Till senaste kommentaren

Nya förpackningstorlekar på Bregott


Bregott har funnits i svenska hushåll i över 50 år och nu gör vi om storlekarna för att tillgodose flera konsumenters behov och önskemål! 😃

De nya förpackningarna är på 250g, 500g och 750g. Läs gärna mer om Bregott på vår hemsida. 
Våra två mindre förpackningar är framtagna för de lite mindre hushållen som inte behöver så mycket Bregott. De kan nu köpa paketen för ett lägre kontantutlägg. Med den nya familjeförpackningen på 750 gram riktar vi oss däremot till hushållen som vill ha ett större paket och därmed ett lägre pris per kilo Bregott.


Vi har grundligt tittat till hur stor andel av våra konsumenter som köper våra olika sorter av Bregott för att avgöra vilka sorter som ska finnas i vår nya 750g-storlek, och vi börjar med storsäljarna Bregott Normalsaltat och Bregott Mellan. Vi kommer sedan kontinuerligt att se över vårt sortiment och efterfrågan för att tillgodose konsumenternas önskemål och behov.


I slutändan är det butikerna som bestämmer vilket pris de väljer att ta ut för våra produkter, då vi har fri prissättning i Sverige. Så priset kan variera mellan olika butiker.


Vi kan också tipsa om Nyhetsbyrån TT:s artikel som är mer nyanserad än mycket av det som du finner ute på sociala medier: Arla kritiseras för lådbyte: ”Inte krympflation” | SVT Nyheter

samt denna artikel i DN

Arla Konsumentkontakt

Kommentarer

 • Säkert en bra tanke 😉 men glöm inte justera priset 😊
  Ingmarie
 • Jag har förstått att storpack på 750 g har ett lägre kilopris och blev därför mycket besviken över att den ekologiska vanliga Bregotten inte verkar finnas i storpack. Jag hoppas detta kommer snart  

  Mimmi
 • Varför anger ni inte på de nya MINDRE bregottpaketen med STOR text att innehållet är mindre ??  exakt alla jag pratar med känner sig lurade då ni smygit in detta mindre paktet !
  Vad är anledningen att ni inte gått ut hårt i reklam med detta, då man är inkörd på 600 gram i såååå många år !!!  Hans
 • Hur var det med priset?
  Sänkte ni priset på 500gr paketet jämfört med det gamla 600 gr?

  Tony
 • Förpackningsindustrin och Arla är väl de enda som tjänar på detta. Är det så bra miljötänk?
  Carl Jonny
 • Förlåt Arla men vilket jäkla försäljare bluff snack!
  Att förpackningarna ändras för kundens skull är ren lögn ! Bregott och smör håller länge
  Det som redan skett är att i två butiker jag kollat tar de exakt samma pris på "nya 500g " som på förra 600 g
  Det är exakt vad krympflation är - en sälj och öka
  vinsten bluff
  så kom med lite ärlighet !!
  Snacket om kundanpassning är en helt genomskinlig
  lögn - bluff
  Och ni kan inte skylla på enskilda affärsägare !!!
  Stefan
 • När vi konsumenter inser att vi får betala lika mycket för en förpackning som innehåller 100 gram mindre av produkten kommer ert varumärke att ta stryk. Jag vet inte hur mycket er prisökning till butikerna har varit, men eftersom en sådan här omställning av produktionen kostar pengar, så kan jag inte tänka mig att ni tagit hela smällen själva. Och att butikerna är dem som tjänat allt på denna stora prisökning. Det är ändå ert varumärke som står på förpackningarna, så ni borde ha propsat på ordentlig information till konsumenterna via hyllorna i kyldiskarna.
  Ann-Charlotte
 • Vad är måtten på locket på Bregott 750 gr?
  My
 • Tyvärr är detta kvalificerat skitsnack! Skulle verkligen vilja se de undersökningar som styrker detta. ”tillgodose flera konsumenters behov och önskemål!” - tror det är betydligt fler konsumenter som känner sig lurade och som önskar att förpackningarna fått ha kvar de ursprungliga storlekarna. Tack och adjö Bregott! Förtroendet är förbrukat!

