Nyhet, Klöver mjölkdryck

Klöver mjölkdryck smakar som vanlig mjölk, och har en något längre hållbarhet vilket gör att man lättare kan ”lagra” på sig lite hemma i kylskåpet.

Vi har adderat filtrerad mjölk (mjölkretentat) som drar ner nivåerna av fett och protein något i produkten. Filtrerad mjölk är en produkt vi får över från framställningen av laktosfri mjölkdryck.

Klöver mjölkdryck innehåller:
  • 1,3% fett, alltså lite mindre än i en ordinarie Mellanmjölk som har 1,5% fett
  • 3% protein jämfört med Mellanmjölkens 3,5%
  • Lika mycket kalcium som Mellanmjölk
  • Berikad med vitamin D som Mellanmjölk
Mjölkdrycken är gjord på svensk mjölk från Arlagårdar och vi erbjuder den i i förpackningar med både 1,5 liter och 1 liter.

Beteckningen mjölk är skyddad, därför får vi inte lägga till något (med undantag av vitamin D), eller ta bort något från mjölken och fortsätta att kalla det för mjölk, då måste den benämnas som dryck.

Arla Konsumentkontakt (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Så det är vanlig mjölk ??????
    P.A
  • Hej,

    Ja, vanlig mjölk plus filtrerad mjölk (mjölkretentat).

    Beteckningen mjölk är skyddad, därför får vi inte lägga till något (med undantag av vitamin D), eller ta bort något från mjölken och fortsätta att kalla det för mjölk, då måste den benämnas som dryck.


    Vänliga hälsningar


    Christina Kommunikatör
  • Kan ni inte kalla den annat än dryck. Folk läser ju inte så noga. Jag var misstänksam tills jag googlat ordentligt.
    Britt
  • Så varför skriver ni inte det på paketet? (Det som ni förklarat för frågeställaren) Jag har inte hittat förklaringen för ”drycken” förrän nu.
    Ni brukar vara duktiga på förklaringar, nu blev jag misstänksam och ”Retentat” är ju inget ord som gemene man använder.
    Nu tror jag att jag förstått vad mjölkdryck är.
    Ivar (F D mejeriarbetare)
    Ivar
  • Av vilken anledning har man tagit fram produkten Mjölk dryck?

    Kan inte vara enbart för hållbarheten. Det finns ju både hög pastöriserad och låg pastöriserad mjölk där är ju det skillnad på hållbarheten. Där är det ju temperaturen vid tillverkningen som gör skillnaden. Låg pastörisering 72-74 ˚C, hög pastörisering 80 ˚C.
    Leif
  • Hej Leif och tack för din fråga!

    I Klöver Mjölkdryck har vi, som nämnts ovan, adderat filtrerad mjölk (mjölkretentat).
    Genom att använda filtrerad mjölk, som blir över vid produktionen av laktosfria produkter, så minskar vi matsvinnet och vi kan producera en mjölkdryck till ett lägre pris.

    Vi önskar dig en fin vecka!
    Johan Kommunikatör
  • Innebär det här att mjölkdrycken inte är laktosfri?
    Annika
  • Hej undrar om mjölkdryckemn är laktosfri
    Björn
  • Hej,
    Nej, Klöver Mjölkdryck är inte laktosfri.

    Vänliga hälsningar
    Christina Kommunikatör
  • Hur kan det bli något över vid tillverkning av laktosfri mjölk ?????
    Mikael
  • Long life Mjölk alltså?!
    Peter
  • Hej Mikael,

    Vid filteringen av mjölk, för att få den laktosfri, blir det över retentat.

    Vänliga hälsningar


    Christina Kommunikatör
  • Hej Peter,

    Ja, det stämmer. ESL står för "Extended Shelf Life" (Utökad hållbarhet) och är ett mellanting av högpastörisering och UHT och sker vid cirka 100° C.

    Trevlig helg!
    Christina Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.