Till senaste kommentaren

Arla® superkrämig grekisk yoghurt!

Superkrämig Grekisk Yoghurt är både fettsnål och proteinrik!





Vi har även en till grekisk yoghurt med 10% fetthalt som har en krämig yoghurtkonsisten och mild smak:

Yoghurten passar till såväl frukost som mellanmål. Njut tillsammans med nötter, frukt eller färska bär! 😍

Mer information om produkterna hittar du här
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Varför står det 0% fett på framsidan och innehållsförteckning 0,2%? Jag köpte den av en tro på 0%,  första intrycket. Upplever att ni ger fel marknadsföring.
    Marre
  • Hej Marre och tack för att du skriver till oss,

    Vi har valt att inte använda decimaler på förpackningen.
    Om vi använder noll decimaler så avrundas 0,2 till 0. Produkten innehåller 0,2g fett/100g som utan decimaler är 0g/100g.

    Om en produkterna har mindre än 0,5g fett/100g, så är det tillåtet att skriva ”fettfri” på förpackningen. Vill man veta det exakta värdet så ska man alltid titta i näringsvärdestabellen, där finns krav på hur många decimaler som ska finnas med.

    Vi för självklar dina synpunkter vidare till ansvariga för produkten.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Finns den gjord på svensk mjölk? Det skulle jag vilja ha.
    Fia
  • Hej Fia,

    Nej, den finns enbart tillverkad på mjölk från tyska Arla gårdar.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej,
    Varför innehåller den 0,2% inget D-vitamin?
    Undrar även om ni kommer ta fram en liknande fast laktosfri?
    Katrin
  • Till mitt förtret och glad i hågen köpte jag 3st då ICA hade sänkt den till 20kr. Väl hemma insåg jag att jag fått med mig 10% snarare än 0% fetthalt. Som designer så tycker jag designen är väldigt snygg - men utifrån ett tydlighetsperspektiv är det alldeles för likt mellan färger och siffror för att kunna skiljas åt i butik när man handlar.
    Andreas
  • Hej Katrin och tack för att du skriver till oss,

    Produkten har ett gemensamt recept för flera länder och det är idag enbart i Sverige och på svensktillverkade produkter som vi har lagkravet att det ska vara D-vitamin i alla produkterna som har under 3% fetthalt.
    I nuläget finns ingen planerad lansering av ett specifikt svenskt recept.
    Förslaget har förts vidare, liksom önskemålet om en laktosfri variant.

    Vänliga hälsningar


    Johan Kommunikatör
  • Hej Andreas och tack för att du skriver till oss,

    Du har en poäng vad det gäller förpackningarnas utseende, och det har förts vidare i företaget.

    Vänliga hälsningar
    Johan Kommunikatör
  • Vad är skillnaden på denna produkt och kvarg?
    Typ samma näringsvärde som kvarg...
    Känns inte så grekiskt när fetthalten är noll.
    Synd att den inte finns gjord på svensk ekomjölk 😄



    Sara
  • Hej Sara,

    I Sverige finns ingen definition (laglig eller teknisk) om vad kvarg är.

    Yoghurt har ett krav och det är att den ska vara gjord på en godkänd yoghurtkultur

    Konceptet grekisk yoghurt finns inte heller definierat, men vi har i konsumentundersökningar förstått att för konsumenten är det en tjock och krämig yoghurt, och för många konsumenter likställs en tjock produkt med hög fetthalt.

    Vi vill vidga begreppet och har därför valt att göra en fettsnål produkt men med högt proteininnehåll som också ger en tjock och krämig produkt men lite annorlunda än en fet yoghurt.

    Vi har sneglat på den amerikanska marknaden där en 0% fett grekisk yoghurt blivit den absolut största, sen har vi utvecklat den till det mer svenska hållet genom att ha naturliga ingredienser i stället för olika konsistensgivare och stabilisatorer och då väljer vi att göra den tjockare genom ett ökat proteininnehållet. Det gör att den kommer närmre en kvarg i ingredienser.