  Roger
 • Ej heller Extrasaltat finns i 750g förpackningar.
  Så ett lilla experiment har lett till ökade kostnader för min familj med flera

  Istället kunde ni lanserat ett nytt 900g paket och ingen hade gnällt eller klagat. Bra jobbat till marketingavdelningen, bra jobbat. 👏
  Mikael
 • Hej varför har ni slutat med Bregott 600  om ni envisas med att köra det nya så kommer jag att sluta med Bregott  3 ST  600 grams paket Räckte precis en Vecka för mig
  Torbjörn
 • Att anpassa produkter till marknadens krav och önskemål kan och bör producenter göra i en marknadsekonom. Men att även reducera innehållet med mindre andel mjölkfett mot mer rapsolja är mer tveksamt då konsumenter kanske inte tittar så noga på baksidan av produkterna.
  Lars
 • Hej alla,

  Bregott är ett folkkärt varumärke som många av oss handlar, så vi förstår att paketen och priserna engagerar. Det är första gången storlekarna förändras sedan lanseringen 1969, så det är en stor grej.

  Här kommer svar på några av era frågor och funderingar:
  • Vi har verkligen inte försökt att smyga ut det här, utan vi har berättat om de nya paketen i media vid ett flertal tillfällen, i mitten av november 2023 delades nyheten första gången. Vi har nu kampanjer och tv-reklam som rullar för att så många som möjligt ska nås av informationen.
  • Vi har valt att inte göra tillfälliga ändringar i designen på byttorna i syfte att undvika onödigt svinn av förpackningsmaterial. Vi har lagt till viktangivelserna på byttornas framsida så att det bättre ska synas i hyllan vilken vikt du som konsument köper.
  • Det är samma storlek på locken för 500g och 750g, som på tidigare 600g.
  • Vår intention har alltid varit att de mindre storlekarna ska ha ett märkbart lägre kontantutlägg än tidigare. Vi kan ge ett rekommenderat pris till handlarna, men det är i slutändan handlarna som helt själva bestämmer vilket pris de väljer att ta ut för våra produkter i butik.
  Syftet med uppdateringen är att helt enkelt att erbjuda ett sortiment som passar fler plånböcker och konsumentbehov. ❤
  Camilla Kommunikatör
 • Varför har ni inte sänkt priserna när ni minskade storlekarna? Kilopriset är ju högre nu!
  Thomas
 • Ändringen avförpackningarna på Bregott För att tillgodose konsumenternas behov är rent  skitprat från Arla.
  Kommer att sluta handla alla Arlas produkter(Det finns andra alternativ) hoppas fler än jag gör samma sak.
  Sven-Åke
 • Det är ju ingen mer än Arla och de som bygger om förpacknings utrustning som tjänar pengar på detta.
  Torbjörn
 • Jag saknar ekologiskt Bregott 750 gram!
  Anna
 • Denna irriterande krympflation. Ni underskattar konsumenterna. Såg 500-grams paketen för första gången idag. Storlek uppifrån identisk med 600 g paket men lägre förpackning och inget annat som visade att storleken minskat. Svårt att hitta viktangivelse. "Extrapris" knappt 40 kr på ICA vilket brukar vara extrapriset på 600g paketen.
  Begripligt att priser ibland behöver höjas men ärligare att göra det än att försöka luras. Påminner om olaten att sälja filmjölk i enkilosförpackning i stället för en liter. Har ätit Bregott sen det infördes men kommer nu att kolla upp Valios smör/oljeblandning. Hälsningar från ilsken Lotta
  Lotta
 • Tydlig prishöjning i smyg - då slutar jag köpa Arla produkter
  Jukka
 • Hej Arla,
  Ni verkar tro att vi kunder är så dumma att vi går på era dåliga argument om varför ni tex gör om 300 gr förpackningen till 250 gr.Jag har jobbat inom reklambranschen i över 30 år så jag vet hur ni tänker och lägger upp strategier för att öka vinsten.
  detsamma gäller förp som ändrats fr 100 gr till 80 gr pålägg, till juicer där flaskorna innehåller 900 ml istf för en liter, förpntekniska och nödvändiga justeringar. I övriga Skandinavien har man fortfarande 1 liters flaskor.
  Zoegas kaffe har även dem minskat förpacknstrl, det finns många varor som justerats för att öka vinsten, så ni är i ”gott” sällskap.så. Nu gör jag det enda som jag som konsument kan göra, sluta köpa era produkter, och då inte bara Bregott.
  En sak glömde jag som vi lurade konsumenter kan göra.
  vi kan och kommer göra en stor antiarla kampanj på some, tex FB och instagram, håll ögonen öppna så får ni se.

  tack för de här 30 åren
  Benny
 • Ni har inte gjort någon grundlig undersökning om att kunderna efterfrågat mindre förpackningar. Skitsnack! Det enda ni är intresserade av är att höja marginalen genom att lura kunderna.
  Ni bör skämmas.

