Till senaste kommentaren

Nya förpackningstorlekar på Bregott


Bregott har funnits i svenska hushåll i över 50 år och nu gör vi om storlekarna för att tillgodose flera konsumenters behov och önskemål! 😃

De nya förpackningarna är på 250g, 500g och 750g. Läs gärna mer om Bregott på vår hemsida. 
Våra två mindre förpackningar är framtagna för de lite mindre hushållen som inte behöver så mycket Bregott. De kan nu köpa paketen för ett lägre kontantutlägg. Med den nya familjeförpackningen på 750 gram riktar vi oss däremot till hushållen som vill ha ett större paket och därmed ett lägre pris per kilo Bregott.


Vi har grundligt tittat till hur stor andel av våra konsumenter som köper våra olika sorter av Bregott för att avgöra vilka sorter som ska finnas i vår nya 750g-storlek, och vi börjar med storsäljarna Bregott Normalsaltat och Bregott Mellan. Vi kommer sedan kontinuerligt att se över vårt sortiment och efterfrågan för att tillgodose konsumenternas önskemål och behov.


I slutändan är det butikerna som bestämmer vilket pris de väljer att ta ut för våra produkter, då vi har fri prissättning i Sverige. Så priset kan variera mellan olika butiker.


Vi kan också tipsa om Nyhetsbyrån TT:s artikel som är mer nyanserad än mycket av det som du finner ute på sociala medier: Arla kritiseras för lådbyte: ”Inte krympflation” | SVT Nyheter

samt denna artikel i DN

Arla Konsumentkontakt

Kommentarer

 • Säkert en bra tanke 😉 men glöm inte justera priset 😊
  Ingmarie
 • Jag har förstått att storpack på 750 g har ett lägre kilopris och blev därför mycket besviken över att den ekologiska vanliga Bregotten inte verkar finnas i storpack. Jag hoppas detta kommer snart  

  Mimmi
 • Varför anger ni inte på de nya MINDRE bregottpaketen med STOR text att innehållet är mindre ??  exakt alla jag pratar med känner sig lurade då ni smygit in detta mindre paktet !
  Vad är anledningen att ni inte gått ut hårt i reklam med detta, då man är inkörd på 600 gram i såååå många år !!!  Hans
 • Hur var det med priset?
  Sänkte ni priset på 500gr paketet jämfört med det gamla 600 gr?

  Tony
 • Förpackningsindustrin och Arla är väl de enda som tjänar på detta. Är det så bra miljötänk?
  Carl Jonny
 • Förlåt Arla men vilket jäkla försäljare bluff snack!
  Att förpackningarna ändras för kundens skull är ren lögn ! Bregott och smör håller länge
  Det som redan skett är att i två butiker jag kollat tar de exakt samma pris på "nya 500g " som på förra 600 g
  Det är exakt vad krympflation är - en sälj och öka
  vinsten bluff
  så kom med lite ärlighet !!
  Snacket om kundanpassning är en helt genomskinlig
  lögn - bluff
  Och ni kan inte skylla på enskilda affärsägare !!!
  Stefan
 • När vi konsumenter inser att vi får betala lika mycket för en förpackning som innehåller 100 gram mindre av produkten kommer ert varumärke att ta stryk. Jag vet inte hur mycket er prisökning till butikerna har varit, men eftersom en sådan här omställning av produktionen kostar pengar, så kan jag inte tänka mig att ni tagit hela smällen själva. Och att butikerna är dem som tjänat allt på denna stora prisökning. Det är ändå ert varumärke som står på förpackningarna, så ni borde ha propsat på ordentlig information till konsumenterna via hyllorna i kyldiskarna.
  Ann-Charlotte
 • Vad är måtten på locket på Bregott 750 gr?
  My
 • Tyvärr är detta kvalificerat skitsnack! Skulle verkligen vilja se de undersökningar som styrker detta. ”tillgodose flera konsumenters behov och önskemål!” - tror det är betydligt fler konsumenter som känner sig lurade och som önskar att förpackningarna fått ha kvar de ursprungliga storlekarna. Tack och adjö Bregott! Förtroendet är förbrukat!

  Roger
 • Ej heller Extrasaltat finns i 750g förpackningar.
  Så ett lilla experiment har lett till ökade kostnader för min familj med flera

  Istället kunde ni lanserat ett nytt 900g paket och ingen hade gnällt eller klagat. Bra jobbat till marketingavdelningen, bra jobbat. 👏
  Mikael
 • Hej varför har ni slutat med Bregott 600  om ni envisas med att köra det nya så kommer jag att sluta med Bregott  3 ST  600 grams paket Räckte precis en Vecka för mig
  Torbjörn
 • Att anpassa produkter till marknadens krav och önskemål kan och bör producenter göra i en marknadsekonom. Men att även reducera innehållet med mindre andel mjölkfett mot mer rapsolja är mer tveksamt då konsumenter kanske inte tittar så noga på baksidan av produkterna.
  Lars
 • Hej alla,

  Bregott är ett folkkärt varumärke som många av oss handlar, så vi förstår att paketen och priserna engagerar. Det är första gången storlekarna förändras sedan lanseringen 1969, så det är en stor grej.

