Klöver mjölkdryck

Klöver mjölkdryck smakar som vanlig mjölk, och har en något längre hållbarhet vilket gör att man lättare kan ”lagra” på sig lite hemma i kylskåpet.

Vi har adderat filtrerad mjölk (mjölkretentat) som drar ner nivåerna av fett och protein något i produkten. Filtrerad mjölk är en produkt vi får över från framställningen av laktosfri mjölkdryck.

Klöver mjölkdryck 1,3% innehåller:

  • 1,3% fett, alltså lite mindre än i en ordinarie Mellanmjölk som har 1,5% fett
  • 3% protein jämfört med Mellanmjölkens 3,5%
  • Lika mycket kalcium som i Mellanmjölk 1,5%
  • Berikad med vitamin D 
Klöver mjölkdryck 2,6% innehåller:
  • 2,6% fett, alltså lite mindre än standardmjölk som har 3,0% fett
  • 3,0% protein jämfört med standardmjölkens 3,4%
  • Lika mycket kalcium som standardmjölk 3%
  • Berikad med vitamin D
Mjölkdrycken är gjord på svensk mjölk från Arlagårdar och vi erbjuder den i förpackningar med 1,5 liter. Beteckningen mjölk är skyddad, därför får vi inte lägga till något (med undantag av vitamin D), eller ta bort något från mjölken och fortsätta att kalla det för mjölk, då måste den benämnas som dryck.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Så det är vanlig mjölk ??????
  • Hej,

    Ja, vanlig mjölk plus filtrerad mjölk (mjölkretentat).

    Beteckningen mjölk är skyddad, därför får vi inte lägga till något (med undantag av vitamin D), eller ta bort något från mjölken och fortsätta att kalla det för mjölk, då måste den benämnas som dryck.


    Vänliga hälsningar


    Christina Kommunikatör
  • Kan ni inte kalla den annat än dryck. Folk läser ju inte så noga. Jag var misstänksam tills jag googlat ordentligt.
  • Så varför skriver ni inte det på paketet? (Det som ni förklarat för frågeställaren) Jag har inte hittat förklaringen för ”drycken” förrän nu.
    Ni brukar vara duktiga på förklaringar, nu blev jag misstänksam och ”Retentat” är ju inget ord som gemene man använder.
    Nu tror jag att jag förstått vad mjölkdryck är.
    Ivar (F D mejeriarbetare)
  • Av vilken anledning har man tagit fram produkten Mjölk dryck?

    Kan inte vara enbart för hållbarheten. Det finns ju både hög pastöriserad och låg pastöriserad mjölk där är ju det skillnad på hållbarheten. Där är det ju temperaturen vid tillverkningen som gör skillnaden. Låg pastörisering 72-74 ˚C, hög pastörisering 80 ˚C.
  • Hej Leif och tack för din fråga!

    I Klöver Mjölkdryck har vi, som nämnts ovan, adderat filtrerad mjölk (mjölkretentat).
    Genom att använda filtrerad mjölk, som blir över vid produktionen av laktosfria produkter, så minskar vi matsvinnet och vi kan producera en mjölkdryck till ett lägre pris.

    Vi önskar dig en fin vecka!
  • Innebär det här att mjölkdrycken inte är laktosfri?
  • Hej undrar om mjölkdryckemn är laktosfri
  • Hej,
    Nej, Klöver Mjölkdryck är inte laktosfri.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hur kan det bli något över vid tillverkning av laktosfri mjölk ?????
  • Long life Mjölk alltså?!
  • Hej Mikael,

    Vid filteringen av mjölk, för att få den laktosfri, blir det över retentat.

    Vänliga hälsningar


    Christina Kommunikatör
  • Hej Peter,

    Ja, det stämmer. ESL står för "Extended Shelf Life" (Utökad hållbarhet) och är ett mellanting av högpastörisering och UHT och sker vid cirka 100° C.

    Trevlig helg!
    Christina Kommunikatör
  • Hej
    Hur mycket procent ”riktig” mjölk och hur många procent mjölkretentat är det i ”klöver mjölkdryck” ?

  • Hej Claes,

    Vi berättar inte exakt vilka mängder och vilka proportioner det är mellan ingedienserna i en produkt, det är vår recepthemlighet, men i en ingredienslista så står innehållet alltid i fallande ordning. Så Klöver® Mjölkdryck innehåller mest mjölk.

    Vi önskar dig en fin december!
  • Det här berkar vara en jättekonstig produkt. Det är svårt att förstå syftet med den, är det för att kunna ta om hand retentatet från den laktosfria mjölken? Eller är det för att erbjuda ett billigt alternativ till riktig mjölk?
    /Ulrika
  • Hej
    Har denna dryck högre mängd laktos än vanlig mjölk?
    Ulrika

  • Hej Ulrika,

    Att minska matsvinnet är en prioriterad fråga för oss. Genom att nu använda den filtrerade mjölk (retentatet) som blir över vid produktion av laktosfria produkter så minskar vi matsvinnet, samtidigt som vi kan producera en mjölkdryck till ett lägre pris.

    Mjölkdrycken har en något högre laktoshalt än färsk mellanmjölk.

    Vänliga hälsningar

    Michaela Kommunikatör
  • Jag var också lite undrande först. Men det är ju bra att vi använder det som blir över? Nu när alla plötsligt fått för sig att köpa laktosfritt!? Varför köper man laktosfritt om man inte är laktosintolerant?
    Svinnsmart känner jag mig då. Om jag köper Klöver Mjölk så köper jag det som tydligen blir över när alla ska köpa laktosfritt?
    I vår familj på tre personer så behöver vi bara ca 3 l mjölk i veckan. Känns bra ju.
  • Hej Nina,

    Eller hur, visst känns det bra att ta till vara på så mycket som bara går 😊

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Varför är den så söt, smakade igår klarar inte att dricka den.
  • Hej Camilla,

    För att få den längre hållbarheten pastöriseras den här mjölken under högre temperatur jämför med "vanlig" mjölk. Den högre temperaturen medför även skillnader på mjölkens smak och kan uppfattas som söt, gräddig eller kokt.