  Pelle
  Pär A
 • Hej

  Ni skriver att ni har börjat med att införa 750g-förpackningar endast för "storsäljarna" Bregott Normalsaltat och Bregott Mellan. Det verkar väl ok, men varför behåller ni då inte 300g- och 600g-förpackningarna för alla övriga sorter så länge? För oss som är ute efter dessa sorter (laktosfritt, ekologiskt...) innebär ju ändringen varken en möjlighet att spara pengar på den största förpackningen eller fler storlekar att välja på, vilket beskrivs som motivet till ändringen.
  Jonas
 • Går inte att förstå förändringen på annat sätt än att Arla vill pressa ut högre vinst från en trogen storsäljare. Som konsumenter får vi betala ett högre pris för att täcka Arlas reklam/(informations) kampanj och förpackningsutveckling samt ökad vinst. Ledsamt att Arla inte ens försöker att produktutveckla för att effektivisera med målet att spara miljön samt bli mer konkurrenskraftiga genom att sänka priser. Som de flesta industrier. Arla mjölkar vidare som de kan göra pga Bregotts särställning med begränsad konkurrens. För oss konsumenter blir det till att forsätta att utvärdera de alternativ som finns samt hoppas konkurrenterna tar fram flera alternativ med samma goda kvalitet. Dessutom tråkigt av Arla att späda på inflationstrycket i dessa prövande tider.
  Thomas
 • Ursäkta Arla. Krympflation är ett riktigt fult sätt att höja priser. Och ni verkar tro att vi konsumenter inte kan räkna. Spelar ingen roll att ni säger att ni krymper smörpaketen för att vi konsumenter inte hinner äta upp smöret i tid (va?!?!?). Det är fortfarande nästan samma pris (fast 100 gram mindre smör). Inte bra för plånboken som ni påstår alltså. Glöm mig som kund. Jag har redan slutat köpa Bregott. Kanske även er mjölk. Ni kan dock glädja er med att ni bara är näst sämst på detta fula smyghöjande. Coop är värre, då de t.ex har 380 gram i krosstomatförpackningarna medan alla andra har 400 gram. Liten skillnad, javisst. Men med tanke på mängden krosstomat de säljer - wow Eurojackpottvinst! Jodå, jag har skrivit till dom också. Nån måste ju säga ifrån. Hoppas fler följer mitt exempel. Skyll heller inte på handlarna. De tar i så de kräk absolut, men ni kan sänka priset först. Hej då Arla.
  Tony
 • När ni påstår att ni krymper förpackningar för att vi konsumenter vill det och att vi i princip borde vara glada för det, trots att kilopriset stiger i de flesta fall, så gör ni er löjliga! Vi konsumenter är inte dummare än att vi förstår att det här är en illa dold krympflation. Krympflation är en hemsk idé, en styggelse! Det är ett koncept som fördummar oss konsumenter och försöker lura oss.

  När Brämhults krympte sina josflaskor för ca tio år sedan så avbröt jag en konsumtion på ungefär en flaska i veckan. Jag har alltså under de senaste tio åren köpt exakt noll flaskor.

  Jag kommer nu på samma sätt helt sluta köpa Bregott, min familjs huvudval av bordssmör, tills ni återställt de ursprungliga storlekarna. Om det så ska ta tio år eller så länge jag lever så kommer jag inte köpa en enda förpackning tills det är 300 resp. 600 gram i dem.
  Anders
 • För mig säger det här agerandet mycket om företaget Arla o tyvärr är det inte i positiv bemärkelse. Om ni hade haft den minsta känsla för ärlighet hade ni kraftigt ändrat uteendet på förpackningarna, själv köpte jag nu tydligen en 500 grams i tron att det var 600 gram. Jag känner mig grundlurad och är oerhört besviken på Arlas agerande.
  Ärliga Berta

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.