Klöver mjölkdryck
Klöver mjölkdryck smakar som vanlig mjölk, och har en något längre hållbarhet vilket gör att man lättare kan ”lagra” på sig lite hemma i kylskåpet.
Vi har adderat filtrerad mjölk (mjölkretentat) som drar ner nivåerna av fett och protein något i produkten. Filtrerad mjölk är en produkt vi får över från framställningen av laktosfri mjölkdryck.
Klöver mjölkdryck 1,3% innehåller:
- 1,3% fett, alltså lite mindre än i en ordinarie Mellanmjölk som har 1,5% fett
- 3% protein jämfört med Mellanmjölkens 3,5%
- Lika mycket kalcium som i Mellanmjölk 1,5%
- Berikad med vitamin D
- 2,6% fett, alltså lite mindre än standardmjölk som har 3,0% fett
- 3,0% protein jämfört med standardmjölkens 3,4%
- Lika mycket kalcium som standardmjölk 3%
- Berikad med vitamin D
Följ inlägget
7
följare
Ja, vanlig mjölk plus filtrerad mjölk (mjölkretentat).
Beteckningen mjölk är skyddad, därför får vi inte lägga till något (med undantag av vitamin D), eller ta bort något från mjölken och fortsätta att kalla det för mjölk, då måste den benämnas som dryck.
Vänliga hälsningar
Ni brukar vara duktiga på förklaringar, nu blev jag misstänksam och ”Retentat” är ju inget ord som gemene man använder.
Nu tror jag att jag förstått vad mjölkdryck är.
Ivar (F D mejeriarbetare)
Kan inte vara enbart för hållbarheten. Det finns ju både hög pastöriserad och låg pastöriserad mjölk där är ju det skillnad på hållbarheten. Där är det ju temperaturen vid tillverkningen som gör skillnaden. Låg pastörisering 72-74 ˚C, hög pastörisering 80 ˚C.
I Klöver Mjölkdryck har vi, som nämnts ovan, adderat filtrerad mjölk (mjölkretentat).
Genom att använda filtrerad mjölk, som blir över vid produktionen av laktosfria produkter, så minskar vi matsvinnet och vi kan producera en mjölkdryck till ett lägre pris.
Vi önskar dig en fin vecka!
Nej, Klöver Mjölkdryck är inte laktosfri.
Vänliga hälsningar
Vid filteringen av mjölk, för att få den laktosfri, blir det över retentat.
Vänliga hälsningar
Ja, det stämmer. ESL står för "Extended Shelf Life" (Utökad hållbarhet) och är ett mellanting av högpastörisering och UHT och sker vid cirka 100° C.
Trevlig helg!
Hur mycket procent ”riktig” mjölk och hur många procent mjölkretentat är det i ”klöver mjölkdryck” ?
Vi berättar inte exakt vilka mängder och vilka proportioner det är mellan ingedienserna i en produkt, det är vår recepthemlighet, men i en ingredienslista så står innehållet alltid i fallande ordning. Så Klöver® Mjölkdryck innehåller mest mjölk.
Vi önskar dig en fin december!
/Ulrika
Har denna dryck högre mängd laktos än vanlig mjölk?
Ulrika
Att minska matsvinnet är en prioriterad fråga för oss. Genom att nu använda den filtrerade mjölk (retentatet) som blir över vid produktion av laktosfria produkter så minskar vi matsvinnet, samtidigt som vi kan producera en mjölkdryck till ett lägre pris.
Mjölkdrycken har en något högre laktoshalt än färsk mellanmjölk.
Vänliga hälsningar
Svinnsmart känner jag mig då. Om jag köper Klöver Mjölk så köper jag det som tydligen blir över när alla ska köpa laktosfritt?
I vår familj på tre personer så behöver vi bara ca 3 l mjölk i veckan. Känns bra ju.
Eller hur, visst känns det bra att ta till vara på så mycket som bara går 😊
Vänliga hälsningar
För att få den längre hållbarheten pastöriseras den här mjölken under högre temperatur jämför med "vanlig" mjölk. Den högre temperaturen medför även skillnader på mjölkens smak och kan uppfattas som söt, gräddig eller kokt.
Vänliga hälsningar
Vad roligt att du gillar den, det gör vi också 😊
Vänliga hälsningar
Det är ju logiskt att den är söt det är ju 6.1% laktos i den jämfört med 4.9% i mellanmjölk, det är ju liksom laktosen som filtreras bort från den laktosfria mjölken.... och som hamnar i klöver drickan!
jag är nöjd och tycker det är bra med lite längre hållbarhet.
Hög sockerhalt är ju förkastligt. Tur för Er att vi inte har socker!
Som tidigare nämnts i tråden så är klöver mjölkdryck gjord på mjölkretentat som blir över när vi tillverkar laktosfri mjölk. Mjölkdrycken har därför naturligt andra näringsvärden gentemot färsk mellanmjölk.
Vänliga hälsningar
Klöver är en av de godaste!
Önskar er en fin söndag 🌼
Hälsningar
Följ bifogad länk för att få svar på din fråga
Hur tillverkas D-vitamin?
Vänliga hälsningar
Beteckningen mjölk är skyddad, därför får vi inte lägga till något (med undantag av vitamin D), eller ta bort något från mjölken och fortsätta att kalla det för mjölk, då måste den benämnas som dryck.
Vänliga hälsningar
Toppen att du uppskattar Klövermjölkdryck med fetthalt 2,6%🥰
Vänliga hälsningar
"Beteckningen mjölk är skyddad"
Ändå gömmer ni ordet "dryck" med annat typsnitt, inte fair play.
Har du en förpackning som läcker ber vi dig göra en reklamation, på så sätt får mejeriet den information de behöver för att utreda eventuella fel.
- Reklamation
Vänliga hälsningarDet är efterfrågan som styrt vårt sortiment 😊 I början på September lanserade vi en 2 liters förpackning under varumärket Arla ko. Spana gärna efter den i din närmsta butik!
- Arla Ko® Mellanmjölk lanseras i förpackninger med 5 dl och 2 liter🐄
Vänliga hälsningarMjökdryck fick mig att tro den var laktosfri, då alla laktosfri mjölk kallas mjölkdryck = Vilseledande.
Ni borde nöstan stämpla stort EJ LAKTOSFRI för att undvika problem.
* 3% protein jämfört med Mellanmjölkens 3,5%
En mjölk med mindre näring och mer vatten med andra ord. Samt gjord på mjölk blandad med restprodukter.
Då kan man tycka den borde vara billigare än riktig mjölk, men jag vill minnas att både garant och icas riktiga mjölk kostar lika mycket, så konceptet är bra för säljaren men mindre bra för köparen då jag inte ser någon fördel med produkten? Eller missar jag något?
Längre hållbarhet är ju bara för den är UHT-behandlad, det har inte med mjölkprodukten i sig att göra.
Innehåller den mer eller mindre laktos än vanlig mjölk?
Det stämmer att den inte är laktosfri men vi skriver på alla förpackningar "laktosfri" om det är produkter som är laktosfria så det är bättre om du går efter det 😊
Önskar dig en fin dag!