Till senaste kommentaren

Arla® superkrämig grekisk yoghurt!

Superkrämig Grekisk Yoghurt är både fettsnål och proteinrik!





Vi har även en till grekisk yoghurt med 10% fetthalt som har en krämig yoghurtkonsisten och mild smak:

Yoghurten passar till såväl frukost som mellanmål. Njut tillsammans med nötter, frukt eller färska bär! 😍

Mer information om lanseringen hittar du här.
Arla Konsumentkontakt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Varför står det 0% fett på framsidan och innehållsförteckning 0,2%? Jag köpte den av en tro på 0%,  första intrycket. Upplever att ni ger fel marknadsföring.
    Marre
  • Hej Marre och tack för att du skriver till oss,

    Vi har valt att inte använda decimaler på förpackningen.
    Om vi använder noll decimaler så avrundas 0,2 till 0. Produkten innehåller 0,2g fett/100g som utan decimaler är 0g/100g.

    Om en produkterna har mindre än 0,5g fett/100g, så är det tillåtet att skriva ”fettfri” på förpackningen. Vill man veta det exakta värdet så ska man alltid titta i näringsvärdestabellen, där finns krav på hur många decimaler som ska finnas med.

    Vi för självklar dina synpunkter vidare till ansvariga för produkten.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Finns den gjord på svensk mjölk? Det skulle jag vilja ha.
    Fia
  • Hej Fia,

    Nej, den finns enbart tillverkad på mjölk från tyska Arla gårdar.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej,
    Varför innehåller den 0,2% inget D-vitamin?
    Undrar även om ni kommer ta fram en liknande fast laktosfri?
    Katrin
  • Till mitt förtret och glad i hågen köpte jag 3st då ICA hade sänkt den till 20kr. Väl hemma insåg jag att jag fått med mig 10% snarare än 0% fetthalt. Som designer så tycker jag designen är väldigt snygg - men utifrån ett tydlighetsperspektiv är det alldeles för likt mellan färger och siffror för att kunna skiljas åt i butik när man handlar.
    Andreas
  • Hej Katrin och tack för att du skriver till oss,

    Produkten har ett gemensamt recept för flera länder och det är idag enbart i Sverige och på svensktillverkade produkter som vi har lagkravet att det ska vara D-vitamin i alla produkterna som har under 3% fetthalt.
    I nuläget finns ingen planerad lansering av ett specifikt svenskt recept.
    Förslaget har förts vidare, liksom önskemålet om en laktosfri variant.

    Vänliga hälsningar


    Johan Kommunikatör
  • Hej Andreas och tack för att du skriver till oss,

    Du har en poäng vad det gäller förpackningarnas utseende, och det har förts vidare i företaget.

    Vänliga hälsningar
    Johan Kommunikatör
  • Vad är skillnaden på denna produkt och kvarg?
    Typ samma näringsvärde som kvarg...
    Känns inte så grekiskt när fetthalten är noll.
    Synd att den inte finns gjord på svensk ekomjölk 😄



    Sara
  • Hej Sara,

    I Sverige finns ingen definition (laglig eller teknisk) om vad kvarg är.

    Yoghurt har ett krav och det är att den ska vara gjord på en godkänd yoghurtkultur

    Konceptet grekisk yoghurt finns inte heller definierat, men vi har i konsumentundersökningar förstått att för konsumenten är det en tjock och krämig yoghurt, och för många konsumenter likställs en tjock produkt med hög fetthalt.

    Vi vill vidga begreppet och har därför valt att göra en fettsnål produkt men med högt proteininnehåll som också ger en tjock och krämig produkt men lite annorlunda än en fet yoghurt.

    Vi har sneglat på den amerikanska marknaden där en 0% fett grekisk yoghurt blivit den absolut största, sen har vi utvecklat den till det mer svenska hållet genom att ha naturliga ingredienser i stället för olika konsistensgivare och stabilisatorer och då väljer vi att göra den tjockare genom ett ökat proteininnehållet. Det gör att den kommer närmre en kvarg i ingredienser.