  Här kommer svar på några av era frågor och funderingar:
  • Vi har verkligen inte försökt att smyga ut det här, utan vi har berättat om de nya paketen i media vid ett flertal tillfällen, i mitten av november 2023 delades nyheten första gången. Vi har nu kampanjer och tv-reklam som rullar för att så många som möjligt ska nås av informationen.
  • Vi har valt att inte göra tillfälliga ändringar i designen på byttorna i syfte att undvika onödigt svinn av förpackningsmaterial. Vi har lagt till viktangivelserna på byttornas framsida så att det bättre ska synas i hyllan vilken vikt du som konsument köper.
  • Det är samma storlek på locken för 500g och 750g, som på tidigare 600g.
  • Vår intention har alltid varit att de mindre storlekarna ska ha ett märkbart lägre kontantutlägg än tidigare. Vi kan ge ett rekommenderat pris till handlarna, men det är i slutändan handlarna som helt själva bestämmer vilket pris de väljer att ta ut för våra produkter i butik.
  Syftet med uppdateringen är att helt enkelt att erbjuda ett sortiment som passar fler plånböcker och konsumentbehov. ❤
  Camilla Kommunikatör
 • Varför har ni inte sänkt priserna när ni minskade storlekarna? Kilopriset är ju högre nu!
  Thomas
 • Ändringen avförpackningarna på Bregott För att tillgodose konsumenternas behov är rent  skitprat från Arla.
  Kommer att sluta handla alla Arlas produkter(Det finns andra alternativ) hoppas fler än jag gör samma sak.
  Sven-Åke
 • Det är ju ingen mer än Arla och de som bygger om förpacknings utrustning som tjänar pengar på detta.
  Torbjörn
 • Jag saknar ekologiskt Bregott 750 gram!
  Anna
 • Denna irriterande krympflation. Ni underskattar konsumenterna. Såg 500-grams paketen för första gången idag. Storlek uppifrån identisk med 600 g paket men lägre förpackning och inget annat som visade att storleken minskat. Svårt att hitta viktangivelse. "Extrapris" knappt 40 kr på ICA vilket brukar vara extrapriset på 600g paketen.
  Begripligt att priser ibland behöver höjas men ärligare att göra det än att försöka luras. Påminner om olaten att sälja filmjölk i enkilosförpackning i stället för en liter. Har ätit Bregott sen det infördes men kommer nu att kolla upp Valios smör/oljeblandning. Hälsningar från ilsken Lotta
  Lotta
 • Tydlig prishöjning i smyg - då slutar jag köpa Arla produkter
  Jukka
 • Hej Arla,
  Ni verkar tro att vi kunder är så dumma att vi går på era dåliga argument om varför ni tex gör om 300 gr förpackningen till 250 gr.Jag har jobbat inom reklambranschen i över 30 år så jag vet hur ni tänker och lägger upp strategier för att öka vinsten.
  detsamma gäller förp som ändrats fr 100 gr till 80 gr pålägg, till juicer där flaskorna innehåller 900 ml istf för en liter, förpntekniska och nödvändiga justeringar. I övriga Skandinavien har man fortfarande 1 liters flaskor.
  Zoegas kaffe har även dem minskat förpacknstrl, det finns många varor som justerats för att öka vinsten, så ni är i ”gott” sällskap.så. Nu gör jag det enda som jag som konsument kan göra, sluta köpa era produkter, och då inte bara Bregott.
  En sak glömde jag som vi lurade konsumenter kan göra.
  vi kan och kommer göra en stor antiarla kampanj på some, tex FB och instagram, håll ögonen öppna så får ni se.

  tack för de här 30 åren
  Benny
 • Ni har inte gjort någon grundlig undersökning om att kunderna efterfrågat mindre förpackningar. Skitsnack! Det enda ni är intresserade av är att höja marginalen genom att lura kunderna.
  Ni bör skämmas.

