrig får bort toppen i plast samt att det finns kvar yoghurt i förpackningen. Varför ska jag behöva sortera plast och papper, ett onödigt moment som ni lagt på konsumenten. Hur ska jag förklara för mina barn att jag inte sorterar som man ska. Svåra att stapla i handlingspåsen, endast liggande fungerar, för om de står kan jag inte stapla något annat på höjden.
  Jag är en miljönörd som kommer att hitta andra alternativ på yoghurt som inte har plast kork och som att jag inte behöver vara nära mina barn för att assistera öppnandet. Grattis till ett lyckat bakåtsträvande.
  Jenny
 • Hej! Håller med föregående inlägg. Den nya förpackningen är fruktansvärd. Den går inte att tömma så som den förra. Mycket av innehållet går då till spillo. Vidare är den klimatvidrig med all plats. Hur motiverar ni detta??? Vi köper stora mängder naturella yoghurt från Arla varje vecka men nu kommer vi inte få ut samma mängd yoghurt som tidigare på grund av de nya förpackningarna. Det är så omodernt på alla sätt och viss. Matsvinn, klimatvidrigt med mera. Vill verkligen att ni tar till er av alla kommentarer och återgår till de tidigare förpackningarna. Ni kan väl omöjligt ha missat dagens klimatdebatt. Hur kommer det sig att ni tar ett sådant beslut att göra mer plast i förpackningarna samt bidra till matsvinn???
  M
 • Efter att ha fått ett otillfredsställande svar från Arla angående den nya förpackningen har jag bestämt mig för att inte köpa Arlas produkter mer.
  Ett företag som ger prov på en sådan enorm dumhet kan jag absolut inte gynna. Synd, för yoghurten var god!
  Elisa
 • Jag håller med om det mesta av ovanstående. Vad menar ni med att förpackningen är smart? Smart för vem? Inte för miljön - den består av två olika material och det gör den svårare att återvinna. Inte för mig som konsument - Arla förväntar sig att konsumenten ska göra jobbet att separera överdelen av plast från kartongen.  Jag kommer därför välja yogurt från en annan tillverkare där möjligt.
  Andreas
 • Det är HELT otroligt dåligt att ni 2019 byter till förpackningar som är mindre smarta och mindre miljövänliga. Hur lätt är det att separera plastdelen från pappersdelen? Jag höll nästan på att skära mig då jag försökte. Vad för incitament ger det till de som är gränsåtervinnare? Det spelar ingen roll om maskinerna inte fungerar eller ni inte hittar reservdelar- det har funkat i 50 år, och då ska det funka 2019. Vi kommer inte köpa från er så länge ni använder er av denna sk. "nya" "smarta" förpackning.
  Moa
 • Bor i Stockholm och letar febrilt efter ett mejeri med bättre yoghurtförpackning, har definitivt tröttnat på Arla efter den här dundermissen. Kan inte ens öppna eländet utan att be yngre och starkare grannar om hjälp. Någon som har tips på alternativ?
  Pia
 • Hej!
  Tyvärr måste jag säga att jag verkligen blev ledsen för bytet till förpackningar med skruvkork eftersom dessa är så mycket mindre användarvänliga än de äldre "hederliga" pappersförpackningarna. Ingen av mina gamla 80+ - föräldrar klarar av att öppna dem. Och även jag har svårigheter eftersom jag har begynnande artros i händerna. Jag hoppas att ni går tillbaka till de förra förpackningarna. (Dessutom är det förstås mycket tråkigt med ett så bristande miljötänk.)
  Elisabet
 • Hej. Hade varit intressant och på sin plats att Arla kommenterar något när det är så många som uttrycker så omfattande men ändå lika kritik på denna vansinniga förpackning.
  Alla fel med förpackningen har angivits många gånger. Ja Yoghurten smakar bra fortfarande men vi tycker ändå att den har blivit mycket lösare och tunnare än vad den var tidigare. Kanske beroende på att man inte kan vända förpackningen och låta den ”blanda sig” åt andra hållet ett tag då den transporterats stående.
  Viktigast dock nu att Arla gör om och gör rätt. Vi kommer att leta andra alternativ. Kanske detta enda sättet att låta Arla bli sittande med en stor andel osåld yoghut.
  Hälsningar

  bengt
 • ARLAs butikssäljare i min butik hade upplyst om att ARLA förväntade sig negativa reaktioner på bytet av förpackning men ATT DET NOG SKULLE LUGNA NER SIG. Så det är upp till oss konsumenter hur vi nu gör. ARLAs argument för byte var att det inte fanns förpackningsmaskiner längre. Kunde väl hålla som argument för en liten tillverkare men knappast för svenska dominanten ARLA som är stor även internationellt.
  Hur gör du nu som konsument??!! Jag vet hur jag ska göra!
  ICA MAXI-kund???
 • Mer plast?? Inte så miljövänligt ! Blä!
  Mia
 • Jag vill absolut inte köpa en förpackning som innehåller mer plast än tidigare. Vilket idiotiskt steg av Arla att ta! Jag kommer från och med nu att sluta köpa ALLA Arlas produkter. Och på vilket sätt fäster man plastöverdelen vid kartongen? Tillkommer något ytterligare ämne vid den proceduren? Den frågan vill jag gärna ha svar på.

  Doris
 • Jag kommer att sluta använda era produkter omedelbart...
  markku
 • Hej Arla,

  Jag har mätt upp min frukostyoghurt i flera år, då jag blandar den med sylt i min shaker. Då får jag lagom stor portion, och ett paket räcker precis till 4 frukostar vilket är praktiskt.

  Gissa om jag blev förvånad när jag upptäckte att denna nya bara räcker, med nöd och näppe, till 3 dagar! Volymmässigt innehåller den nya alltså 25% mindre!
  Jag var tvungen att testa med ett paket till, men tyvärr hade jag inte räknat fel.

  Jag har ingen matvåg så jag kan inte kontrollera ifall ni höjt densiteten markant på yoghurten i samband med förpackningsbytet, eller om vi kanske fått 33% för mycket yoghurt i flera år och att nu korrigeras detta...

  Hälsningar Sebastian (som saknar den fjärde dagens frukost...)
  Sebastian
 • Jag gillar inte heller bytet av förpackning. Det som var märkligt var dessutom att mild grekisk naturell yoghurt inte smakade likadant. Jag hade kvar och tog det sista från en vanlig förpackning och kände direkt stor skillnad när jag smakade av den nya. Det var inte alls samma syrlighet och den var inte alls lika god. Vad beror detta på? Det sägs vara samma produkt men något måste vara förändrat...
  Helén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.