    Vänliga hälsningar


    Christina Kommunikatör
  • Hej!
    Undrar om den funkar i grytor, kokbar? Eller om man kan använda den till bakning, typ i våffelsmeten,  klarar den av våffeljärnets hetta?
    Nora
  • Hej Nora,

    Nej, produkterna är inte anpassade för varm matlaging

    Vänliga hälsningar

    Christina Kommunikatör
  • Hej
    Undrarom denna produkt kommer som laktosfri?
    det är så trist att man glömmer oss laktosintoleranta när man skapar nya produkter och smaker
    Mvh Taina
    Taina
  • Hej Taina,

    I dagsläget finns den inte som laktosfri, men vi framför att önskemål finns!

    Kanske skulle vår milda kvarg vara ett alternativ för dig? de är laktosfria.

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Hoppas på en variant med svensk möjlk! Då ska det handlas 🙂
    Maria
  • Hej,
    Den nya magra grekiska yoghurten är väldigt god. Har provat både jordgubb, citron och naturell. Varför finns inte citron i större förpackning? Kommer större förpackning och fler smaker framöver?

    Mvh
    Karin
    Karin
  • Hej Karin,

    Kul att höra att du tycker vår nya yoghurt är väldigt god! 😊

    I dagsläget finns citronsmaken bara i bägare. Vi har ingen information om eventuell lansering i större förpackning eller om det kommer fler smaker, men ditt önskemål är framfört till ansvariga!

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Hej. Vill också ha citron i större förpackning, så god. En helt klar ny favorit! 😃
    Sabina
  • Håller med dig Sabina! Citron är ny favorit, hoppas på större förpackning samt fler smaker. Har saknat yoghurt i Sverige som inte är så söt. Lite svårt att hitta citronyoghurten, inte många butiker som har den.


    Karin
  • Hej,

    Önskar 0,5 eller 1 liters förpackning på er Citron yoghurt, den är så otroligt god men alldeles för liten förpackning. Fler butiker bör ta in den i sitt sortiment.


    Elisabeth
  • Även jag önskar den med citron i större förpackning! Supergod!
    Elin
  • Denna produkt i smak jordgubb är min nya favorit på frukostbordet! Om ni planerar fler smaker så vore ngt exotiskt som ananas/passionsfrukt magiskt.
    Tack för en bra produkt som definitivt kommer vara en favorit länge
    Tobias
  • Hej Elin,

    Härligt att du gillar citronsmaken, vi framför givetvis att önskemål finns om större förpackningar🍋

    Glad sommar🌞
    Christina Kommunikatör
  • Hej Tobias,

    Kul att Grekisk Suerkrämig Yoghurt jordgubb har blivit din nya favorit😍 Ditt önskemål om exotisk smak🍍 framför vi givetvis vidare till våra produktutvecklare.

    Glad sommar🌞
    Christina Kommunikatör
  • Väldigt frustrerande att de har samma färg och väldigt lika, 0% och 10%. Idag köpte jag fel, tyvärr.
    Helena
  • Hej, citron är supergod skulle vara smaskigt med blåbär 😊
    Katrin
  • Hejsan, sitter och äter jordgubb lowfat och ser att den innehåller Insulin. Varför tillsätta det? Känns som att man inte ska tillsätta sånt som kroppen ska reglera själv.

    God produkt annars
    Jens
  • Hej Jens,

    Produkten innheåller inte insulin, men däremot innehåller den inulin.

    Vänliga hälsningar

    Christina Kommunikatör
  • Hej,

    Jag undrar vad det är för skillnad på Grekisk yoghurt och Mild kvarg?

    Mvh
    Majkel
  • Hej Majkel och tack för att du skriver till oss,

    Produkterna är lika, men det finns vissa skillnader. Dels så är ju kvargen laktosfri, men sen skiljer sig också syrningskulturerna åt.
    Många tycker att den grekiska yoghurten är lite krämigare än kvargen, men skillnader är små.