  Pelle
  Pär A
 • Hej

  Ni skriver att ni har börjat med att införa 750g-förpackningar endast för "storsäljarna" Bregott Normalsaltat och Bregott Mellan. Det verkar väl ok, men varför behåller ni då inte 300g- och 600g-förpackningarna för alla övriga sorter så länge? För oss som är ute efter dessa sorter (laktosfritt, ekologiskt...) innebär ju ändringen varken en möjlighet att spara pengar på den största förpackningen eller fler storlekar att välja på, vilket beskrivs som motivet till ändringen.
  Jonas
 • Går inte att förstå förändringen på annat sätt än att Arla vill pressa ut högre vinst från en trogen storsäljare. Som konsumenter får vi betala ett högre pris för att täcka Arlas reklam/(informations) kampanj och förpackningsutveckling samt ökad vinst. Ledsamt att Arla inte ens försöker att produktutveckla för att effektivisera med målet att spara miljön samt bli mer konkurrenskraftiga genom att sänka priser. Som de flesta industrier. Arla mjölkar vidare som de kan göra pga Bregotts särställning med begränsad konkurrens. För oss konsumenter blir det till att forsätta att utvärdera de alternativ som finns samt hoppas konkurrenterna tar fram flera alternativ med samma goda kvalitet. Dessutom tråkigt av Arla att späda på inflationstrycket i dessa prövande tider.
  Thomas
 • Ursäkta Arla. Krympflation är ett riktigt fult sätt att höja priser. Och ni verkar tro att vi konsumenter inte kan räkna. Spelar ingen roll att ni säger att ni krymper smörpaketen för att vi konsumenter inte hinner äta upp smöret i tid (va?!?!?). Det är fortfarande nästan samma pris (fast 100 gram mindre smör). Inte bra för plånboken som ni påstår alltså. Glöm mig som kund. Jag har redan slutat köpa Bregott. Kanske även er mjölk. Ni kan dock glädja er med att ni bara är näst sämst på detta fula smyghöjande. Coop är värre, då de t.ex har 380 gram i krosstomatförpackningarna medan alla andra har 400 gram. Liten skillnad, javisst. Men med tanke på mängden krosstomat de säljer - wow Eurojackpottvinst! Jodå, jag har skrivit till dom också. Nån måste ju säga ifrån. Hoppas fler följer mitt exempel. Skyll heller inte på handlarna. De tar i så de kräk absolut, men ni kan sänka priset först. Hej då Arla.
  Tony
 • När ni påstår att ni krymper förpackningar för att vi konsumenter vill det och att vi i princip borde vara glada för det, trots att kilopriset stiger i de flesta fall, så gör ni er löjliga! Vi konsumenter är inte dummare än att vi förstår att det här är en illa dold krympflation. Krympflation är en hemsk idé, en styggelse! Det är ett koncept som fördummar oss konsumenter och försöker lura oss.

  När Brämhults krympte sina josflaskor för ca tio år sedan så avbröt jag en konsumtion på ungefär en flaska i veckan. Jag har alltså under de senaste tio åren köpt exakt noll flaskor.

  Jag kommer nu på samma sätt helt sluta köpa Bregott, min familjs huvudval av bordssmör, tills ni återställt de ursprungliga storlekarna. Om det så ska ta tio år eller så länge jag lever så kommer jag inte köpa en enda förpackning tills det är 300 resp. 600 gram i dem.
  Anders
 • För mig säger det här agerandet mycket om företaget Arla o tyvärr är det inte i positiv bemärkelse. Om ni hade haft den minsta känsla för ärlighet hade ni kraftigt ändrat uteendet på förpackningarna, själv köpte jag nu tydligen en 500 grams i tron att det var 600 gram. Jag känner mig grundlurad och är oerhört besviken på Arlas agerande.
  Ärliga Berta
 • Får tillverka egen Bregott!

  Torbjörn
 • Jag har skrivit tidigare och ni lägger aldrig ut min kommentar, väljer ni bara ut dom som pasar ER ?
  Varför får man inte tycka vad man vill om Arla och Bregott ?
  Det är ett stort förmynderi ni utövar !!!
  Hans
 • Camilla kommunikatör. Dags att svara alla här.
  Ingen, som du märker, köper er förklaring om att mindre förpackningar är bra för kundernas ekonomi. Såvida inte kilopriset förblir detsamma kanske. Lite väl udda argument argument i nuläget alltså. Krympflation är skumraskmetoder och jag trodde att Arla stod över sådant. Har tidigare alltid gillat er. Svårare nu som sagt. Ps. Eller är det livsmedelskedjorna som tjatat på er så att de kan få högre marginaler på smöret?
  Tony
 • Jag tror att allt jag tycker om denna förändring redan är sagt. Jag vill dock trycka på att det enda sätt man se att det är en mindre förpackning man försöker att köpa kräver en mycket god syn. Allt är sålunda lika förutom en svårfunnen text om vikt. Som tur för vårat hushåll finns det andra tillverkare av smörgårds margarin.
  Claes
 • Vilket hån och rrespektlöshet gentemot oss ärliga medborgare.
  Vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag ser följande - "Vi lanserade tre nya storlekar: 250 g, 500 g och 750 g för att passa våra konsumenter ännu bättre.". Hmm! För att passa våra konsumenter bättre - årets skämt. Borde stå - "Nu vet jag ett sätt att lura konsumenterna mer och generera mer pengar i ledningens plånböcker" - Vi gör förpackingen mindre men bibehåller givetvis priset och sedan introducerar vi en större. Då har vi 2 bra svar om någon skulle klaga. 1. Vi kan skylla på inflationen, därav ingen prissänkning (sedan att vi talar om 20% dyrare trots att inflationen redan reflekteras i priset) och 2. Vi fixar till en större så de som vill ha stora paket kan få ett ännu större dvs vi tvingar dem att köpa störe paket (å skulle de klaga så skyller vi på tillverkningsrelaterade orsaker).