    Vänliga hälsningar
  • Tack för svaret.
  • Smakar riktigt bra , ny favorit !! 😋
  • Hejsan!

    Vad roligt att du gillar den, det gör vi också 😊

    Vänliga hälsningar
  • Hej!
    Det är ju logiskt att den är söt det är ju 6.1% laktos i den jämfört med 4.9% i mellanmjölk, det är ju liksom laktosen som filtreras bort från den laktosfria mjölken.... och som hamnar i klöver drickan!
  • Nu har vi testat mjölk Drycken i två veckor.
    jag är nöjd och tycker det är bra med lite längre hållbarhet.
  • Varför är sockerhalten 25 % högre i Klöver mjölkDRYCK än i Vanlig mellanmjölk!
    Hög sockerhalt är ju förkastligt. Tur för Er att vi inte har socker!

  • Hej Göran,

    Som tidigare nämnts i tråden så är klöver mjölkdryck gjord på mjölkretentat som blir över när vi tillverkar laktosfri mjölk. Mjölkdrycken har därför naturligt andra näringsvärden gentemot färsk mellanmjölk.

    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • Jag och min sambo är mjölkomaner.
    Klöver är en av de godaste!
    Lana
  • Åh vad kul att höra Lana! 😍🥛

    Önskar er en fin söndag 🌼
    Camilla Kommunikatör
  • Hej! Är den tillsatta vitamin D vegetarisk eller animalisk?

    Hälsningar
    Moa
  • Hej Moa,

    Följ bifogad länk för att få svar på din fråga
    Hur tillverkas D-vitamin?

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • När något kallas för ”dryck” så är det inte äkta vara för mig. Mjölk är mjölk, om ”dryck” så är det inte äkta, jag jämför det med juicer som kallas ”dryck”.  Det finns ju annan mjölk/andra märken med längre hållbarhet - de kallas inte ”dryck”. Vari består skillnaden?
    Walla
  • Hej Walla,

    Beteckningen mjölk är skyddad, därför får vi inte lägga till något (med undantag av vitamin D), eller ta bort något från mjölken och fortsätta att kalla det för mjölk, då måste den benämnas som dryck.

    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • Jo det förstår jag! Men vad är det man tagit bort eller lagt till (som inte finns i ”vanlig” mjölk), så att det INTE får kallas mjölk utan dryck?
    Walla
  • Härligt att ni nu börjar sälja klövermjölk med 2,6% fett. "Vanlig" Klöverdryck är ju otroligt god - och den med 2,6% fett är ännu godare ! Hoppas den blir vanligare på hyllorna framöver !
    Lasse
  • Hej Lasse,

    Toppen att du uppskattar Klövermjölkdryck med fetthalt 2,6%🥰

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hej köpte denna produkt av misstag.

    "Beteckningen mjölk är skyddad"

    Ändå gömmer ni ordet "dryck" med annat typsnitt, inte fair play.


    Magnus
  • Håller helt med! Detta är inte MJÖLK det är mjölkdryck som är en restprodukt från tillverkning av laktosfri mjölk! 🥲🥲
    otto
  • Jag köper alltid klöver mjölken (grön) men de sista paketen börjar läcka efter nån dag. Inte så kul att få massa mjölk rinnande i kylskåpet och sen får slänga mjölken. Vad gör ni år problemet?
    Gunilla
  • Hej Gunilla,

    Har du en förpackning som läcker ber vi dig göra en reklamation, på så sätt får mejeriet den information de behöver för att utreda eventuella fel.
    Vänliga hälsningar
    Camilla Kommunikatör
  • jag skulle vilja veta, varför finns det inte några mjölkförpackningar som innehåller 2l mjölk?? vad är riktig anledning till det? för att varför håller ni till 1,5 l istället för 2 liter?
    Kevin
  • Hej Kevin,

    Det är efterfrågan som styrt vårt sortiment 😊 I början på September lanserade vi en 2 liters förpackning under varumärket Arla ko. Spana gärna efter den i din närmsta butik!
    Vänliga hälsningar
    Michaela Kommunikatör
  • VILSELEDANDE!
    Mjökdryck fick mig att tro den var laktosfri, då alla laktosfri mjölk kallas mjölkdryck = Vilseledande.

    Ni borde nöstan stämpla stort EJ LAKTOSFRI för att undvika problem.
    Boogieman
  • * 1,3% fett, alltså lite mindre än i en ordinarie Mellanmjölk som har 1,5% fett
    * 3% protein jämfört med Mellanmjölkens 3,5%
    En mjölk med mindre näring och mer vatten med andra ord. Samt gjord på mjölk blandad med restprodukter.

    Då kan man tycka den borde vara billigare än riktig mjölk, men jag vill minnas att både garant och icas riktiga mjölk kostar lika mycket, så konceptet är bra för säljaren men mindre bra för köparen då jag inte ser någon fördel med produkten? Eller missar jag något?

    Längre hållbarhet är ju bara för den är UHT-behandlad, det har inte med mjölkprodukten i sig att göra.

    Innehåller den mer eller mindre laktos än vanlig mjölk?

    Boogieman
  • Hej och tack för din fråga!

    Det stämmer att den inte är laktosfri men vi skriver på alla förpackningar "laktosfri" om det är produkter som är laktosfria så det är bättre om du går efter det 😊

    Önskar dig en fin dag!
    Sandra Sommarvikarie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.