    Vänliga hälsningar


    Johan Kommunikatör
  • Hej!
    Jag köpta av misstag den med 0% när jag ville ha yoghurten med 10%. Likt kommentaren ovan fast tvärtom.
    Jag gillar också designen men de är väldigt lika när man väljer i hyllan i butiken.
    Jag föredrar givetvis riktig grekisk yoghurt och inte något märkligt kvarg alternativ. Produkterna är så väldigt olika i smak och konsistens.
    Personligen tycker jag det är fel att kalla 0% varianten grekisk, men i den åsikten är jag troligen i minoritet.
    Magnus M
  • Hej Magnus,

    Konceptet grekisk yoghurt finns inte  definierat, men vi har i konsumentundersökningar förstått att för konsumenten är det en tjock och krämig yoghurt, och för många konsumenter likställs en tjock produkt med hög fetthalt.

    Vi vill vidga begreppet och har därför valt att göra en fettsnål produkt men med högt proteininnehåll som också ger en tjock och krämig produkt men lite annorlunda än en fet yoghurt.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej!
    Tack för svar. Ok, jag förstår.

    Dock… Produkterna skiljer sig väsentligt från varandra, de är inte ens lika. Den ena är en fet yoghurt, den andra är en sträv kvarg. Ni råkar kalla båda Grekisk även om inte konceptet finns.
    Går jag in i kyldisken vill jag kunna se skillnaden på de två produkterna, deras design och namngivning är helt enkelt för lik.
    Den ena produkten vill jag helst spola i vasken för den motsvarar inte min förväntning. Sträv kvarg kan ha sin plats och sin kundbas, men det var inte vad jag ville köpa.
    Magnus M
  • Hej, jag instämmer med föregående kommentarer. Ni måste verkligen särskilja designen på produkterna. Jag gjorde också misstaget att ta fel produkt - trots att jag var medveten om de olika fetthalterna. Jag ville ha den 0% grekiska yoghurten men råkade ta den 10%. Trist att ni inte heller gör yoghurten på svensk mjölk, det är ett stort minus!
    Jenny
  • Jag letade också efter citron 0,2% i större förpackning, men blev besviken. Nu ska jag se om jag kan hitta de små, för det verkar som om de inte finns på så många ställen. Ordnar ni större förpackningar kommer alla Sveriges viktväktare att tacka er, för det pratas mycket om produkten på våra forum.
    Maria
  • hej! jag skulle bli så glad om citronsmaken skulle kunna finnas i större förpackning. Jag har svårt för yoghurt överlag men denna är väldigt fräsch och god men tyvärr blir det väldigt dyrt och så är den svår att få tag på i butiker, en stor förpackning citronsmak vore toppen.
    Joppe
  • I nuläget har vi ingen information om en lansering av större förpackning, men vi för självklart vidare att önskemål finns! Så får vi hålla tummarna för en möjlig framtida lansering. 😊

    Vänliga hälsningar 


    Camilla Kommunikatör
  • Hej,
    Tycker verkligen så mycket om den nya grekiska yoghurten med citronsmak och vore därför så tacksam om ni ville lansera en större förpackning!!!
    Emma
  • Hej,
    Önskar också citronsmaken (0%) i större förpackning.
    Med vänlig hälsning,
    Jenny
    Jenny
  • Hej! Kul att ni har kommit med en grekisk yoghurt! Är det här en filtrerad yoghurt där man har filtrerat bort vasslen så som man brukar göra traditionella grekiska yoghurtar?

    Sebbe
  • Hej Sebbe!

    Ja i princip är det en sådan metod som används. Vi separerar bort en del av vasslen i en så kallad separator (liknande centrifug).

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Hej, jag skulle också vilja ha citronyoghurten i större förpackning!
    Alice
  • Hej!

    Jag har sett många som redan skrivit det, men skulle vara trevligt om ni lanserade citronsmaken i en större förpackning. Blir dyrt, omständigt och dåligt för miljön med en massa småförpackningar om man ska köpa hem.

    Vänliga hälsningar
    Vilja

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.