  Nä! Jag har ätit enbart Bregott från när det lanserades. När jag är ute på mina resor runt om på jorden så är Bregott på topp 5 över vad jag saknar.
  Nu säger jag adjö till Bregott (som är den enda Arla produkten som jag köper - öppna inte den lådan över varför).
  Men det blir bara - lycka till Ni i ledningen med Era respektlösa och ansvarsfria handlingar.
  Mvh, Thomas E

  Thomas
 • Tror det vore på sin plats att ni skickade ut informationsunderlag till alla butiker, som kan sättas upp vid mejerikylarna. Där ska information finnas för kunden att ta del av om hur ni resonerat om vilken typ av smör vi konsumenter får köpa. Det är ju uppenbart att ni har bestämt att jag inte ska få tillgång till extrasaltat 750g. Diskriminering av kund kan jag tycka. Dessutom har personalen i butiken inte en susning när man blir irriterad och måste fråga.  Blev avsnäst i 2 butiker igår när jag undrade varför man inte har 750g extrasaltat. Blir väl att byta till något EMV, då det ju fortfarande finns större förpackningar av väldigt lika produkt att tillgå. Då har ni ju konkurrerat bort er själva.
  Tack ändå för alla år .
  Marit
 • Måste tyvärr också säga adjö till Bregott…Köper bara extrasaltat, och eftersom butikerna tar lika mycket betalt för 500g som 600 får det vara nog! Det finns tydligen inte i 750g av någon konstig anledning, så jag kan inte ens köpa den😔 Får prova oss fram till en ny favorit, är så himla besvikna…
  Annika
 • Jag tyckte det var lätt att se att förpackningen krympt. Argumentet med hållbarhet låter dock märkligt. Ett paket håller ju jättelänge. Ännu märkligare med tanke på att jag nu tvingas köpa ett mindre paket än tidigare då ekologiskt inte finns i storpack. Borde ni inte satsa på att sälja eko? Nu drabbas alla vi som vill köpa rätt, att betala ett högre pris. Följden blir troligen en minskad försäljning av det ekologiska. En mycket trist utveckling.
  Mimmi
 • Okey, så nu har vi köpt ett konkurrerande märke pga att man känner sig lurad av Arla och jag måste tyvärr ha laktosfritt.
  Vi provsmakade med kardemummaskorpor och Mariekex och resultatet blev……

  Vi stannar kvar med Bregott för den andra salvan är inte god.
  Snälla Arla, sänk priset 🥺
  Tony
 • Prisökningen på Bregott dom senaste åren är skyhög.
  Nu räcker det inte med det utan man minskar innehållet i förpackningarna så att priset kan öka till mycket högre nivå än nuvarande.
  Sven-Åke
 • Och vad ger detta Sveriges bönder och mjölkproducenter? De som ÄGER Arla. Det är ju ni som fäller våra matproducenter.
  Marit
 • Jag vill ha ekologiskt Bregott i storpack!
  Jenny
 • Så otorligt fult och fräckt att minska innehållet från 600 till 500 gram (vad är anledningen?) utan att egentligen informera om det. Hur girig kan man vara? Matjättarna gör supervinster och konsumenterna går på knäna och ni bidrar i allra högsta grad till det här, matjättarna skriver att priset förr var det här.. men nu är det  sååå billigt, röda ”rea etiketter” vittnar om det, Ingen stans står det med röda bokstäver att paketen blivit mindre. Det som eg har hänt är att Bregott blivit dyrare pga de mindre antalet gram i paketen, ni borde skämmas!…… Konkurrensen i Sverige är alldeles för dålig…Oligopol råder! Regeringen MÅSTE göra något. Och vi konsumemter protesterar knappt… Hade det här varit i Frankrike skulle en revolution vara nära stående.

  Våga handla annat än Arlas produkter!
  (Vi får se om det här inlägget får ligga kvar)

  Pinsamt!

  Jonas
 • Vad säger era ägare, de svenska bönderna, om ert agerande? Lär väl knappast bli mer pengar till dem nu.
  Marit
 • Blir så trött på förklaringarna från Arla.
  Ni nämner inte ett smack om att priserna är det samma för det nya 500g paketet som det gamla 600g.
  Det är så förbaskat dålig stil att inte nämna det.
  Enbart att det blir nya storlekar. Det har ni varit tydliga med. Men i iom dagens orealistiskt höga matpriser så är det er SKYLDIGHET att även tala om att priserna inte justeras.
  Kilopriset är DYRARE vilket i längden ger en dyrare matkostnad.
  Hade ni varit ett seriöst företag så hade ni följet med ett rekommenderat utpris som stämmer överens med det gamla kilopriset.
  Denna minskning ger girigheten et ansikte som vi inte stöttar.  Emil
 • Så j-vla dåligt, det är ju vi konsumenter som får betala, för handlarna har inte sänkt priset fast det blivit 100 gram mindre förpackning. Tycker smör är dyrt som det är, vill inte ha en ännu större förpackning tycker inte det passar min ekonomi.
  Marie
 • Tyckte det var tråkigt att ni minskade storleken på förpackningarna men såg sen att det skulle finnas en förpackning på 750g också, tänkte det ju var bra tills jag insåg att Extrasaltat inte finns i den storleken, hoppas på att det kommer framöver.
  Emma
 • När kommer röd bregott i storförpackning?
  Mithis
 • Hej Emma och Mithis,

