Arla® superkrämig grekisk yoghurt
Superkrämig Grekisk Yoghurt är både fettsnål och proteinrik!
- Arla® Grekisk yoghurt naturell 0,2% (1000g)
- Arla® Grekisk yoghurt jordgubb 0,2% (200g och 1000g) 🍓
- Arla® Grekisk yoghurt citron 0,2% (200g och 1000g) 🍋
- Arla® Grekisk yoghurt vanilj 0,2% (200g)
Vi har även en till grekisk yoghurt med 10% fetthalt som har en krämig yoghurtkonsisten och mild smak:
Yoghurten passar till såväl frukost som mellanmål. Njut tillsammans med nötter, frukt eller färska bär 🥰
Mer information om produkterna hittar du här
Följ inlägget
9
följare
Vi har valt att inte använda decimaler på förpackningen.
Om vi använder noll decimaler så avrundas 0,2 till 0. Produkten innehåller 0,2g fett/100g som utan decimaler är 0g/100g.
Om en produkterna har mindre än 0,5g fett/100g, så är det tillåtet att skriva ”fettfri” på förpackningen. Vill man veta det exakta värdet så ska man alltid titta i näringsvärdestabellen, där finns krav på hur många decimaler som ska finnas med.
Vi för självklar dina synpunkter vidare till ansvariga för produkten.
Vänliga hälsningar
Nej, den finns enbart tillverkad på mjölk från tyska Arla gårdar.
Vänliga hälsningar
Varför innehåller den 0,2% inget D-vitamin?
Undrar även om ni kommer ta fram en liknande fast laktosfri?
Produkten har ett gemensamt recept för flera länder och det är idag enbart i Sverige och på svensktillverkade produkter som vi har lagkravet att det ska vara D-vitamin i alla produkterna som har under 3% fetthalt.
I nuläget finns ingen planerad lansering av ett specifikt svenskt recept.
Förslaget har förts vidare, liksom önskemålet om en laktosfri variant.
Vänliga hälsningar
Du har en poäng vad det gäller förpackningarnas utseende, och det har förts vidare i företaget.
Vänliga hälsningar
Typ samma näringsvärde som kvarg...
Känns inte så grekiskt när fetthalten är noll.
Synd att den inte finns gjord på svensk ekomjölk 😄
I Sverige finns ingen definition (laglig eller teknisk) om vad kvarg är.
Yoghurt har ett krav och det är att den ska vara gjord på en godkänd yoghurtkultur
Konceptet grekisk yoghurt finns inte heller definierat, men vi har i konsumentundersökningar förstått att för konsumenten är det en tjock och krämig yoghurt, och för många konsumenter likställs en tjock produkt med hög fetthalt.
Vi vill vidga begreppet och har därför valt att göra en fettsnål produkt men med högt proteininnehåll som också ger en tjock och krämig produkt men lite annorlunda än en fet yoghurt.
Vi har sneglat på den amerikanska marknaden där en 0% fett grekisk yoghurt blivit den absolut största, sen har vi utvecklat den till det mer svenska hållet genom att ha naturliga ingredienser i stället för olika konsistensgivare och stabilisatorer och då väljer vi att göra den tjockare genom ett ökat proteininnehållet. Det gör att den kommer närmre en kvarg i ingredienser.
Vänliga hälsningar
Undrar om den funkar i grytor, kokbar? Eller om man kan använda den till bakning, typ i våffelsmeten, klarar den av våffeljärnets hetta?
Nej, produkterna är inte anpassade för varm matlaging
Vänliga hälsningar
Undrarom denna produkt kommer som laktosfri?
det är så trist att man glömmer oss laktosintoleranta när man skapar nya produkter och smaker
Mvh
I dagsläget finns den inte som laktosfri, men vi framför att önskemål finns!
Kanske skulle vår milda kvarg vara ett alternativ för dig? de är laktosfria.
Vänliga hälsningar
Jag undrar vad det är för skillnad på Grekisk yoghurt och Mild kvarg?
Mvh
Produkterna är lika, men det finns vissa skillnader. Dels så är ju kvargen laktosfri, men sen skiljer sig också syrningskulturerna åt.
Många tycker att den grekiska yoghurten är lite krämigare än kvargen, men skillnader är små.
Vänliga hälsningar
Ja i princip är det en sådan metod som används. Vi separerar bort en del av vasslen i en så kallad separator (liknande centrifug).