    Vänliga hälsningar


    Christina Kommunikatör
  • Hej!
    Undrar om den funkar i grytor, kokbar? Eller om man kan använda den till bakning, typ i våffelsmeten,  klarar den av våffeljärnets hetta?
    Nora
  • Hej Nora,

    Nej, produkterna är inte anpassade för varm matlaging

    Vänliga hälsningar

    Christina Kommunikatör
  • Hej
    Undrarom denna produkt kommer som laktosfri?
    det är så trist att man glömmer oss laktosintoleranta när man skapar nya produkter och smaker
    Mvh Taina
    Taina
  • Hej Taina,

    I dagsläget finns den inte som laktosfri, men vi framför att önskemål finns!

    Kanske skulle vår milda kvarg vara ett alternativ för dig? de är laktosfria.

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Hoppas på en variant med svensk möjlk! Då ska det handlas 🙂
    Maria
  • Hej,

    Jag undrar vad det är för skillnad på Grekisk yoghurt och Mild kvarg?

    Mvh
    Majkel
  • Hej Majkel och tack för att du skriver till oss,

    Produkterna är lika, men det finns vissa skillnader. Dels så är ju kvargen laktosfri, men sen skiljer sig också syrningskulturerna åt.
    Många tycker att den grekiska yoghurten är lite krämigare än kvargen, men skillnader är små.

    Vänliga hälsningar


    Johan Kommunikatör
  • Hej! Kul att ni har kommit med en grekisk yoghurt! Är det här en filtrerad yoghurt där man har filtrerat bort vasslen så som man brukar göra traditionella grekiska yoghurtar?

    Sebbe
  • Hej Sebbe!

    Ja i princip är det en sådan metod som används. Vi separerar bort en del av vasslen i en så kallad separator (liknande centrifug).

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Hej,
    hur är det med innehåll av kalcium och D-vitamin i Arla® Grekisk yoghurt naturell 0,2% ?

    Tack på förhand!
    Rebecca
  • Hej Rebecca,

    Denna yoghurt har ett gemensamt recept för flera länder och det är bara i Sverige vi har lagkravet att det ska tillsättas D-vitamin i produkter under 3% fetthalt. Av den anledningen är denna yoghurt inte berikad.

    Vad gäller kalcium är mängden för låg för att deklareras.

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Hej! Går det att värma/koka den 0% grekiska yoghurten? Skulle vilja använda den istället för crème fraiche i matlagning.
    Ann-Britt
  • Hej Ann-Britt,

    Det går inte att koka den grekiska yoghurten men däremot går det bra att ha en klick på toppen av maten. 😊

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Är kulturen levande när man köper yoghurten i butik?

    Mvh
    Denny
  • Hej Denny,
    Alla våra syrade produkter (yoghurt, filmjölk etc.) innehåller levande kultur. Vi tillsätter nämligen kulturen efter pastöriseringen.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej!

    Älskar verkligen eran superkrämiga grekiska yoghurt men ni borde verkligen göra citron i stor förpackning eller iaf i 500g. Det är den godaste smaken men äter man (som jag) runt 500g om dagen så är det inte hållbart att köpa i bägare 😀 (Det blir för dyrt).

    Ha en fin dag.
    Mikaela
  • Hej Mikaela!

    Då tipsar vi även dig om att hålla extra utkik i butikerna i mitten på Maj 🍋😍

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Hej,

    Håller med om att citronsmaken är den bästa men alldeles för liten förpackning. Vilka butike kommer den att finnas i ? 
    Hälsningar
    Elisabeth

    Elisabeth
  • Det är ingen information vi har i dagsläget! 😊 Men håll utkik i din närmsta 🍋


    Michaela Kommunikatör
  • Åh spännande 😍
    Tack för svar.
    Mikaela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.