  Vi börjar med storsäljaren Bregott Normalsaltat och Mellan i förpackningar med 750g. Vi ser hela tiden över vårt sortiment och det är framförallt efterfrågan som styr så era önskemål om Bregott Extrasaltat 750g skickas vidare till ansvariga hos oss😊
  Christina Kommunikatör
 • Hej Christina (Kommunikatör),

  Du bör nog vidarebefordra önskemål om 750g-förpackningar för laktosfritt och ekologiskt också. De flesta kommentarer ovan rör på olika sätt att kilopriset blivit högre med nya förpackningar. Det problemet skulle lösas enkelt om 750g infördes för alla sorter.

  Om ni vill hålla nere antalet förpackningsvarianter, men samtidigt erbjuda kunderna olika alternativ så vore det enda logiska att skippa 500g och bara ha 250g och 750g för vissa sorter. Annars innebär de nya förpackningarna bara ett försämrat utbud.

  Dessutom, att erbjuda tre olika storlekar kan verka som en bra kundanpassning, men små kvartersaffärer har inte plats för alla varianter. Vad jag se kommer de därför bara att erbjuda 250g och 500g. Så det är också ett skäl till att utbudet inte blir bättre trots ändringen.
  Jonas
 • Ett stort problem när en stor aktör som Arla gör en krympflation som den här är att de sannolikt kommer visa vägen för resten, vilka också kommer ta chansen. Det hände till exempel när Melitta krympte sina kaffefilterspaket från 100 till 80 filter per paket. Det tog inte lång tid förrän alla konkurrenter hade 80 filter per paket. Med kaffe var det samma sak när krympflationen slog till och halvkilot blev 450 gram. Just därför bytte jag kaffemärke till Arvid Nordquist, vilka ännu har riktiga halvkilospaket.

  Nu har det förresten gått en vecka på min ovan utlovade totalbojkott mot Bregott, tills förpackningarna återställts. Jag kommer hålla ut så länge det behövs!
  Anders
 • Jag vill ha tillbaka ekologisk Bregott extrasaltat.
  Lena
 • Många har redan skrivit om önskan om Ekologiskt 750g
  Det saknar jag också i sortimentet!
  Veronica
 • Hitintills har ingen från Arla visat den massiva flod av önskemål vilken föranlett den nu företagna ändring av förpackning. Kan det vara att det inte finns något att visaMed vänlig hälsning,

  Claes
 • Varför har ni inte gått  ut med information ang  ändring av
  Bregott paketen, tyckte att det tog slut så fort, fick höra av min väninna om storleken 600gr har ändrats till 500gr
  Förstår inte vitsen med att ändra
  MVH

  Ann-Kristin
 • När släpper ni Bregott Extrasaltat i 750 g förpackningar?
  Ellinor
 • Ändringen av förpackningsstorlekarna kommer sannolikt från ARLAS ledning.
  Vanligt normalbegåvat folk kan inte komma på en så dum ide och komma med en förklaring
  som är så verklighets främmande och dum.