Vänliga hälsningar
hur är det med innehåll av kalcium och D-vitamin i Arla® Grekisk yoghurt naturell 0,2% ?
Tack på förhand!
Denna yoghurt har ett gemensamt recept för flera länder och det är bara i Sverige vi har lagkravet att det ska tillsättas D-vitamin i produkter under 3% fetthalt. Av den anledningen är denna yoghurt inte berikad.
Vad gäller kalcium är mängden för låg för att deklareras.
Vänliga hälsningar
Det går inte att koka den grekiska yoghurten men däremot går det bra att ha en klick på toppen av maten. 😊
Vänliga hälsningar
Mvh
Alla våra syrade produkter (yoghurt, filmjölk etc.) innehåller levande kultur. Vi tillsätter nämligen kulturen efter pastöriseringen.
Vänliga hälsningar
Älskar verkligen eran superkrämiga grekiska yoghurt men ni borde verkligen göra citron i stor förpackning eller iaf i 500g. Det är den godaste smaken men äter man (som jag) runt 500g om dagen så är det inte hållbart att köpa i bägare 😀 (Det blir för dyrt).
Ha en fin dag.
Då tipsar vi även dig om att hålla extra utkik i butikerna i mitten på Maj 🍋😍
Vänliga hälsningar
Håller med om att citronsmaken är den bästa men alldeles för liten förpackning. Vilka butike kommer den att finnas i ?
Hälsningar
Tack för svar.
Toppen att du gillar superkrämig grekisk yoghurt😊
Dina synpunkter om locken är viktiga och vi tar det omgående vidare till ansvariga.
Vänliga hälsningar
Dina synpunkter är viktiga och vi framför dom givetvis vidare till våra medarbetare som jobbar med förpackningarnas utseende och dekor.
Vänliga hälsningar
I dagsläget har vi ingen information om det men vi framför önskemålet 😍
Vänliga hälsningar
Toppen att ni gillar den😊Just nu finns inget beslut om lansering av vanilj i större förpackningar men vi framför såklart att önskemål finns.
Vänliga hälsningar
Jag köper den nästan varje månad.
Nej den finns fortfarande i vårt sortiment! 🥰 Den är nog bara tillfälligt slut så du bör snart hitta den i butiken igen.
Vänliga hälsningar
De smaksatta varianterna är sockerfria men sötade med aspartam.
Vänliga hälsningar
Har läst ovan svar om grekisk yoghurt vanilj, finns det fortfarande inga planer på att lansera den i större förpackning? Vi köper alla 0% smaker men skulle uppskatta vanilj då vi föredrar dessa före kvarg. 😊
Vänliga hälsningar
Vi har brist på kapacitet i produktionen som gör att vi tyvärr inte kan leverera den mängd butikerna beställer. 💔 Just nu ser det tyvärr ut att vara brister till och från ända fram till vecka 19. Håll ut tills dess! Snart är kylarna i butik fyllda av superkrämig grekisk yoghurt igen! 😊❤️
Vänliga hälsningar
Ser svaret om leveransproblem av den 0%-iga, är det samma som gäller för den 10%-iga? Längesedan jag såg den i butik.
Ja den är samma för den, även vår kvarg är slut i många butik. 😥
Just nu håller vi på att bygga upp vår kapacitet och hoppas att vi snart är i kapp, men det kan vara varierad tillgång i butik ytterligare en tid framåt. 💔
Vänliga hälsningar
"?
Hur det går till kan du se i vår produktskola, kika på klippet så gör vi fil & yoghurt. 🙂
Vänliga hälsningar
Hur går det med produktionen av grekisk yoghurt, framförallt den 0%iga, saknar den i butik sedan länge.
Den säljer mer än vi hinner producera just nu. 🙈 Det kommer att vara varierad tillgång i butik även under september tyvärr, men tack vara utökad produktionskapacitet ser det sedan bättre ut. 😊
Vänliga hälsningar
Har sett att flera har önskat den under en tid tillbaka nu, och det gör även jag.
Skulle ni kunna börja producera den med vaniljsmak i större förpackning (gärna 1000 g) snart snällaaaa? 😇
Vi som konsumenter vill desperat ha den, det är på tiden!
Sluta aldrig sälja dessa, älskar dem!
Kul att höra att du är lika förtjust i grekisk yoghurt som vi är! 🥰
Vi för vidare att det är fler som längtar efter en större förpackning, så får vi se vad kommande lanseringar har att erbjuda! 😃
Vänliga hälsningar