Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan man frysa era produkter?

  • Mjölk – Går bra att frysa max tre månader. Bäst blir alldeles färsk mjölk. Tinas lämpligen i kylskåp och omskakas innan den används.

  • Filmjölk , yoghurt, crème fraiche och gräddfil – Går inte att frysa. De blir gryniga och vattniga.

  • Keso – Blir grynig och torr, men går bra att använda i bakning och matlagning. Max tre månader.

  • Vispgrädde och kaffegrädde – Går att frysa och användas i matlagning, men går inte att vispa eller ha i kaffet. Det går att frysa vispad grädde. Den kan bli lite torr, men blir bra efter omrörning.

  • Smör, Bregott 75% och Lätt&lagom – Går bra att frysa i max tre  månader. Tina i kylskåp.

  • Hårdost – Smaken förändras inte, men grynpipiga ostar som Svecia och Prästost och gräddostar blir smuliga och svåra att skära eller hyvla. Bäst lämpar sig rundpipig ost som Herrgård. Lägg osten i aluminiumfolie och plastpåse.

Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej.
    Jag brukar baka grekiskt lantbröd som innehåller yogurt. Går åt 2 dl varje gång.
    Kan jag fysa in resterande yougurt i 2-dl förpackningar för att baka på senare. Är ingen yoghurtmänniska annars så det är lite trist att det alltid blir yoghurt över.
    Maria Lindén
  • Hej Maria,

    Vi rekommenderar inte att göra det, då den kan bli grynig och vattnig.

    Ha en härlig vecka!


    Nickolina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.