  Sven-Åke
 • Bravo! Äntligen bregott i större förpackning! Hoppas ni börjar med bregott havssalt i 750 grams förpackning snart!
  Per
 • Jag kan inte annat än hålla med ALLA som är missnöjda över Bregotts nya förpackningar.
  Är övertygad om att det absolut INTE har varit stor efterfrågan från oss kunder.
  Nej tyvärr vill ni bara vilseleda oss att tro att ni tillmötesgår era kunder.
  En stor lögn, jag är så besviken och arg.
  Rose-Marie
  Rose-Marie
 • Jag kan inte annat än hålla med ALLA som är missnöjda över Bregotts nya förpackningar.
  Är övertygad om att det absolut INTE har varit stor efterfrågan från oss kunder.
  Nej tyvärr vill ni bara vilseleda oss att tro att ni tillmötesgår era kunder.
  En stor lögn, jag är så besviken och arg.
  Rose-Marie
  Rose-Marie
 • Hej.
  I Svenska kyrkan i Töreboda finns en stor barn-, ungdoms- och konfirmandverksamhet. Vid inköp handlar vi där så är möjligt svenskt/ekologiskt/fairtrade.
  Vi är alltså storförbrukare av ekologiskt Bregott. Vi köper lika mycket Bregott nu - men förbrukar mer förpackningar och orsakar mer avfall pga att vi vill agera ekologisk. (Jojo, återvinning. Men även återvinning kräver energi)
   Vi har ett fiffigt förslag på lösning: Ordna bums en storförpackning åt det ekologiska Bregottet. Lagom till påsk, kanske? 😃
  Billy
 • Råkade hamna på det här forumet på grund av den nya korkade skruvkorken för mjölk men så läste jag detta om en ny Bregott-förpackning också. Sprang genast och kollade på paketen i kylskåpet, och jodå mycket riktigt, jag hade blivit lurad jag med.
  Jag har inte haft en aning om att jag har betalat för 100 gram mindre. Förpackningen är i princip identisk med 600-grammaren och man får leta och måste ha bra syn för att se märkningen. Duktigt gjort Arla! Samtidigt har man varit väldigt noga med att märka upp 750-gramsförpackningen.
  Jag kan inget annat än att gratulera marknadsavdelningen för en väl utförd plan.
  Självklart skulle man kunna ha valt olika omkrets och form på förpackningarna om man verkligen velat att kunderna skulle kunna se skillnad. Inte en svårsynlig höjdförändring.
  Men den stora vinsten är förstås att man tar död på en gammal referens, -att kunder faktiskt vet vad ett paket 600g Bredgott skäligen bör kosta.
  Mats
 • Jag trodde att jag köpte ett stort dvs 600 g till ett bra pris men det var alltså en krympflationsföepackning! Nä Arla!! Så fult!
  Ulla
 • Varför finns inte Bregott extrasaltat i 750gram. Blir ju sämre med mindre förpackning när man skall återvinna. Vi använder bara Bregott extrasaltat o nu räcker inte den så länge
  Tycker det är fel att inte göra dessa tre vanligaste i 750 gram
  Mvh
  Kerstin
  Kerstin
 • Det enorma missnöjet mot dom nya förpackningarna av Bregott .som man möter hos konsumenter.
  Arlas förklaring att konsumentanpassa förpackningen av.bregott är rena tramset.
  Ni skriver att ni kontinuerligt kommer att se över ert sortiment och efterfrågan för att tillgodose konsumenternas önskemål och behov.
  Efter denna enorma kritik mot era beslut om bytet av förpacknings storlekar är det väl på plats att ni byter tillbaka till dom gamla storlekarna.
  Ett svar från Arla på detta forum är väll föga troligt

  Sven-Åke
 • Stackars bönderna i Arla som lämnat över makten till tjänstemän i Stockholm och Köpenhamn att styra. Är det jobbiga löneförhandlingar i Sthlm som gör att priserna på bregott går upp?
  Jocke
 • Ni ska inte lyssna på marknaden - ni måste ta ansvar och styra marknaden. Styr mot ekologiskt. 

  Gör ekologiska storpack och behåll små paket på de konventionella alternativen.
  Alexander
 • Värsta blufföretag!! Så besviken!!! Är 59 och har använt Bregott så länge jag kan minnas. Har bott utomlands sedan 93 men Bregott har alltid funnits på bordet i de 5 olika länder jag bott med min familj. Mina föräldrar har alltid använt Bregott och mina barn har tagit över traditionen. Nu driver jag en aktiv kampanj för att alla skall byta bordsmargarin. Sååååå besviken på er!!! Mindre paket och högre kilopris. Mer avfall då man ju inte äter mindre smör bara för att paketet är mindre. Den stora paketen är alldeles för stor om man vill byta till den för att slippa ett högre kilopris. Smöret hinner bli ofräscht och fyllt av bakterier den långa tiden det skulle ta innan man gör slut på det! Tänk på alla gånger det hinner åka ut och in i kylen. Fyyyy! Riktigt äckligt. Dessutom, som om allt annat inte var nog, finns inte den stora paketen i ekologisk variant. Skäms på er! Tjuvar och bedragare som bedrövar både hälsa och miljö. Ert rykte är för evigt förstört! Har HELT slutat köpa Arla och påverkar så många jag kan att göra detsamma!!! Buuuuuu!
  Maria Anastassov
 • Det är tyvärr svårt att få bort lukten av mygel från detta
  - när storleken ökar till 750 syns det lång väg på förpackningen, samtidigt som minskad förpackning kräver förstoringsglas. Enligt er logik borde det annonseras ännu tydligare för att de som nu längtat så länge efter en mindre förpackning ska upptäcka den?
  - Färgtemat på den stora förpackningens info om ny storlek ser ut att gärna verka få en att förväxla den även med att den är ekologisk
  - Borde inte ni driva på försäljningen av eko-produkter? Nu minskar storleken och priset går upp, samt ingen större packning till lägre kilopris än för 600g eko syns i hyllorna? Blir ju en ökad kostnad för de som verkligen vill ha eko, samt fler som hoppar över eko pga priset.

  Ryck upp er och var lite ärliga åtminstone.
  Johan
 • Denna förändring är verkligen usel. Inga butiker som vi handlar i har den nya stora förpackningen på lager. Med andra ord tvingas vi köpa mellanstorleken som nu är mindre än den gamla stora förpackningen.
  Resultatet är att det blivit dyrare per kilo och att det räcker mycket kortare. Tvivlar på att detta inte var en väntad och av Arla beräknad/önskad utveckling. Allt prat om att det är för konsumenternas skull ni gör ändringen har jag svårt att tro att någon köper.
  Martin
 • Denna förändring är verkligen usel. Inga butiker som vi handlar i har den nya stora förpackningen på lager. Dessutom tycks extra saltad inte ens existera som stor förpackning. Med andra ord tvingas vi köpa mellanstorleken som nu är mindre än den gamla stora förpackningen.
  Resultatet är att det blivit dyrare per kilo och att det räcker mycket kortare. Tvivlar på att detta inte var en väntad och av Arla beräknad/önskad utveckling. Allt prat om att det är för konsumenternas skull ni gör ändringen har jag svårt att tro att någon köper.
  Min bild av Arla har verkligen försämrats av det här och jag väljer andra varumärken när jag kan.
  Martin
 • Har alltid köpt 600 g Extrasaltat Bregott men nu finns den bara i 250 g och 500 g!
  VARFÖR finns inte även den i 750 g?
  Den här ändringen av förpackningarna är i mitt tyckte bara löjligt. Hur många konsumenter tycker den här ändringen är bra? Säkert inte speciellt många.
  Kerstin P
 • Ytterligare en aspekt på det här, förutom den lömska krympflationen är plats i butikshyllorna. Genom att Arla går från två till tre förpackningsstorlekar så ökar de platsbehovet i butikshyllorna. Redan nu har detta inneburit att flera av de butiker jag brukar handla i har tvingats minska ner antalet konkurrenter i smörhyllan. Bregott är dominerande och butikerna vet att de får sura kunder om en viss variant inte finns.

  Jag tror det här är en högst medveten strategi från Arla. Genom förändringen så tvingar de bort konkurrens. Det är en aspekt lika hemsk som krympflation!
  Anders
 • Ni skriver att ni kontinuerligt kommer att se över ert sortiment och efterfrågan för att tillgodose konsumenternas önskemål och behov..
  Varför får vi konsumenter inget svar från Arla på denna enorma kritik om er ändring av storlekarna på Bregott.
  Sven-Åke
 • Hej,
  Jag smörknivarna är inte tillräckligt långa och jag får smör på fingrarna varje gång jag ska ta smör…
  har ni tänkt på detta överhuvudtaget? Det var första och sista gången jag köpte 750 gram i alla fall. 
  Tanken var kanske god, men inte genomförandet.
  Jennie
 • Är det verkligen i linje med några av era miljömål att jag ska bära hem och återvinna mer förpackningsmaterial per kilo och år än tidigare? Har ni frågat kunder och det är vad de svarat. ”Gärna samma pris, bara jag förbrukar mer material!”, jag har svårt att föreställa mig det, sannolikt en konstruktion kommen ur er marknadsavdelning. Pinsamt för er, irriterande för mig.
  Christer
 • Vi har i väldigt många år köpt röda Bregott 600. Vad man sett i butiken så är det dessa paket som går åt mest.

  Nu hävdar Arla att det är det gröna paketen som det är mest åtgång på... är det med sanningen överensstämmande?

  Beställer nu för tiden mat via ICA och hemleverans. Strax efter att Arlas reklam kom på TV, ang deras nya förpackningar, så blev mina beställda röda 600 gr utbytt mot 500 gr/gröna (dessutom till ett högre kilopris).

  Som många skriver, skärp till er ARLA. Ni gör varken kunder eller naturen gladare med era nya förpackningar!
  En besviken pensionär
 • På den stora ekologiska förpackningen går det inte längre att separera kartongen från plasten, trots att det står att jag ska kunna separera kartong och plast. De är för hårt ihoplimmade.

  Var ska jag källsortera förpackningen?
  A
 • Utrymmet mellan att klistra papperet runt bägaren för löst eller för hårt är en snäv balansgång och vi arbetar tillsammans med förpackningsleverantör för att nå bästa möjliga resultat.

  Försök separera papper från plast så gott det går och sortera som pappersförpackning respektive plastförpackning. Om det inte går att lossa papperet – sortera hela bägaren som pappersförpackning! 😊

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Jag tycker att laktosbregott  i den mindre förpackningen blir väldigt lös fort.
  Har Ni ändrat något??
  Väldigt besviken  😞
  Kicki
 • Hej Kicki!

  Nej det har inte skett några förändringar, men eftersom vi inte har några tillsatser i Bregott får vi en naturlig årstidsvariation i matfettet med hänsyn till konsistens, och periodvis kan matfettet vara något mjukare. Det förekommer mer eller mindre i alla sorter av Bregott och vi jobbar aktivt med att minimera den här typen av variationer, men fullt ut kan vi inte undvika det. 🙂

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Otroligt opraktisk förpackning 750! Det är för djupt för att nå optimalt med smörkniven, så det är svårt att få upp smöret ordentligt och man grisar ner både smörkniv och händer!
  Ingrid
 • Saknar det större formatet på 750g på Bregott extra saltat. Det betyder att jag måste gå ner i paketstorlek vilket gör att det har blivit dyrare. 

  Marie
 • Hej Marie,

  Vi för vidare alla önskemål kring vilka sorter som önskas i 750 g förpackning, så får vi se vad kommande lanseringar har att erbjuda! 🤗

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Jag önskar Ekologiskt Bregott i stor förpackning! (Eller helst i 600 g-paket, i dem var det lättare att nå ner till botten på ett bra sätt.) Som det är nu köper vi inte ekologiskt fast vi egentligen vill det. Har försäljningen av den ekologiska varianten gått ner? I så fall gissar jag att det är fler än vi som tycker att det är orimligt att köpa de små förpackningarna.
  Jenny
 • Hej Jenny!

  Vi sitter inte på några försäljningssiffror, men vi för vidare att en 750 g av det ekologiska önskas! 😍👍

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Varför finns inte 750g förpackningen av Bregott extrasaltat tillgänglig i butik?
  Christer
 • Hej Christer,

  Som vi skrivit tidigare har vi börjat med storsäljarna Bregott Normalsaltat och Mellan i 750g förpackning, sen beroende på efterfrågan och önskemål får vi se vilken sort som blir näst på tur! 😊

  Allt gott!
  Camilla Kommunikatör
 • Varför finns inte Bregott Mindre i er nya stora förpackning.
  Kerstin
 • Hej Kerstin!

  Se vårt senaste svar. 😃
  Camilla Kommunikatör
 • När nommer bregott xtrasaltat i 750gr Så trött på att släpa extra förpackningar.😏
  Maryann
 • Vi för vidare att den saknas i sortimentet så får vi hoppa att den också kommer i större förpackning snart! 😃

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Hej

  Blanda ert eget Bregott. Finns många recept på nätet.
  Lite smör och lite olja så får du ditt Bregott med den smak och förpackning du önskar.

  Det bästa är att du inte behöver använda ARLAS produkter, om du inte vill.

  Torbjörn
 • Hej!

  Se till att få ut ekologiskt i storpack. Skärpning.

  Jacob
  Jacob
 • Glöm inte bort att ju mindre mängd vara det finns i förpackningen,ju större del av priset går direkt till själva förpackningen!!!!
  Inte bra för varken konsument, tillverkare eller miljön!!!
  De enda som gynnas av mindre mängd vara i förpackningarna är i själva verket förpackningstillverkarna och dom har vi som konsumenter och varutillverkare redan gynnat alldeles för mycket!!!!

  Peter
  Peter
 • Hej Arla Bluff är vad det är Det går ej att köpa 750grams paketet i någon butik nära mig  Inte på Stora ICA inte heller stora Coop Så ARLA VAR KAN MAN KÖPA DESSA FÖRPACKNINGAR
  Bara en Enkel fråga!!!
  Bertil
 • Hej Bertil,

  Vi vill att butiker ska ta in så mycket som möjligt av våra produkter i sitt sortiment och jobbar för att så ska ske. Det är däremot butikerna/kedjorna själva som till slut bestämmer hur deras sortiment ska se ut.

  Om din lokala butik inte har den storlek du vill ha, prata med den som är mejeriansvarig och fråga om dom kan beställa hem den åt dig! 😊

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • Alla ni som önskar andra sorter i 750 gram kommer ångra er sekunden de kommer ut! 750 grams förpackningen är djupare - vilket krånglar till det när produkten börjar ta slut. Antingen blir smörkniven geggig om den hamnar mot kanten, eller så blir handen kladdig! Detta geggande, undrar hur produkt-testningen gått till egentligen! Någon i test-gänget måste ju ha använt slut på produkten innan de lämnade sitt omdöme?? Bra med större förpackning, men man drar sig ju för att använda det sista …
  Anna S
 • Om man inte kan hantera en smörkniv så måste man be en vuxen visa och förklara.
  per
 • Dags att byta till annat märke. Småförpackningarna är för dyra och 750g smälter för fort på slutet och är dessutom för djup med kladd på knivar och fingrar.
  Hejdå bregott.
  Jag saknar dej redan.
  Carina
 • Håller med.
  Maryann
 • hej
  jag skriver till er då jag sett tidigare önskan om extra saltat Bregott även i 750 gr. det skulle komma men verkar inte komma. tvingar mig köpa normal saltat trots att jag inte vill ha det bregott.
  Helene
 • Hej Helene,

  Vi har ingen information om vilken sort som kan vara nästa på tur i en 750 g förpackning, men vi för vidare de önskemål vi får in. 👍

  Vänliga hälsningar
  Camilla Kommunikatör
 • De0t hoppas jag verkligen för fler än för mig och min familj.

  Helene
 • Ekologiskt 750 nu tack!
  S
 • Varför finns extrasaltat inte i den största förpackningen?
  Elin
 • Hej Elin!

  Tack för din fråga.

  Vi har börjat med storsäljarna Bregott Normalsaltat och Bregott Mellan i 750g förpackning. Men vi kommer kontinuerligt att se över vårt sortiment och efterfrågan för att tillgodose konsumenternas önskemål och behov, så vi för vidare att en större förpackning av just extrasaltat önskas. 😃👍

  Vänliga hälsningar
  Micaela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.